- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
הע"ז 1413-08 מדינת ישראל - רשות האוכלוסין, ההגירה ומעברי הגבול נ' חוג יועצים בע"מ
|
הע"ז בית דין אזורי לעבודה באר שבע |
1413-08
13.7.2014 |
|
בפני השופטת: יעל אנגלברג שהם |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
המאשימה: מדינת ישראל - רשות האוכלוסין - ההגירה ומעברי הגבול עו"ד אייל נון |
הנאשמת: חוג יועצים בע"מ עו"ד ליאור קצב |
| החלטה | |
בפני בקשה מטעם הנאשמת לזיכוי בשל העדר הוכחה לכאורה, בטענת "אין להשיב לאשמה", על פי סעיף 158 לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב], התשמ"ב-1982 (להלן: "חוק סדר הדין הפלילי").
1.כנגד הנאשמת הוגש כתב אישום שעניינו העסקת 7 עובדים זרים שלא כדין, וזאת בניגוד להוראות סעיפים 2(א)(1), 2(א)(2), 2(ב)(2), 2(ב)(3) ו-2(ב)(7) לחוק העסקת עובדים זרים, התשנ"א-1991 (להלן: "חוק העסקת עובדים זרים").
2.בסיום פרשת התביעה הגישה הנאשמת את הבקשה דנן. לטענתה:
א.לגבי 2 מהעובדים (המסומנים 4ו ו-4ז ברשימה שבסעיף 4 לכתב האישום) קיימים כל האישורים הנדרשים ואילו לגבי 5 העובדים הנוספים - אין לה כל קשר אליהם.
ב.הנאשמת אינה עוסקת כלל בעבודות בניה ו/או שיפוצים, ולא העסיקה עובדים זרים. עיסוקה של הנאשמת הוא במתן שירותי קרקע לעובדים זרים בעלי היתר כדין, אספקת תלושי שכר לקבלנים, ביטוח רפואי וכיו"ב, כלשכת שירות בלבד.
ג.העובדים אשר נתפסו באתר בנייה של מלון באילת, הם עובדיה של חברת א.שמשון - בינוי ופיתוח בע"מ (להלן: "חברת א.שמשון"), אשר הועברו אליה מחברת שמחוני-לופו חברה לבניין בע"מ (להלן: "חברת שמחוני-לופו") בהסכם ניוד עובדים, והמאשימה לא עמדה בנטל להוכיח כי הנאשמת היא זו שהעסיקה אותם או כי יש קשר כלשהו בינם לבין הנאשמת.
ד.הן מחומר החקירה הן מחקירת עדי התביעה, עולה כי חברת א.שמשון היא שהעסיקה את 5 העובדים, הורתה להם איזו עבודה לבצע, סיפקה להם את חומרי העבודה והציוד, חתמה על כרטיסי העבודה שלהם ואף הודתה כי הם עובדיה.
ה.בעליה של חברת א.שמשון, מר שמשון אליאספור (להלן: "מר אליאספור") הודה בחקירתו שלא היו בידיו רשיונות העסקה וטען כי הזמין עובדים זרים מהנאשמת, אך לא ידע לומר בכמה עובדים מדובר, בעוד ממסמכים שצורפו לחומר החקירה עולה כי 2 מתוך 7 העובדים אכן היו בטיפולה של הנאשמת, ואלו הועסקו כדין. באשר ל-5 העובדים הנוספים נטען כי מר אליאספור לא קישר בינם לבין הנאשמת וכי גם מחקירת ב"כ הנאשמת במשרד התמ"ת לא נמצא כל קשר בין הנאשמת לבין עובדים אלה.
ו.מר אליאספור שיקר בחקירתו כאשר טען תחילה כי אין לו ולא היו לו עובדים סיניים בחברה ואילו בחקירה שהתקיימה לאחר מכן אישר שאכן העסיק בחברתו עובדים זרים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
