חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

הע"ז 50315-05-14 מדינת ישראל נ' עוזיאל ואח'

: | גרסת הדפסה
הע"ז
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
50315-05-14
17.12.2014
בפני השופט:
אורן שגב

- נגד -
מאשימה:
מדינת ישראל
נאשמים:
1. קרן עוזיאל
2. יעקב עוזיאל

גזר דין
 

 

  1. בישיבת ההקראה, שהתקיימה בפני ביום 16.12.14, הורשעו הנאשמים, על פי הודאתם, בעבירות של העסקת עובד זר שאינו רשאי לעבוד בישראל וללא ביטוח רפואי, עבירות על סעיפים 2 (א)(1) (2) ו- 2 (ב)(3) לחוק עובדים זרים, התשנ"א – 1991 (להלן – "חוק עובדים זרים" או "החוק").

  2. כל אחד מהצדדים טען בפניי לעונש.

  3. ב"כ המאשימה טענה כי מדובר בזוג נאשמים שמנהל משק בית משותף, אשר העסיק במשך תקופה של חודשיים עובדת זרה שהיתה ללא כל אשרה.

  4. בנסיבות אלה, טענה, טווח הענישה הראוי הינו בין 15,000 ל- 40,000 ₪ בגין העבירה של העסקה שלא כדין ועתרה כי יושת קנס בסך 17,000 ₪; ואילו ביחס לעבירה של העסקה ללא ביטוח רפואי , הטעימה כי טווח הענישה המקובל נע 6,000 ₪ ל- 10,000 ₪ וכי המדינה עותרת להשתת קנס בסך 7,000 ₪.

  5. ב"כ המאשימה הפנתה לפסק דין שיצא זה לא מכבר מבית הדין הארצי לעבודה (ע"פ 57160-01-14 – להלן – "הלכת חדוות הורים") בנוגע לחומרת העבירות בהן הורשעו הנאשמים.

  6. עוד טענה כי משמדובר בעבירות כלכליות, הרי שהקנס צריך להיות משמעותי, להלום את חומרת העבירה ואת אופייה ולהוות הרתעה למעסיקים אחרים. בעניין זה, הפנתה את בית הדין לתיקון לחוק שהחמיר את הקנסות.

  7. בנוסף, טענה כי הואיל ומדובר בהסדר טיעון פתוח, הרי שחרף הודאת הנאשמים, רף הענישה צריך להיות בדומה לתיקים בהם הושתו קנסות לאחר ניהול הוכחות והפנתה לתיק עה"ז 40813-09-12, שם השית ביה"ד קנס בסך 15,000 ₪ בגין העסקה בת חודש ימים בלבד עם לינה לסירוגין וללא ביטוח רפואי.

  8. ב"כ הנאשמים טענה כי מדובר בזוג נורמטיבי ללא כל עבר פלילי, אשר הודה בעבירות המיוחסות לו ללא ניהול הוכחות ובכך חסך זמן שיפוטי יקר. הסניגורית פרטה כי נוהלו מגעים עם ב"כ המאשימה לאור מצבם הכלכלי הקשה של בני הזוג, אוולם מגעים אלה לא צלחו ומשכך, החליטו הנאשמים להודות ולטעון לעונש באופן פתוח. היו מגעים בינינו לבין חברתי, לצערנו לא הגענו לעמק השווה מן הפן הכלכלי אשר שרויים בו בני הזוג.

  9. עוד נטען, כי הנאשמת מורה שמשתכרת כ- 2,000 ₪ לחודש וכי הנאשם הוא עצמאי והוגשו מסמכים שונים ביחס להכנסותיהם וחובותיהם של בני הזוג.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>