- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
וינקלר עפר ואח' נ' שפון שושנה ואח'
|
ת"א בית משפט השלום תל אביב - יפו |
16475-08
1.3.2010 |
|
בפני : אביגיל כהן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: 1. שושנה שפון 2. שושנה וינקלר |
: 1. וינקלר 2. ירון וינקלר |
| החלטה | |
החלטה
1.בפני בקשה מטעם הנתבעות (להלן:"המבקשות") לסילוק התביעה שהוגשה נגדם על הסף מחמת מעשה בית דין והשתק עילה בנוגע לשאלת הנזקים וההוצאות שנגרמו לצדדים כתוצאה מניהול ההליכים בביהמ"ש לענייני משפחה ובבימ"ש מחוזי (בערעור על פסה"ד של בימ"ש לענייני משפחה).
2.כתב התביעה המקורי מיום 13.2.08 עניינו בתובענה שעילותיה שלושה פרסומים המהווים לשון הרע וכן, נגישה, שקר מפגיע, רשלנות, הפרת הפרטיות ועוולות חוקתיות.
בהחלטתי מיום 2.11.08 בבש"א 170094/08 הוריתי על סילוק על הסף של חלקי התביעה העוסקים בעילת לשון הרע מכתב התביעה מיום 13.2.08 והגשת כתב תביעה מתוקן בהתאם.
ביום 18.12.09 הוגש כתב תביעה מתוקן.
ביום 24.2.09 הוגשה בקשה מטעם התובעים (להלן:"המשיבים") לתיקון כתב התביעה במסגרת בש"א 206355/09, ועפ"י החלטת כב' הש' ריבה ניב מיום 26.5.09 הותר התיקון.
ביום 11.6.09 הוגש כתב תביעה מתוקן מטעם המשיבים וביום 30.9.09 הוגש כתב הגנה מתוקן מטעם המבקשות.
3.העובדות הצריכות בענייננו עפ"י כתב התביעה המתוקן מיום 11.6.09:
א.בין המשיבים לבין המבקשות נתגלע סכסוך בקשר לצוואותיה של המנוחה פנינה וינקלר ז"ל שהתברר בביהמ"ש לענייני משפחה ברמת גן בפני כב' הש' ו' פלאוט (ת"ע 102200/04, ת"ע 102201/04, ת"ע 102202/04).
בהתנגדות מטעם המבקשות נטען כי יש לפסול את המשיבים מלרשת את המנוחה משום שהמשיבים פעלו להמיתה ואולם, המבקשות לא עשו מאום כדי לנסות להוכיח את טענתם.
ב.בפסה"ד שניתן ביום 20.6.07, כב' הש' ו' פלאוט התעלמה מטענות המבקשות כי המשיבים המיתו את סבתם והמבקשות הגישו ערעור בו הן חזרו על טענתן שהמשיבים פעלו להחיש את מותה של המנוחה.
ג.המשיבים הגישו בקשה לסילוק הערעור על הסף ובתגובת המבקשות מיום 15.10.07 הן כתבו שקימת חקירה במשטרה בהמשך לבקשה שהגישו לחקור את נסיבות מותה של המנוחה, כשהן לא מספרות שכבר הוגשה תלונה רשמית.
ד.דבר קיומה של החקירה הגיע בדרכים מסתוריות לידיעתם של עורכי הדין שייצגו את המשיבים, עוד לפני שהמשיבים ידעו אודותיה והם משתמשים בנתון זה במסגרת תביעתם לשכר טרחה.
המשיבים טוענים כי זו הפעם הראשונה בה נודע להם על קיום חקירה נגדם.
ה.ניתן פס"ד בתביעתם של עורכי הדין אוחנה וברקנפלד (ת.א. 44793/07) לפיו התקבלה תביעתם והמשיבים חויבו לשלם להם את סכום התביעה בסך של 641,763 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה ורבית כחוק מיום הגשת התביעה ועד לתשלום בפועל.
ו.בדיון שהתקיים ביום 28.1.08 בפני כב' הש' יהודית שטופמן בביהמ"ש המחוזי, ב"כ המבקשות הודיעה שיש דינמיקה של חקירה נגד המשיבים ושיש קשר בין התנהלותם של המשיבים למותה של המנוחה.
המשיבים לא הצליחו לקבל תשובות מהמשטרה בדבר החקירה המתנהלת נגדם. מחד, לפי פתיחת התיק מדובר בגרימת מוות ברשלנות ומאידך, ב"כ המבקשות טוענת בביהמ"ש שמדובר במעשה מכוון של המשיבים להחשת המוות של המנוחה.
ז.ביום 26.6.08 התקבלה ההודעה שהתיק נסגר בעילה של "אין עבירה פלילית" ובפרוטוקול הדיון מיום 9.11.08 נשמטה הטענה שהמשיבים גרמו למותה של המנוחה.
האשמה כבר הספיקה לחולל נזקים לא מבוטלים:
1.מחצית העזבון שהיה מגיע למשיבים ממילא, עוכב לשווא עד לחלוקתו בינואר 2009 (חלק נכבד ממנו הועבר לכיסוי חובות).
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
