ועדה מקומית לתכנון ובנייה גליל מרכזי עכו נ' מולא
|
תו"ב בית משפט השלום עכו |
46700-03-11
18.4.2013 |
|
בפני : רונית בש |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: ועדה מקומית לתכנון ובנייה גליל מרכזי עכו |
: מוחמד מולא |
| הכרעת-דין,גזר-דין | |
הכרעת דין
הנאשם הודה בעובדות שבכתב האישום.
לפיכך - הנני מרשיעה את הנאשם בעבירה המיוחסת לו בכתב האישום, עבירה של ביצוע עבודות בנייה הטעונות היתר ושימוש, ללא היתר, לפי סעיף 145 (א) וסעיף 204 (א), לחוק התכנון והבנייה, תשכ"ה - 1965.
ניתנה והודעה היום ח' אייר תשע"ג, 18/04/2013 במעמד הנוכחים.
כב' השופטת רונית בש
סגנית נשיא
גזר דין
הנאשם הורשע בעבירה של ביצוע עבודות בנייה הטעונות היתר ושימוש, ללא היתר, לפי סעיף 145 (א) וסעיף 204 (א), לחוק התכנון והבנייה, תשכ"ה - 1965.
הנאשם הורשע בביצוע עבירה, אשר יש להתייחס אליה בחומרה, הן נוכח העובדה שעסקינן בעבירה שיש בה משום פגיעה בשלטון החוק במדינת ישראל והן נוכח העובדה שעסקינן בעבירה הפוגעת במערך התכנוני של מדינת ישראל. שני הערכים הנ"ל הינם הערכים הנפגעים כתוצאה מביצוע העבירה במקרה שבפנינו.
ודוק: עסקינן, על פי כתב האישום בשימוש במגרש בשטח של כ – 450 מ"ר לצורך עסקי (סחר בכלי רכב), זאת ללא היתר כדין, וכן עסקינן בהנחת מכולה באותם מקרקעין בשטח של כ – 12 מ"ר.
לחובת הנאשם יש לציין את הפן הרווחי המצוי בצד ביצוע העבירה במקרה שבפנינו.
עם זאת, מנגד, יש ליתן את הדעת לכך שהנאשם אינו זה שעשה את השימוש בפועל במגרש הנ"ל לצורך העסקי הנזכר לעיל, ואינו זה שהניח בפועל את המכולה במקרקעין.
יובהר, כי הנאשם אחראי לביצוע העבירה בתיק זה מכוח היותו הבעלים של המקרקעין אשר השכיר בעבר לתקופה קצרה של מספר חודשים את המקרקעין לגורם אחר, אשר השתמש במקרקעין, כאמור לעיל, והניח בהן את המכולה הנ"ל, זאת כפי שעולה מטיעוני הסניגור בפניי.
עוד יצוין לקולא, כי השימוש העסקי במקרקעין הופסק לאחר תקופה קצרה של מספר חודשים, והמכולה הנ"ל הוסרה לאחר תקופה קצרה, אף זאת כפי שעולה מטיעוני הסניגור בפניי.
מתחם הענישה ההולם במקרה שבפנינו כולל בחובו רכיב של קנס, זאת בצד רכיבים נוספים של צו להסרת המכולה מהמקרקעין, צו איסור שימוש וחתימה על התחייבות כספית.
לטובת הנאשם, במסגרת קביעת העונש המתאים, יש לציין את גילו המבוגר ואת נסיבותיו האישיות כנטען ע"י הסניגור.
לפיכך, לאחר ששקלתי את טיעוני באי כוח הצדדים, ובהתחשב בהודאת הנאשם בהזדמנות הראשונה, אני דנה את הנאשם, כדלקמן:
לתשלום קנס בסך 15,000 ש"ח או 75 ימי מאסר תמורתו.
בהתחשב במצבו הכספי של הנאשם , ישולם הקנס ב - 30 תשלומים חודשיים שווים ורצופים, בסך 500 ₪ כל אחד, וזאת החל מיום 26.05.13 ואילך.
אי עמידה באחד מתשלומי הקנס במועדו, תביא את מלוא יתרת הקנס לפרעון מיידי.
הריני מחייבת את הנאשם להסיר את המכולה הנזכרת בכתב האישום וזאת עד ליום 26.05.13, אלא אם כן ישיג הנאשם בינתיים היתר בניה כחוק.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|