הפטריארכיה היוונית אורתודוקסית של י-ם נ' עיריית ירושלים ואח' - פסקדין

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום ירושלים
16499-08
23.3.2010
בפני :
מוריס בן-עטר

- נגד -
:
הפטריארכיה היוונית אורתודוקסית של י-ם
:
1. עיריית ירושלים
2. החברה לפיתוח מזרח ירושלים בע"מ
3. DONHEAD SERVICES S.A.

פסק-דין

פסק דין

התובעת ביקשה למחוק את התובענה ללא צו להוצאות ולהחזיר לה את הסך 100,000 ₪, שהפקידה בקופת בית המשפט כערבון לשם קבלת צו מניעה זמני (להלן – הערבון).

הנתבעת 1 מסכימה לבקשה, ואילו הנתבעות 2 ו-3 לא התנגדו למחיקת התובענה, אך טענו כי יש לחייב את התובעת בהוצאות.

עניינה של התביעה בשימוש במגרש הידוע כחלקה מס' 39 בגוש 30125 (להלן – המגרש) בהמשך לצו שהוציא ראש עירית ירושלים ביום 26/02/07 לפי חוק הרשויות המקומיות (שימוש ארעי במגרשים ריקים) התשמ"ו-1987. התובעת לא ביקשה סעד כלשהו נגד הנתבעת 3, שצורפה להליך על פי בקשה שלה ובקשה של הנתבעת 2, נוכח טענתה של הנתבעת 3 כי חכרה את המגרש מהתובעת לתקופה של 99 שנים על פי חוזה שנחתם ביום 31/08/04 (להלן – חוזה החכירה הנטען). יצוין, כי בין הנתבעת 2 לנתבעת 3 נחתם ביום 20/02/08 הסכם המאפשר לנתבעת 2 לעשות במגרש את השימוש, שאותו ביקשה התובעת למנוע באמצעות צו המניעה הזמני והסעד המבוקש בתובענה ושאכן נאסר בצו המניעה הזמני. לטענת התובעת, חוזה החכירה הנטען אינו תקף.

לאחר שנתתי את דעתי לנסיבות המקרה ולטענות הצדדים בנושא ההוצאות, ונוכח המציאות שלפיה לא הוכרעה המחלוקת בין התובעת לנתבעת 3 בדבר תוקף חוזה החכירה הנטען, הייתי קובע כי כל צד ישא בהוצאותיו. אולם, נוכח הסבירות כי המחלוקת בין התובעת לנתבעת 3 בדבר תוקף חוזה החכירה הנטען תועמד להכרעה ותוכרע בהליך אחר, תיפסקנה לנתבעות 2 ו- 3 הוצאות, שתשלומן יותנה בקיומו של פסק דין סופי, שיינתן בהליך שהתובעת והנתבעת 3 תהיינה צדדים לו ושיקבע כי חוזה החכירה הנטען תקף ומחייב את התובעת.

הנתבעת 2 ביקשה גם שלא להחזיר לתובעת את הערבון, נוכח רצונה לפעול לחילוטו לאור נזקים, שלטענתה נגרמו לה על ידי מתן צו המניעה הזמני, ואכן יש לאפשר לה לנקוט בהליך כאמור בטרם יוחזר הערבון.

לאור האמור:

התביעה נמחקת.

צו המניעה הזמני שניתן בבש"א 9053/08 מבוטל.

אין צו להוצאות בין התובעת לנתבעת 1.

התובעת תשלם לנתבעות 2 ו-3 הוצאות בסך 20,000 ₪ בתוספת מע"מ לכל אחת, אם ייקבע בפסק דין סופי, שיינתן בהליך שהתובע והנתבעת 3 תהיינה צדדים לו, כי חוזה החכירה הנטען תקף ומחייב את הנתבעת. ההוצאות תשולמנה תוך 30 יום ממועד המצאת פסק דין כאמור לתובעת או למי שייצגה בהליך האמור (להלן – המועד לתשלום ההוצאות), והן צמודות למדד המחירים לצרכן החל מהיום ועד למועד לתשלום ההוצאות.

ניתנת לנתבעת 2 שהות של 30 יום, ממועד המצאת החלטה זו אל בא כוחה, לשם נקיטת הליך לחילוט הערבון, ואם לא יינקט הליך כאמור תוך המועד שנקבע, יוחזר הערבון לתובעת על פי בקשה שתוגש על ידה.

ניתן היום, ח' ניסן תש"ע, 23 מרץ 2010, בהעדר הצדדים.

המזכירות תמציא העתק מפסק הדין לב"כ הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>