הפ"ב 38488-10-15 - פסקדין

: | גרסת הדפסה
הפ"ב
בית המשפט המחוזי ירושלים
38488-10-15
4.4.2016
בפני השופט:
רפאל יעקובי

- נגד -
המבקש:
צ'רלי לוי
המשיבים:
1. משה קינן
2. ישראל כץ
3. י.מ. ארזי הגולן בע"מ

החלטה

1.עניינה של החלטה זו בשתי בקשות של המשיבים בתובענה לביטול סעיף 2 להחלטה מ-3.11.15, אשר נקבע בו כי יעוכבו הליכי הבוררות בין הצדדים, ולחיוב המבקש בתובענה בהפקדת ערובות להוצאותיהם בהליך דנן (מכח תקנה 519 לתקסד"א) ולנזקים שלהם בשל הסעד הזמני שניתן למבקש (מכח פרק כ"ח לתקסד"א).

2.שקלתי את מכלול טענות הצדדים.

3.צודקים המשיבים כי לנוכח האופי והתוכן של פסק הבוררות (אישור הסכם פשרה שהמבקש אינו צד לו) ושל ההחלטות שמבוקש ביטולן, אין הצדקה למנוע עתה סיומם של הליכי הבוררות בכללותם, תוך שלאחר סיומם ניתן יהיה לפעול כלפי כל ענייני הבוררות (לרבות הפסק שביטולו מתבקש עתה) בדרכים מתאימות. כך הוא במיוחד כשכבר הוגשו סיכומים בהליך הבוררות וכל שנותר הוא ליתן את הפסק שיסיים את ההליך. גם מאזן הנוחות של הצדדים נוטה בעליל לתוצאה זו. במצב הדברים האמור ובהינתן החלטה כנ"ל, אין מקום לחששותיו של המבקש מפני המשך הליכי הבוררות ומכל מקום, טענותיו אינן מצדיקות תוצאה שונה לגבי מה שעל הפרק עתה.

אשר על כן, מבוטל העיכוב הזמני שבסעיף 2 להחלטה מ-3.11.15.

4.בנסיבות המקרה דנן – ובעיקר משום שהמבקש הוא תושב ישראל – אין הצדקה לחייב את המבקש בערובה להוצאות המשיבים, גם בהינתן הטרוניות שלהם כלפי מה שהוא עותר לו בתובענתו.

5. לעומת האמור לעיל, יש הצדקה לחיוב המבקש בערובה בעניין הסעד הזמני. זאת מפני שבמצב הדברים הרגיל מותנה סעד זמני בערובות מתאימות ובמיוחד משום שבמקרה דנן מתברר עתה כי נראה שלא היה מקום לעתור לסעד הזמני ולעמידה על קיומו.

6.בהמשך לקביעה דלעיל:

אם המבקש בתובענה יודיע עד 10.4.16 כי הוא מסכים למחיקתה תוך אפשרות לפעול כנ"ל, לא יהיה צורך לחייבו בערובה כלשהי ולא יהיה חיוב מיידי בהוצאות וכל הנחוץ בקשר לכך יישקל ע"י הבורר.

אם המבקש בתובענה יעמוד על המשך ההליכים בה, הרי שהם יימשכו רק לאחר פסק הבורר ויהיה על המבקש להפקיד בקופת בית המשפט עד 1.5.16 סך 40,00 ש"ח או ערבות בנקאית בסכום זה להבטחת פיצוי למשיבים בגין נזקים בעקבות הסעד הזמני. במקרה כזה גם יחויב המבקש בהוצאות בגין הבקשות שהוכרעו עתה בסמוך למתן הודעה כזו.

ניתנה בהעדר הצדדים היום, כ"ה באדר ב' תשע"ו, 4 באפריל 2016.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>