- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
המ"ש 7426-11-14 שכטר נ' מדינת ישראל ואח'
|
המ"ש בית המשפט לתעבורה פתח תקווה |
7426-11-14
29.12.2014 |
|
בפני השופטת: לאה שלזינגר שמאי |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
מבקשת: שרה שכטר |
משיבים: 1. מדינת ישראל 2. המטה הארצי / מדור פניות נהגים |
| החלטה | |
|
|
1.בפניי בקשה להארכת מועד להישפט מכח סעיף 230 לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב] התשמ"ב 1982, שהגישה המבקשת לביהמ"ש ביום 20.11.14.
2.למבקשת נרשמה הודעת תשלום קנס בגין עבירה מיום 18.12.13 של אי-ציות לאור אדום שדלק ברמזור בכיוון נסיעתה (דו"ח תנועה מס' 90502723035 ).
3.במקרה דנן מדובר בדו"ח, שניתן עפ"י צילום במצלמה אלקטרונית של אופנוע הרשום על שמה של המבקשת. לטענת המבקשת, לא היא זו שנהגה ברכב אלא אדם אחר, בעלה, אליו מבקשת הסבת הדו"ח האמור. לטענת המבקשת, היא אמנם רשומה כבעלים של הרכב, אולם אינה מורשית לנהיגה ברכב דו גלגלי ועל כן , באופן ודאי לא היא נהגה ברכב אלא בעלה.
4.הבקשה הועברה לתגובת התביעה, אשר התנגדה לה וציינה, כי המבקשת לא הגישה בקשה להישפט במסגרת המועדים הקבועים בחוק. לכן, אין לה להלין אלא על עצמה.
דיון והכרעה
5.משחלף המועד לתשלום הקנס, והבקשה להישפט הוגשה אחרי המועד של 90 יום שנקבע בסעיף 229(א)(ב) לחוק סדר הדין הפלילי, הרי שהשתכללה הרשעתה של המבקשת בעבירה, כאמור בסעיף 229(ח) לחוק, אף אם לא שולם הקנס שנקבע בדו"ח.
גדרי הזמן הקבועים בחוק מחייבים ואין לסטות מהם. בית המשפט העליון בפסיקתו עמד על נחיצות ההגבלה בלוח הזמנים משיקולי הגנה על סופיות הדיון ויעילות ההליך, להוציא החריג של אי-ידיעת המבקש על אישום התלוי ועומד נגדו.
6.במקרה דנן, הודעת הקנס נשלחה למבקשת בדואר רשום ביום 30.12.13 . המבקשת מאשרת בבקשתה כי קיבלה הדו"ח , אך לא נתנה כל הסבר מניח מדוע לא ביקשה הסבתו תוך המועד הקבוע בחוק.
לפיכך, משחלף המועד לתשלום הקנס, והבקשה להישפט הוגשה אחרי המועד של 90 יום שנקבעו בסעיף 229(א)(ב) לחוק סדר הדין הפלילי, הרי שהשתכללה הרשעתה של המבקשת בעבירה, כאמור בסעיף 229(ח) לחוק, אף אם לא שולם הקנס שנקבע בדו"ח.
הדברים אמורים ביתר שאת בעניינה של המבקשת, בשל הזמן הרב שחלף-כמעט שנה, מיום קבלת הודעת הקנס ועד הגשת הבקשה להארכת מועד להישפט.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
