הפ"ב 57375-06-14 הלברייך נ' דרימר ואח' - פסקדין

: | גרסת הדפסה
הפ"ב
בית המשפט המחוזי ירושלים
57375-06-14
22.11.2015
בפני השופט:
ארנון דראל

- נגד -
המבקש:
דניאל הלברייך
עו"ד בעז בן צור ואורי שנלר
משיבים:
1. גדעון דרימר
2. עופר מולד
3. לאו מנדלוביץ עמנואל צנטלר
4. יצחק ונק

עו"ד אריה דנציגר ותמר שטוב
עו"ד עמנואל צנטלר
החלטה

מבוא

  1. בפני בקשה למינוי בורר, שהוגשה בהתאם לסעיף 8 לחוק הבוררות, התשכ"ח-1968 (להלן: חוק הבוררות). כעולה מהבקשה בין המבקש (להלן: הלברייך) למשיבים נערך הסכם שנחתם ביום 1.1.2006, להסדרת מערכת היחסים ביניהם כמי שחולקים בבעלות על תאגידים בקבוצת פרסיס. בהסכם נכללה תניית בוררות שלפיה ככל שיתגלע סכסוך בין הצדדים יועבר לבוררות לאחר קיומו של הליך גישור.

  2. לטענת הלברייך, על פי ההסכם בינו לבין המשיבים אמורה הייתה לקום חברת "מטרה" שאליה אמורות היו לעבור אחזקות הצדדים בחברות קבוצת פרסיס. משחברת המטרה לא הוקמה התגלע סכסוך בין הלברייך לבין המשיבים, שעניינו אי הקמתה של חברת המטרה והתוצאות הנובעות מכך (אי הפקדת רווחי הקבוצה בנאמנות וחלוקתם). בהמשך למחלוקת שהתגלעה טען הלברייך כי הועבר מתפקידו כמנכ"ל אחת החברות, שכרו הופחת והולן ולבסוף הוא פוטר ללא ששולמו לו זכויותיו.

  3. לאחר שיוזמת הלברייך לקיים הליך גישור לא צלחה – הוגשה הבקשה שלפני למינוי בורר מכוח הוראות ההסכם ובהתאם לסעיף 8 לחוק הבוררות. המשיבים מס' 1 ו- 3 (להלן בהתאמה: דרימר ומנדלוביץ) מתנגדים לבקשה מנימוקים שונים. המשיבים מס' 2 ו- 4 לא הגיבו לבקשה (בקשר עם משיבים אלה ננקט הליך המצאה מחוץ לתחום השיפוט לפי תקנה 500 לתקנות סדר הדין האזרחי, תשמ"ד-1984), שבעקבותיו הוחלט כי לא יוכלו להתגונן מפני הבקשה (החלטה מיום 27.10.2014).

  4. הדיון בבקשה התקיים ביום 7.12.2014. במהלך הדיון הסכימו הצדדים על קיום הליכי גישור וגם מינו מגשר שידון במחלוקת ביניהם. מאז ועד ליום 26.8.2015 הודיע הלברייך מעת לעת כי הליכי הגישור נמשכים וביקש להשהות את מתן ההחלטה בבקשה. ביום 26.8.2015 הודיע כי הליכי הגישור מוצו וביקש לחדש את ההליך. בהתאם להסכמת הצדדים בתום הדיון התאפשרה הגשת טיעונים משלימים ולאחר שהגשתם הושלמה הגיעה העת להידרש לבקשה. נבהיר כבר עתה כי במהלך ניהול ההליך חלו תמורות בטיעוני הצדדים שנבעו מההתפתחויות השונות. לפיכך נסקור בקצרה את הטענות כפי שנטענו בכל אחד מהשלבים ולאחר מכן נדון באותן טענות שנותרו רלוונטיות.

  5. להשלמת התמונה אציין כי לצד הליך זה קיימים הליכים נוספים: תביעות הלברייך כלפי החברות בבית הדין האזורי לעבודה בבאר שבע (סע"ש 3366-09-14) והליך שהוגש לאחרונה על ידי מנדלוביץ בבית משפט זה (ת.א. 15112-08-15). בהליך האחרון ביקש הלברייך לעכב את ההליכים מכוח סעיף 5 לחוק הבוררות.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>