- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ועדה מקומית לתכנון ובנייה עירון נ' אבו ואסל
|
תו"ב בית משפט לענינים מקומיים חדרה |
3172-01-11
13.6.2011 |
|
בפני : סברי מוחסן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: ועדה מקומית לתכנון ובנייה עירון |
: עלי אבו ואסל |
| החלטה,הכרעת-דין,גזר-דין | |
החלטה
לתקן כתב האישום עפ"י הבקשה, כמבוקש.
התיקון ייערך בגוף כתב האישום וייחתם בידי ב"כ המאשימה.
ניתנה והודעה היום י"א סיון תשע"א, 13/06/2011 במעמד הנוכחים.
סברי מוחסן, סגן נשיא
הכרעת דין
הנאשם הודה בכל העובדות הנטענות בכתב האישום המתוקן, ולפיכך אני מרשיע אותו בעבירה שיוחסה לו בכתב האישום המתוקן.
ניתנה והודעה היום י"א סיון תשע"א, 13/06/2011 במעמד הנוכחים.
סברי מוחסן, סגן נשיא
גזר דין
הנאשם הורשע עפ"י הודייתו בעבירות המיוחסות לו בכתב האישום, שעניינן בנייה ושימוש במבנה שהוקם על קרקע חקלאית ללא היתר, עבירה על הסעיפים 204, 205 208 (א) ביחד עם סעיף 145, ושימוש בקרקע חקלאית ללא היתר, עבירה על הסעיפים 204 (א) (ג) ביחד עם סעיף 156 (א) לחוק התכנון והבנייה, התשכ"ה – 1965, בכך שהקים שלד של שני מבנים בשטח של 130 מ"ר כל אחד, כאשר מצב הבניה היא שלד.
אין צורך להכביר במילים לגבי חומרת העבירה של בניה ללא היתר כמו גם מצוקת הדיור הסובל ממנה המגזר הערבי משום שחסרות תוכניות מתאר שיכולות לענות על צרכי המחייה באותו סקטור.
אין צורך לחפש אשמים במצב הקיים היום אלא האשם העיקרי הוא האזרח אשר בתוך מודעות הוא מקים מבנה ללא היתר בתקווה כי אולי ביום מן הימים יוכשר המבנה ויוכל לקבל היתר.
כמעט בכל ישוב מהיישובים של המגזר אליו משתייך הנאשם קיימים מאות ולפעמים אלפי מבנים בלתי חוקיים והרשויות המקומיות אינן ממהרות להגיש תוכנית כדי להדביק את הריבוי הטבעי של האוכלוסייה. מצב זה בלתי נסבל אולם גם הבניה הבלתי חוקית אשר בהרבה מקרים, ואינני אומר שבמקרה זה הוא הנכון, בהרה מקרים המבנים שמוקמים הם אלה שמכשילים את המשך התכנון של תוכניות וזאת כדי להתחשב במבנים אלה שהוקמו בצורה פרטיזנית וכל אחד הקים את המבנה באדמה שלו מבלי להתחשב בזכותו של הציבור להינות מחלק גדול מהאדמות האלה ומבלי להתחשב בדרכים או שירותים אחרים שכל המבנים האלה זכאים להם.
בשקלול כל הנסיבות האלה, ובמיוחד בשוקלי את מצבו האישי של הנאשם ומצבו הרפואי כפי שנטען על ידי בא כוחו, אני גוזר עליו את העונשים הבאים:
1.תשלום קנס כספי בשיעור של 29,000 ₪, או 5 חודשי מאסר תחתיו.
הקנס ישולם ב- 20 תשלומים חודשיים שווים ורצופים של 1,450 ₪ כל אחד, החל מיום 15.7.11 ובכל 15 לחודש שלאחריו.
אי עמידה באחד מן התשלומים תעמיד לפירעון מיידי את כל יתרת הקנס.
2.אני מחייב את הנאשם לחתום על התחייבות כספית בשיעור של 10,000 ₪ להימנע תוך 3 שנים מהיום מלעבור עבירה על חוק התכנון והבנייה, התשכ"ה – 1965.
במידה והנאשם לא יחתום על ההתחייבות, הוא ייאסר למשך 3 ימים או עד שיחתום - לפי המוקדם יותר.
ניתנת בזאת אורכה של 15 ימים לנאשם לחתום על ההתחייבות.
3.אני מצווה על הנאשם להרוס את המבנה נשוא כתב האישום, במצבו ביום ביצוע ההריסה, וזאת תוך 18 חודשים מהיום זולת אם יהיה לו היתר כדין, במידה והנאשם לא יהרוס את המבנה שלעיל, תהיה רשאית הועדה המקומית לתכנון ובניה עירון להרוס את המבנה במצבו ביום ההריסה, תוך 3 חודשים מתום התקופה שלעיל, כשהוצאות ההריסה תהיינה על הנאשם.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
