חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

הסתדרות האקדמאים במדעי החברה והרוח וועד האקדמאים ברשות שדות התעופה נ' רשות שדות התעופה

: | גרסת הדפסה
ס"ק
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
40482-08-13
12.9.2013
בפני :
הדס יהלום

- נגד -
:
הסתדרות האקדמאים במדעי החברה והרוח וועד האקדמאים ברשות שדות התעופה
:
רשות שדות התעופה
החלטה

החלטה

1.במסגרת ההליכים בתיק הוגשה בקשת רשות שדות התעופה (להלן: "הרשות"), המשיבה בבקשת צד, להורות על צירופם להליך של הסתדרות העובדים הכללית החדשה, וועד העובדים התעופתי ברשות שדות התעופה ו-11 העובדים המפורטים בנספח מ/13 לבקשת צד.

2.הסתדרות המח"ר הגישה תגובה בה הודיעה על התנגדות לבקשה.

3.בעת כתיבת ההחלטה, הוגשה לתיק בקשה להצטרף להליך, מטעם איגוד עובדי התחבורה בהסתדרות הכללית והוועד התעופתי.

4.לאחר שעיינתי בבקשת הרשות, בתגובה ובבקשת ההצטרפות, להלן החלטתי.

5.תקנה 15 לתקנות בית הדין לעבודה (סדר הדין בסכסוך קיבוצי), תשכ"ט – 1969, שעניינה התייצבות ברשות, קובעת:

"(א)התעוררה בסכסוך קיבוצי או בהליך לפי סעיף 24(א)(1ב) לחוק שצורף על פי תקנה 16, שאלת קיומו, תחולתו, פירושו, ביצועו, הפרתו או אכיפתו של הסכם קיבוצי או של הסדר קיבוצי אחר, וארגון העובדים המייצג את המספר הגדול ביותר של עובדים במדינה אינו צד להליך, רשאי בית הדין להביא את הדבר לידיעת אותו ארגון כדי לאפשר לו להתייצב לפני בית הדין ולטעון לענין נושא הדיון; הוא הדין, בשינויים המחוייבים, בארגון מעבידים שהוא צד להסכם קיבוצי החל על המספר הגדול ביותר של עובדים במדינה.

(ב)ברשות מיוחדת של בית הדין רשאי להתייצב לפני בית הדין ולטעון בא כוח של קבוצת עובדים או של מעביד, הנוגעים בדבר במישרין והטוענים שעמדתם לענין העומד לדיון בבית הדין שונה מעמדת הצד להסכם הקיבוצי."

6.מהות הסכסוך בענייננו היא בטענת המבקשת להפרת ההסכמים הקיבוציים המיוחדים שנחתמו עם הרשות בעניין שיוך עובדים בעלי תואר אקדמי, לדירוג המה"ט.

מהבקשה עולה כי ההפרה הנטענת נולדה בעקבות טענת הוועד התעופתי ברשות, כי אין לחייב את העובדים שזכאים להיות מדורגים בדירוג המה"ט להסיר את חברותם בועד התעופתי ולעבור לועד המה"ט.

מכאן עולה כי עמדת הועד התעופתי ברשות, שונה מזו של המבקשת.

כך נאמר במפורש בבקשת ההצטרפות של איגוד עוברי התחבורה בהסתדרות.

7.יש ממש בטענת המבקשת, לפיה עניינו של הסכסוך הוא במישור היחסים הקיבוציים שבין המבקשת לרשות על פי ההסכמים שנחתמו בינהם וכי תפקידו של בית הדין הוא לפרש את ההסכמים שבין המבקשת לרשות.

עם זאת, סלע המחלוקת הוא בטענה של הוועד התעופתי לכך שהעובדים משוייכים אליו ולא למבקשת.

לכן, לצדדים שצירופם מבוקש יש נגיעה ישירה לשאלה העקרונית שבמחלוקת.

אמנם נכון שאינם צד להסכם הקיבוצי הספציפי הנדון בתיק זה אך יש לשמוע את עמדתם ביחס לפרשנות של אותם הסכמים, בטרם תינתן החלטה.

8.לאור האמור, בקשת הרשות לצירוף צד, כמו גם בקשת האיגוד הארצי של עובדי התחבורה והועד התעופתי להצטרף להליך, מתקבלת.

9.עמדת המצטרפים תוגש עד ליום 10/10/13.

10.באשר לבקשה לצירוף 11 העובדים ששמם נזכר בבקשת צד, לא מצאתי לנכון להורות על צרופם כצד להליך, מן הטעם שהמחלוקת בתיק זה הינה מחלוקת עקרונית, פרשנית, בעלת השלכות על ככל העובדים ברשות, שאינה נוגעת בהכרח לעובד זה או אחר.

יחד עם זאת, הרשות רשאית להביא לידיעת העובדים את קיומו של ההליך ולהזמינם להגיש עמדה או להתייצב לדיון ולהביע עמדתם בדיון.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>