הע"ז 7854-09-14 - פסקדין

: | גרסת הדפסה
הע"ז
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
7854-09-14
21.10.2015
בפני השופט:
אורן שגב

- נגד -
המבקשים:
1. אדית נתנאל
2. דורון נתנאל

עו"ד פנטילט
המשיבה:
מדינת ישראל
עו"ד טוניק
החלטה

 

 

בפניי בקשת הנאשמים להורות על ביטול כתב האישום בשל אכיפה בררנית ולחילופין להורות על הימנעות מהרשעתם.

 

אקדים אחרית לראשית ואציין, כי לאחר ששקלתי את נימוקיי הבקשה, הגעתי לכלל מסקנה, כי דינה להידחות על כל ראשה וחלקיה, ולהלן טעמיי.

 

  1. בקשתם של הנאשמים נסמכת על הטענה כי לאחר שקיבלו לידיהם מסמכים שונים במסגרת בקשה לפי סעיף 74 לחסד"פ, הסתבר להם, כי במקרה של בני הזוג שבירו, הוריה הקשישים של הנאשמת 1, נמנעה המאשימה מלהגיש כתב אישום, וזאת חרף העובדה שהוטלו על מר שבירו קנסות קודמים בגין העסקת עובד זר וחרף העובדה שקיימים 2 תיקים נוספים כנגדו הנמצאים בשלבי חקירה וחרף העובדה שהיתה קיימת המלצת תובע להעמדי לדין – המלצה שלא נתקבלה ע"י התובע הראשי אצל המשיבה.

  2. לטענתם, נסיבות אלה, מלמדות כי ניהול הליך פלילי כנגדם, חלף הטלת קנס מנהלי, עולה כדי אכיפה בררנית.

  3. לחילופין, עותרים המבקשים לכך שבית הדין יימנע מלהרשיע אותם, וזאת בשל העובדה שהם אנשים נורמטיביים, נעדרי עבר פלילי, הורים ל- 3 ילדים, והנזקים הבלתי הפיכים והבלתי פרופורציונאליים, כדבריהם, שייגרמו להם, אם יורשעו. יצוין, כי המבקש 1 הנו עמיל מכס בעיסוקו ואילו הנאשמת 2 הנה מתווכת נדל"ן מורשית. לטענתם, הרשעתם עלולה לגרור את שלילת רשיונותיהם.

  4. בתגובתה, הקדימה המאשימה וטענה, כי אין מקום לדון בבקשת הנאשמים להימנע מהרשעתם, וזאת נוכח העובדה שטרם הורשעו בדין. לגופו של עניין, הוסיפה כי לא הוכח כל נזק קונקרטי שעלול להיגרם להם, מעבר למשמעות שיש באופן רגיל להרשעתו של אדם בפלילים.

  5. עוד הוטעם, כי העבירות נשוא כתב האישום אינם מסוג העבירות שנושאות עמן קלון, ואין בדעת המאשימה לבקש זאת. לפיכך, אין רלוונטיות לטענות הנאשמים ביחס לפגיעה במשלח ידם. היעתרות לבקשה, תרוקן מתוכן את הרציונאל המונח בבסיס הכלל כי יש להרשיע את מי שהורשע בדין, למעט אם מתקיימות נסיבות חריגות.

  6. ביחס לטענה בדבר אכיפה בררנית, טענה המאשימה, כי פעלה בהתאם להוראות החוק ובהתאם להנחיותיו של היועץ המשפטי לממשלה ביחס לשימוש בסעיף 15 לחוק העבירות המנהליות.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>