מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> התובע הצבאי נ' רס"ן א.ו. - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

התובע הצבאי נ' רס"ן א.ו.

תאריך פרסום : 05/04/2017 | גרסת הדפסה
ז"י
בית הדין הצבאי המחוזי
51-17
20/02/2017
בפני השופטים:
1. סא"ל מאיה גולדשמידט - אב"ד
2. רס"ן רבקה ברקאי
3. רס"ן חיים אב טרופר


- נגד -
התובע:
התובע הצבאי
הנאשם:
רס"ן א.ו.
עו"ד אלון ארז
גזר דין

האישום והפרטים הנוספים עולה, כי בשעה ששירת הנאשם כקצין, מפקד בית הספר להכשרות ביחידתו, במועדים שבין פברואר ועד ליולי 2016, התכתב הנאשם באמצעות יישומון ה-whatsapp  עם מספר חיילים – רב"ט ל.ל., סמ"ר א.מ., סמ"ר ג.ב., סמ"ר ג.ס., סג"ם י.ג., אשר שירתו תחת פיקודו, ובמסגרת התכתובות שוחח עימם על נושאים מיניים ושלח להם תמונות אינטימיות. בין השאר שלח הנאשם לכלל החיילים האמורים (למעט לסג"ם י.ג.) תמונות פורנוגרפיות מרשת האינטרנט, בהן נחזית אישה המבצעת מין אורלי בגבר, בצירוף כיתוב בו הוסיף הנאשם כי האישה המצולמת בתמונות היא קצינה בשם סגן א.י., המשרתת ביחידה, וכי התמונות צולמו בשעה שביצעה בו מין אוראלי.

תיק החקירה נפתח לאחר שחיילים ומפקדים התלוננו על מעשי הנאשם בפני מפקד יחידתו של הנאשם, והנאשם הושעה מתפקידו בשל אירועי כתב האישום, החל מ-2/10/2016.

מהנתונים שהובאו בפנינו עולה, כי הנאשם התגייס לצה"ל בשנת 2006, ומילא תפקידי לחימה ופיקוד, לרבות השתתפות בפעילות מבצעית ובלחימה. הנאשם הוכר כקצין מצטיין, ובשל כך אף התקדם במהירות בסולם הדרגות. חוות דעת מפקדיו ופקודיו שהוגשו לנו, משבחות ומהללות את תפקודו, כקצין וכמפקד. בין השאר צוין בהן כי הנאשם הוא אדם ערכי, מקצועי בעלת יכולות פיקוד ומנהיגות גבוהות, אשר השקיע את כל כולו בתפקידו הצבאי ובטיפוח חייליו, וזכה לאהדת פקודיו וסביבתו. הנאשם היה מועמד לשירות צבאי ארוך טווח ובין השאר אושרה לו תוכנית שירות המיועדת לקצינים מצטיינים בעלי אופק שירות בליבה הפיקודית של יחידת השדה.

נמסר לנו, כי בחודשים האחרונים נמצא הנאשם בהליך בירור רפואי, משנמצא כי הוא סובל ממחלה נפשית, מאניה דיפרסיה, אשר הובילה גם לאשפוזו בבית חולים. לבסוף נמצא כי הנאשם אינו כשיר מבחינה נפשית להמשך שירות, ובעקבות המלצה שניתנה לו לפרופיל 21, אשר אושרה על ידי ועדה רפואית, הוא סיים את שירותו הצבאי ביום העובר לדיון.

הצדדים נקשרו בהסדר טיעון, במסגרתו עתרו להשית על הנאשם עונשי מאסר מותנים, קנס, פיצויים למתלוננים (אשר צויין, כי שולמו זה מכבר, לכל המתלוננים שעימם עמדה התביעה בקשר) והורדה לדרגת סגן. בין שיקוליהם להסדר הטיעון ציינו הצדדים, כי ביקשו לאזן בין חומרת מעשי הנאשם לבין מצבו הנפשי, כפי שהתגלה לאחרונה, אשר יתכן והשפיע גם על התנהלות הנאשם בעת ביצוע המעשים, והוביל לסיום שירותו הצבאי, על אף היותו קצין מצטיין כאמור. עוד צוין, כי המתלוננים (למעט שניים מהם עימם לא הושג קשר) נתנו ברכתם להסדר הטיעון, וכן צוינה נטילת האחריות של הנאשם על המעשים, תוך חיסכון בזמן שיפוטי.

לאחר בחינת כלל הנתונים שהובאו בפנינו, מצאנו  לכבד את הסכמת הצדדים. אנו רואים אמנם בחומרה רבה את העובדה שמפקד בדרגתו של הנאשם, קצין בעל תפקיד פיקודי וחינוכי, שוחח  עם פקודיו הישירים בנושאים מיניים מפורשים, תוך העברת תמונות; ואף הגדיל עשות כאשר פגע בשמה הטוב של קצינה ביחידה, בעת ששלח תמונה שנחזתה להיות תמונתה, במצב מיני אינטימי. אין צורך להכביר מילים בדבר מידת הכישלון הפיקודי הגלום בכך, וכן כי מדובר במעשים הפוגעים בערכים המוגנים, שהינם הזכות לפרטיות ולכבוד האדם.

מנגד, השיקול המשמעותי שהוביל אותנו לכיבוד ההסדר עניינו בכך שהתרשמנו כי אכן מדובר במקרה שאינו שגרתי, נוכח מצבו הנפשי החריג של הנאשם, אשר הוביל גם בסופו של דבר לסיום שירותו הצבאי; שיקול משמעותי נוסף עניינו בהסכמת המתלוננים להסדר. עוד שקלנו את  הודאת הנאשם, תוך נטילת אחריות וחיסכון בזמן שיפוטי . צר לנו על כי הנאשם, קצין מצוין ומוערך, הסתבך באירוע כזה, ואף נאלץ לסיים את שירותו הצבאי בטרם עת, ואנו תקווה, כי ימשיך בטיפול הנפשי ויצליח לשקם את מצבו.

בשים לב לכלל השיקולים האמורים מצאנו כאמור לכבד את הסדר הטיעון ואנו מורים לגזור על הנאשם את העונשים הבאים:

  • מאסר על תנאי בן שלושה (3) חודשים למשך שנתיים (2), לבל יעבור הנאשם עבירות לפי פרק י' סימן ה' לחוק העונשין, תשל"ז-1977, עבירות לפי החוק למניעת הטרדה מינית, התשנ"ח-1998, עבירות לפי חוק איסור לשון הרע, התשכ"ה-1965 ועבירות לפי החוק להגנת הפרטיות, התשמ"א-1981.
  • הורדה לדרגת סגן.
  • קנס כספי בסך אלף חמש מאות (1,500) ₪ שישולם באחד (1) תשלומים עד ליום 01/04/2017. באם לא ישולם הקנס במועד, ייאסר הנאשם לעשרה (10) ימים.

 

מוסכם על הצדדים, כי הנאשם נדרש לשלם פיצויים של אלפיים (2,000) ₪ לסגן א.י., ופיצויים בסך מאתיים וחמישים (250) ₪ לכל אחד מהמתלוננים הנוספים. נמסר כי כל הכספים שולמו, למעט לשניים מהמתלוננים שטרם אותרו, ואלה ישולמו מיד לאחר איתורם.

 

ניתן והודע היום, 20/2/2017,  בפומבי ובמעמד הצדדים.

זכות ערעור תוך 15 ימים.

 

 

____(_-_)______­            ____(_-_)____               ____(_-_)____

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ