- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
וידן ואח' נ' שני ואח'
|
ת"א בית משפט השלום תל אביב - יפו |
15150-06-11
1.1.2012 |
|
בפני : רחמים כהן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: אלינה וידן ואח' |
: יפה שני ואח' |
| החלטה | |
החלטה
בפני בקשה למתן צו מניעה זמני המורה למשיבים להימנע מאכלוס "חדר העגלות והאופניים" (להלן – החדר), המצוי בקומת קרקע של בניין המצוי ברחוב אמירים 8 תל אביב (להלן – הבניין).
לטענת המבקשים, בעלים של שלוש דירות המצויות בבניין, השטח הרשום של החדר הוא 13.32 מ"ר והוא מוגדר כ"חדר עגלות ואופניים". לטענת המבקשים, עובר להגשת הבקשה התברר להם, שהמשיבים משפצים ומכינים את החדר למגורים. עוד התברר למבקשים, שיש בכוונת המשיבים לחבר את החדר, שלא כדין, למערכת הביוב המרכזית של הבניין.
עוד טוענים המבקשים, שעל פי התב"ע הרלוונטית, לא ניתן להוסיף עוד יחידת דיור לבניין. המשיבים מפרים את הוראות החוק והתב"ע, סוטים מהיתר הבניה ומצו הבתים המשותפים, המייעדים את החדר לחדר עגלות ואופניים ולא למגורים. הוספת יחידת דיור תפגע ברכושם של המבקשים ותכביד על התשתיות.
לטענת המשיבים, משיב 5 כבר מתגורר בחדר, הצמוד לדירת המשיבים העושים בו שימוש מזה זמן רב. החדר רשום בלשכת רישום המקרקעין כדירה ובבניין 5 דירות ולא 4 דירות. החדר לא שימש כחדר עגלות אלא שימש את הסב כחדר עבודה ומנוחה. למשיבים 2 דירות בבניין ולמבקשים דירה אחת לכל אחד. בפועל, מבקשים 1 ו- 3 פיצלו כל דירה לשתי יחידות דיור נפרדות, בניגוד להיתר הבניה ובניגוד לכל דין. בחדר נשוא הבקשה יש מטבח, שירותים ומקלחון מאז ומתמיד. המשיבים אך שיפצו את הקיים. הבקשה לוקה בשיהוי רב ויש לדחותה מטעם זה בלבד.
דיון
לצורך מתן צו מניעה זמני נשקלים בעיקר שני עניינים: האחד, קיומה של זכות לכאורה לקבלת הסעד. השני, הוכחה כי מאזן הנוחות נוטה לטובת המבקש. ככל שבית המשפט יתרשם, כי סיכוייו של מבקש הסעד לזכות בתביעה גבוהים, יקל עמו בדרישת מאזן הנוחות ולהיפך (רע"א 3533/09 נציגות הבית המשותף ברחוב הפרחים 7, רמת השרון נ' עיון; רע"א 6994/00 בנק מרכנתיל דיסקונט בע"מ נ' אמר, פ"ד נו(1) 529).
המבקשים הוכיחו לכאורה את עילת התובענה שלהם. ייעודו של הבנין או "החדר" נקבע על פי התב"ע הרלוונטית למקום ועל פי היתר הבניה. המבקשים הוכיחו לכאורה, שייעודו של החדר הוא "חדר עגלות ואופניים" ואילו המשיבים לא השכילו להוכיח ולו לכאורה את ההיפך. הרישום ב"נסח" אינו יכול לשנות את ייעודו של החדר, מחדר עגלות ואופניים לדירה למגורים.
זאת ועוד, המצהיר היחיד מטעם המשיבים אישר בחקירתו הנגדית, שהחדר לא שימש למגורים, "אף פעם לא גרו שם, זה היה חדר הפנאי של סבי... היה לו חדר עם כורסא וכל התשתית שהיתה קיימת..." (עמ' 6 לפרוטוקול, שורות 11 – 13).
גם מאזן הנוחות נוטה לטובת המבקשים. משיב 5, האמור להתגורר בחדר, מתגורר כיום בדירת הוריו (עמ' 6 לפרוטוקול, שורה 3). לפיכך, לא נגרם לו ולא יגרם לו כל נזק, אף לא תשלום דמי שכירות, אם הצו הארעי יישאר בתוקפו עד למתן פסק דין. מאידך, הוספת דירת מגורים חמישית לבניין (ישן יחסית) בו 4 דירות בלבד, עשוי לגרום נזק לתשתיות ואי נוחות למתגוררים בבניין.
לאור כל האמור, הצו הארעי מיום 12.6.11 יהפוך לצו מניעה זמני. החדר לא ישמש למגורים, לא למשיב 5 ולא לכל אדם אחר.
הוצאות הבקשה יובאו בחשבון בסיומו של ההליך העיקרי.
ניתנה היום, ו' טבת תשע"ב, 01 ינואר 2012, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
