וולקוב נ' רונית ואח'
|
ת"ק בית משפט לתביעות קטנות תל אביב - יפו |
21859-02-10
25.7.2010 |
|
בפני : ירון בשן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: גבריאלה וולקוב |
: 1. רונן רונית 2. הסתדרות המורים |
| פסק-דין | |
פסק דין
התובעת הזמינה כרטיסים דרך אתר של הנתבעות. היא טוענת שהקלידה את פרטי ההזמנה והערות שונות, אבל לא קיבלה אישור על ההזמנה. לכן הניחה שההזמנה לא נקלטה ולא הלכה למופע.
לאחר זמן הופתעה לגלות שחוייבה בעלות הכרטיסים.
הנתבעות טוענות, שמבחינתן בוצעה הזמנה תקינה לחלוטין, ואין להן כל דרך לדעת שבעיני התובעת היתה איזושהי תקלה בהליך ההזמנה.
התובעת הסבירה שכאשר נתקלה בקשיים בהליך ההרשמה, החליטה לוותר על ההזמנה מכל וכל. היא גם לא עשתה שום פעולה של בירור אשר בנסיבות כאלה נראית כמתבקשת על מנת לוודא שההזמנה לא נקלטה. לא נראה לי שאפשר לייחס בנסיבות כאלה אשמה כלשהי לנתבעות.
מבחינתן בוצעה ההזמנה. הן לא יכולות לדעת (בדיוק כפי שבית המשפט לא יכול לדעת), אם במחשב של התובעת אכן לא הופיעה אינדיקציה לכך שההזמנה הושלמה בהצלחה, והן לא יכולות לדעת שהמזמינה החליטה לוותר על ההזמנה כאשר נתקלה בקשיים. ברור, שבנסיבות כאלה, הרוכש הזהיר מצופה לערוך בדיקה נוספת, על ידי בירור טלפוני או על ידי בדיקה נוספת במקום שבו רואים את התוצרים של ההזמנה. ברור גם שרק המזמין יכול ליזום פעולה כזו, שכן לנתבעות לא יכולה להיות כל ידיעה על כך שלדעת המזמין יש תקלה בהזמנה.
התביעה נדחית. אין צו להוצאות.
ניתן לבקש רשות ערעור על פסק דין זה בתוך 15 יום בבית המשפט המחוזי בת"א.
ניתנה והודעה היום י"ד אב תש"ע, 25/07/2010 במעמד הנוכחים.
ירון בשן, שופט
הוקלד על ידי: חווה ארמה התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|