חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

הפ"ב 19769-07-16 ואח' מייזליש ואח' נ' אונגר ואח'

: | גרסת הדפסה
הפ"ב
בית המשפט המחוזי מרכז-לוד
19769-07-16,49811-06-16
10.10.2016
בפני השופטת:
בלהה טולקובסקי

- נגד -
המבקשים:
1. (והמשיבים בהפ"ב 49811-06-16): שרה האנה מייזליש
2. ישראל יעקב מייזליש
3. בובוב בע'מ

עו"ד ש. מרקוביץ'
המשיבים:
1. (והמבקשים בהפ"ב 49811-06-16): רבקה אונגר
2. רחל רובין

עו"ד י. מירון
פסק דין
 

 

מבוא

1.לפניי בקשה לאישור פסק בוררות (הפ"ב 49811-06-16, להלן: "הבקשה לאישור"), ובקשה לביטולו (הפ"ב 19769-07-16, להלן: "הבקשה לביטול"), שעניינן פסק בוררות שניתן על-ידי כב' הבורר השופט (בדימוס) יעקב שמעוני, ביום 1.6.2016 (להלן: "פסק הבוררות").

 

2.הדיון בשתי התובענות אוחד. מטבע הדברים הבקשה לביטול פסק הבוררות תידון תחילה.

 

3.תחילתם של ההליכים בתביעה שהגישו המשיבות בבקשה לביטול, רבקה אונגר ורחל רובין (להלן: "המשיבות"), נגד המבקשים בבקשה לביטול, שרה האנה מייזליש, יעקב מייזליש ובובוב בע"מ (להלן: "המבקשים"), ורשות התאגידים - רשם החברות והשותפויות, במסגרת ת.א. 28844-07-12 בבית משפט זה (להלן: "התביעה").

 

4.בתביעה עתרו המשיבות לפסק דין הצהרתי לפיו הן בעלות 445 מניות בחברת בובוב בע"מ (להלן: "חברת בובוב" או "החברה"), זאת מכוח צו ירושת אביהן, הרב נפתלי הלברשטאם זצ"ל (להלן: "האדמו"ר הרב נפתלי זצ"ל"); כי המבקשת מס' 2, שרה האנה מייזליש (להלן: "שרה מייזליש"), היא בעלת 445 מניות בלבד ולא 891 מניות כפי שנרשם בטעות במרשם המתנהל במשרדי רשות התאגידים, וכי שרה מייזליש אינה מנהלת בחברה (כתב התביעה צורף כנספח 4 לבקשה לביטול).

 

5.במסגרת הדיון בתביעה, לפני כב' הנשיאה (כתוארה אז) גרסטל, הודיעו הצדדים כי הגיעו לכלל הסכמה להעברת כל חילוקי הדעות ביניהם להכרעת בורר שיהיה כבול לדין המהותי. כן הוסכם כי הבורר יהיה השופט (בדימוס) יעקב שמעוני (להלן: "הבורר").

הסכמת הצדדים אושרה וניתן לה תוקף של פסק דין (נספח 1 לבקשה לאישור).

פסק הבוררות

6.בפתח פסק הבוררות סקר הבורר את השתלשלות ההליכים שהובילה לרישום מניות החברה על שם שרה מייזליש ומינויה כדירקטורית בחברה.

 

7.חברת בובוב הוקמה בשנות ה - 50, בתקופת כהונתו של האדמו"ר רבי שלמה הלברשטאם זצ"ל (להלן: "האדמו"ר הרב שלמה זצ"ל"), שהיה ממקימי חסידות באבוב. החברה מחזיקה בקרקעות עליהן הוקמה קריית באבוב בעיר בת-ים.

 

האדמו"ר הרב שלמה זצ"ל שהחזיק ב - 890 מניות של החברה, הלך לבית עולמו ביום 2.8.2000.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>