הפ"ב 30672-08-15 - פסקדין

: | גרסת הדפסה
הפ"ב
בית המשפט המחוזי ירושלים
30672-08-15
23.11.2015
בפני השופט:
רפאל יעקובי

- נגד -
המבקשת:
1. קאלמא ווי תעשיה שיווק אלומיניום ופירזול בע"מ
2. אלון אלשלום

עו"ד רפאל יולזרי
המשיבה:
1. אקסטל בע"מ
2. אלעזר יקירביץ

עו"ד י' לביא בן פורת
פסק דין

1.עניינו של פסק דין זה בתובענה שהוגשה בשנת 2015 לביטול פסק בורר, שניתן במסגרת המוסד הישראלי לבוררות עסקית כבר בשנת 2006 ואושר ע"י בית המשפט המחוזי בירושלים עוד בשנת 2010 (בפס"ד מ-8.8.10 בה"פ 5444/06). אישור זה קיבל משנה תוקף, כשבר"ע עליו (רע"א 7192/10) נדחתה ע"י בית המשפט העליון (ב-13.2.11).

2.התובענה הוגשה לבית המשפט המחוזי בתל אביב, אשר הביע תמיהה על מקום הגשתה ועל אופייה. כך נאמר בהחלטה שם (מ-6.10.15):

"בטרם אדרש לבקשת הביטול, אף לבקשה למחיקה על הסף, יואיל ב"כ המבקשת להסביר כיצד מוסמך בית המשפט המחוזי בתל-אביב לדון בבקשה לביטול פסק בורר שניתן בשנת 2006, אף שאושר על ידי בית המשפט המחוזי בירושלים בפסק דינו מיום 08.08.2010, והפך לחלוט עם דחיית בקשת רשות הערעור על ידי בית המשפט העליון ביום 13.02.2011.

נראה שלכאורה יכולה הייתה המבקשת, לכל היותר, להגיש לבית המשפט המחוזי בירושלים תביעה עצמאית לביטול פסק הדין המאשר, וזאת מבלי שאביע עמדה באשר לסיכויי תביעה שכזו, אם בכלל. רק אם הפסק המאשר יבוטל, תוכל המבקשת, לכאורה, אם תחצה את משוכת הזמן, אף משוכות אחרות, להתמודד עם טענת הביטול נושא הבקשה שלפני.

תמהתני כיצד הבקשה לביטול, שהוגשה לבית המשפט המחוזי בתל-אביב, אינה מתמודדת עם קשיים אלו, משל העבר נמחק כלא היה".

3.בהחלטה מ-18.10.15 הועברה התובענה לבית המשפט המחוזי בירושלים, מבלי שננקטה עמדה כלשהי לגבי אופיה בהמשך לתמיהה דלעיל.

4.עילות הביטול הנטענות עתה הן אי כשירות רפואית של הבורר וכן ש"לבורר הנכבד היה עניין עסקי-כלכלי מובהק במשיבה, על כל המשתמע מכך" (סעיפים 1.3-1.2 לבקשה).

5.העילות האמורות לא נטענו בבקשת הביטול הראשונה, אשר הושתתה על אדנים אחרים (ונדחתה, כאמור).

6.התובענה הועברה לטיפולי כשלצידה בקשה לסילוקה על הסף.

7.משהוגשה תשובה לבקשת הסילוק ובעקבותיה תשובה לתשובה, הגיעה שעת ההכרעה.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>