- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
הרשקוביץ נ' חב' אלה ר. נכסים ואחזקות (1994) בע"מ
|
ת"א בית משפט השלום ירושלים |
2901-10
18.7.2011 |
|
בפני : דורית פיינשטיין |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: אורן הרשקוביץ |
: חב' אלה ר. נכסים ואחזקות (1994) בע"מ |
| פסק-דין | |
פסק דין
1.בפני בקשה לאשר את הסדר הפשרה אליו הגיעו הצדדים במסגרת בקשה לאישור תובענה ייצוגית.
2.התובענה הוגשה מכוח סעיף 70ב1 לפקודת התעבורה הקובע שהחל משעת החנייה השנייה בחניון, יגבה החניון תשלום בגין כל רבע שעה בנפרד, ולא עבור שעה שלמה. התובע ביקש לייצג את קבוצת החונים בחניון שבניהול הנתבעת החל מיום 4.1.09 ועד למועד תיקון השלט ועד ליום שינוי השלט ביום 13.7.09 או בסמוך לכך.
3.התובע טען כי סכום התביעה הייצוגית יעמוד על כך 865,000 ₪, אך בדיון שהתקיים בפני התברר כי שלט החניה שצילם התובע וצירף לתביעתו אינו השלט של החניון שבניהול הנתבעת אלא חניון אחר. הנתבעת הציגה תדפיס של הכנסותיה בתקופה דנן, ושל שעות פעילותה ואף הסבירה כי רוב לקוחותיה הם מנויים חודשיים. מכאן שמדיון זה התרשמתי כי סכום התביעה המקסימלי יעמוד על כ-50,000 ₪.
4.נוכח סכום התביעה, והטעות של התובע בעת הגשתה ניהלו הצדדים בנוכחותי משא ומתן לצורכי פשרה, והתובע הביע נכונות לוותר על שכר טרחתו.
5.כמתחייב בחוק תובענות ייצוגיות והתקנות פורסמה מודעה בדבר הסדר הפשרה ולא הוגשו התנגדויות להסדר.
6. לאחר שבחנתי את ההסכם ובשים לב לכך שהקבוצה צומצמה למי שחנה בין המועדים דלעיל, למעלה משעה, ולאחר שפטרתי את הצדדים ממינוי בודק, הרי שאני נותנת להסכם שלהלן תוקף של פסק דין.
3.כפי שהוסכם בהסדר הפשרה:
3.1המשיבה תתרום 500 ₪ בשם המבקש לעמותה שיגדיר המבקש ואשר תחום עיסוקה בנושא הבטיחות בדרכים. התרומה תיעשה תוך 60 יום מאישור הסדר הפשרה.
3.2בנוסף, ובגין השימוש בשיטת החיוב הישנה כלפי לקוחות נוספים ולנוכח העובדה שהמשיבה אינה יכולה לדעת מי הם אותם לקוחות, תפתח המשיבה את החניון במשך שלושה ימי חול רגילים ללא גביית תשלום או תמורה כלשהי מהלקוחות שיחנו בחניון בשלושת ימים אלו, לאחר אישור ההסדר.
3.3פתיחת החניון ללא תשלום והתרומה יתבצעו וישולמו בתוך 60 יום מיום אישור הסדר הפשרה, אישור על ביצוע התרומה בשם המבקש לעמותה ישלח לב"כ המבקש תוך 72 יום מיום אישור ההסדר.
3.4במידה וידרשו הוצאות פרסום, יחולו אלו על המשיבה.
ניתן היום, ט"ז תמוז תשע"א, 18 יולי 2011, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
