- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
גזר דין 7246-08-13, 11147-04-14
|
הע"ז בית דין אזורי לעבודה תל אביב-יפו |
7246-08-13, 11147-04-14
25.11.2014 |
|
בפני השופט: אורן שגב |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
מאשימה: מדינת ישראל |
נאשמים: 1. יוסף אפנגר 2. אסתר אפנגר |
| גזר דין | |
-
בישיבת ההקראה שהתקיימה בפני ביום 15.11.14, הורשעו הנאשמים, על פי הודאתם, בעבירות של העסקת עובד זר שלא כדין וללא ביטוח רפואי, עבירות על סעיפים 2 (א)(1) (2) ו- 2 (ב)(3) לחוק עובדים זרים, התשנ"א – 1991 (להלן – "חוק עובדים זרים" או "החוק"), וזאת בשני כתבי אישום שונים.
-
כל אחד מהצדדים טען בפניי לעונש.
-
ב"כ המאשימה טען, כי מתחם הענישה במקרה הנדון, צריך להיקבע בין 25% ל-70% מהקנס המרבי, שעומד על 58,400 ₪, לכל עבירה. כן, ציין כי בהתאם לתיקון 15 לחוק עובדים זרים שנכנס לתוקף ב-12.7.12, עובר לביצוע העבירות בהן הודו הנאשמים, נקבע שהרף התחתון צריך להיות מינימום הקנס המנהלי שהוטל לו היה מוטל עליהם קנס מנהלי, כאשר בעניינו כפל הקנס המנהלי היה 10,000 ₪ על כל עבירה.
-
עוד טען, כי מדובר בעבירות שביצוען מהווה פגיעה לא רק באפשרויות התעסוקה של עובדים ישראלים אלא גם פגיעה בזכויות הסוציאליות של עובדים זרים המועסקים ללא ביטוח רפואי. ב"כ המאשימה הוסיף וציין, כי חלקם של הנאשמים בביצוע העבירה היה מלא וכי העובדות הזרות שהועסקו בביתם, שלא כדין, גם התגוררו בביתם.
-
לגבי כתב האישום הראשון (7246-08-13) מדובר בתקופת העסקה של לפחות 3 שבועות, עם הלנה, וגבי כתב האישום השני (11147-04-14), מדובר בתקופת העסקה לפחות שבועיים עם הלנה, וזאת לאחר שהנאשמים ידעו על האירוע הראשון ובחרו להעסיק עובדת זרה אחרת.
-
לאור האמור לעיל, עתר ב"כ המאשימה לכך שביה"ד יגזור על הנאשמים בגין כתב האישום הראשון קנס בסך 23,000 ₪ בגין העסקה שלא כדין, וכן קנס בסך 10,000 ₪ בגין העסקה ללא ביטוח רפואי.
-
ביחס לכתב האישום השני, עתר לכך שיוטל קנס בשיעור של 50% מהקנס המרבי, דהיינו 29,200 ₪ ולגבי עבירה של העסקה ללא ביטוח רפואי - 12,000 ₪.
-
ב"כ המאשימה סיכם באומרו, כי הקנסות המבוקשים משקפים רמת ענישה לא חמורה במיוחד, והם קרובים לרף התחתון המינימלי. עוד עתר לכך שבית הדין יחייב את הנאשמים לחתום על התחייבות להימנע מביצוע העבירות בהן הורשעו למשך 3 שנים.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
