חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

הפ"ב 10434-06-16 אבדר נ' נחום

: | גרסת הדפסה
הפ"ב
בית המשפט המחוזי
10434-06-16
18.7.2016
בפני השופטת:
בלהה טולקובסקי

- נגד -
המבקש:
אבנר אבדרבאמצעות ד"ר נתן מולכו
עו"ד ד"ר נתן מולכו
המשיב:
עזרא אדמונד נחוםבאמצעות
עו"ד שמואל אריאלי
פסק דין

בקשה למינוי בורר על פי סעיף 8(א) לחוק הבוררות, תשכ"ח - 1968.

רקע עובדתי 

ביום 7.2.2002 נחתם בין הצדדים הסכם לייסוד חברה בשם "אלקטריק מרקט בע"מ" שעיסוקה בשיווק מוצרי חשמל (להלן: "ההסכם" ו – "החברה"). לכל צד הוקצו 50% מהון המניות הרגילות של החברה.

בסעיף 34 להסכם נקבעה תניית בוררות לפיה: "כל סכסוך שיתגלע בין הצדדים בקשר לאמור בהסכם זה או בינם לבין החברה יימסר להכרעתו של בורר דן יחיד ראש לשכת רוה"ח, או מי שימונה על ידו ויהיה מוסכם על שני הצדדים... דין הוראות סעיף זה כדין הסכם בוררות בין הצדדים. הבורר ינמק את פסיקתו ויתן אותה בתוך 30 ימים ממועד הישיבה הראשונה שקיים" (להלן: "תניית הבוררות").

ביום 19.4.2016, המבקש פנה ליו"ר לשכת רואי החשבון בבקשה למינוי בורר בהתאם לתניית הבוררות בטענה כי "התגלעו חילוקי דעות בין בעלי המניות עד כדי קריסת החברה בשל שיתוקה".

במכתב מיום 5.5.2016 הודיע נשיא לשכת רואי החשבון בישראל כי לא יוכל לשמש כבורר והציע רשימה של חמישה בוררים פוטנציאלים.

ב"כ המבקש פנה לב"כ המשיב בבקשה להסכמה למינוי בורר מתוך רשימת הבוררים האמורה.

בהעדר תגובה מטעם המשיב, הוגשה הבקשה למינוי בורר (להלן: "הבקשה").

לבקשה צורף כתב תביעה בעילה כספית, חוזית ונזיקית בסך של 15,000,000 ₪ (להלן: "כתב התביעה").

המשיב מתנגד לבקשה מהטעם שלא נטען ולא פורט בבקשה מהו הסכסוך שמבוקש להעבירו להכרעה בבוררות. כן נטען כי כתב התביעה חורג חריגה רבתי מהוראות ההסכם וכי נטענו בו טענות בעניין התנהלות המשיב כלפי המפרק וכיוצ"ב, טענות שאין בינן ובין הסכם השותפות ולא כלום.

עוד נטען כי המבקש צירף לבקשה את כתב התביעה, אך לא טרח להבהיר מה עלה בגורל התביעה שהוגשה בעבר לבית המשפט ולא הסביר מדוע פעל בניגוד להסכם הבוררות בהעדיפו את בית המשפט על פני הבורר.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>