איצקוביץ נ' וולפא ואח' - פסקדין
|
הפ"ב בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו |
1282-01-17
18.8.2017 |
|
בפני השופט: נפתלי שילה |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
המבקש: יצחק איצקוביץ עו"ד שלמה בן חיים |
המשיבים: 1. יצחק וולפא 2. אסתר וולפא עו"ד ישראל אובז'נק |
| החלטה | |
האם להיעתר לבקשת המבקש ולהעניק לו ארכה להגשת בקשה לביטול פסק בורר?
א.רקע כללי
1.ביום 28.11.16 הגישו המשיבים (להלן גם: "וולפא") בקשה לאישור פסק בוררות מיום ח' באלול תשע"ו (11.9.16) שניתן על ידי בית הדין הרבני בראשות הרב מרדכי גרוס כנגד המבקש (להלן גם: "איצקוביץ"). על פי פסק הבוררות, על המבקש לשלם למשיבים סך של 81,000 ₪ בגין ליקויי בנייה בדירתם (להלן: "פסק הבוררות").
2.ביום 21.12.16 בהיעדר כל התנגדות מטעם איצקוביץ, אישר כב' השופט מאור את פסק הבוררות.
3.ביום 30.12.16 הגיש איצקוביץ בקשה לביטול פסק הדין המאשר את פסק הבוררות וביום 1.1.17 הוא הגיש תובענה זו, לביטול פסק הבוררות.
4.ביום 3.7.17 נעתרתי לבקשת המבקש לביטול פסק הדין המאשר את פסק הבוררות, בכפוף לתשלום הוצאות למשיבים. כמו כן, אפשרתי למבקש להגיש בקשה להארכת מועד להגשת תביעה לביטול פסק הבוררות והמבקש הגיש את הבקשה נשוא ההחלטה דנן.
ב.טענות הצדדים
1.המבקש טוען כי הבקשה לאישור פסק הבוררות הומצאה לו ביום 28.11.16 אולם הוא לא ידע כי עליו להגיב עליה בתוך 15 יום. לדבריו, באותה העת הוא לא היה מיוצג על ידי עו"ד והוא טעה וסבר כי עומדים לרשותו 30 יום להגשת תגובתו, כפי שנהוג בכתבי תביעה רגילים.
2.לטענתו, ביום 28.12.16 הוא פנה לעו"ד על מנת שייצגו. לאחר בדיקת בא כוחו במערכת נט המשפט, התברר לו כי כבר ניתן פסק דין בבקשה לאישור פסק הבוררות.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|