חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

הנכד נ' הדוד ואח'

: | גרסת הדפסה
תמ"ש
בית משפט לעניני משפחה חיפה
47866-04-21
28.8.2023
בפני השופטת:
לירון זרבל - קדשאי

- נגד -
התובע:
פלוני
עו"ד ח'אולה עאסי
הנתבעים:
1. אלמוני באמצעות יורשיו - בת זוגו וילדיו
2. פלונית
3. פלונית
4. פלוני
5. פלוני
6. פלוני
7. פלוני
8. פלוני
9. פלוני
10. פלמוני
11. אלמוני
12. אלמונית
13. אלמונית
14. המנוחה פלונית באמצעות יורשיה על פי דין
15. פלוני
16. פלוני
17. פלונית
18. פלונית
19. פלונית.

עו"ד לואי לובאני
עו"ד מאג'ד אבדאח
פסק דין
  1.  

     

    מבוא

     

    1. התיק דנן הונח על שולחנו של המותב הקודם וידע מספר תהפוכות ומהמורות. מאז הועבר התיק לטיפולי עם מינויי, התקיימו שלושה דיוני קדם משפט, במהלכם התבהר לכאורה המקור לסכסוך והמניעים השונים בהם אוחזים הצדדים, ומנגד נחשפו עוד הקשיים הרבים הטמונים בתובענה ובסעדים הנתבעים. לראיה, שהתביעה טרם החלה להתברר, וברקע הדברים אף תלויות ועומדות טענות סף מצד חלק מהנתבעים. בית המשפט לא חסך במאמצים לקרב בין עמדות הצדדים, בשים לב לקשיים הטמונים בתובענה, אך מאמצים אלה לא נשאו פרי.

       

    2. לאחר שמיעת הצדדים באריכות על פני שלושה דיונים כאמור, ולאחר שבית המשפט שב ובחן היטב את טענות הצדדים ואת החומר המצוי בתיק, וכן את המצב המשפטי שאופף את נסיבות העניין, אין מנוס מהמסקנה שהתביעה אינה יכולה לעמוד כמות שהיא, כי הקדימה את זמנה ואינה מגלה בשלב עילה כלפי הנתבעים, ודינה להימחק על הסף, תוך שמירה על טענות הצדדים לעתיד לבוא.

       

    3. להלן יובאו בתמצית מתבקשת עיקר הטענות, אותן, כאמור, טרם בשלה העת לברר, כל שכן להכריע בהן. לפיכך, ינקוט בית המשפט משנה זהירות באמירותיו וקביעותיו המשפטיות, מבלי שיהיה בכך להקדים ולהביע דעה על הטענות גופן.

       

      תמצית הנסיבות הרלוונטיות

       

    4. התביעה נוגעת לדירת מגורים הבנויה על מגרש עליו בנויים מספר מבנים נוספים, ובכל אלה מתגוררים מאז ומתמיד הצדדים לתובענה, בני אותה המשפחה לדורותיהם. התובע עותר להצהיר כי הוא הבעלים היחיד של הדירה המדוברת, שניתנה לו לטענתו במתנה מסבתו המנוחה. בתוך כך עותר עוד לסלק ידיו של הנתבע מס' 2, דודו, שלפי הטענה מחזיק בדירה או עושה בה שימוש.

       

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

חזרה לתוצאות חיפוש >>