- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
הכרעת דין בתיק פ 2189/06
|
פ בית המשפט המחוזי ירושלים |
2189-06
15.4.2008 |
|
בפני : צבי סגל - סגן נשיא |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מדינת ישראל עו"ד גלית שוהם מפרקליטות מחוז י-ם |
: ירון כץ (ת"ז 0574352429) עו"ד אריאל עטרי |
| הכרעת דין | |
כללי
1. המאשימה הגישה כתב אישום כנגד מר ירון כץ (להלן: " הנאשם"), בגדרו ייחסה לו, במסגרת שישה אישומים, את ביצוע העבירות הבאות: זיוף בנסיבות מחמירות (חמש עבירות), לפי סעיף 418 סיפא, בצירוף סעיף 414 לחוק העונשין, תשל"ז-1977 (להלן: " החוק"); שימוש במסמך מזויף בנסיבות מחמירות (חמש עבירות), לפי סעיף 420 לחוק; וכן עבירות בנשק (ארבע עבירות), לפי סעיף 144(ב3) לחוק.
עובדות כתב האישום
2. החלק הכללי של כתב האישום מורנו, כי במועדים הרלבנטיים לכתב האישום שימש הנאשם כבעלים של חברת "שירן ביטחון בע"מ" (להלן: " חב' שירן"), המספקת שירותי חקירות, אבטחה ומיגון, ובתוך כך נהג לספק חובשים מלווים למוסדות חינוך שונים. מתוקף תפקידו, קיבל הנאשם ממשרד הפנים רישיון מיוחד לנשיאת כלי יריה, על-פי חוק כלי היריה, תש"ט-1949 (להלן: " חוק כלי היריה"). בהתאם לחוק כלי היריה ולנהלי המחלקה לרישוי כלי יריה במשרד הפנים, על-מנת לספק כלי יריה לעובדיו, היה על הנאשם להעביר את פרטיהם למשרד הפנים לצורך קבלת אישור מתאים, כמו גם לדאוג להכשרתם במטווח ירי. בהתקיים התנאים הללו יכול היה הנאשם להנפיק עבור העובדים תעודות הרשאה לנשיאת כלי יריה, ולמסור בידם כלי יריה לצרכי עבודתם. אך הנה, במועדים הנקובים בגדרי ששת האישומים האמורים, הנפיק הנאשם לעובדים תעודות הרשאה לנשיאת כלי יריה ואף מסר בידם נשק, זאת מבלי שקיבל הרשאה כדין לעשות כן מטעם משרד הפנים. זאת ועוד, במועדים נוספים הנפיק הנאשם תעודות "מגיש עזרה ראשונה" למספר עובדים אשר ליוו טיולים במוסדות חינוך, מבלי שאלה עברו קורס עזרה ראשונה. ומכאן - לעובדות הספציפיות המצוינות במסגרת כל אישום ואישום.
3. האישום ראשון מתייחס לעניינו של מר כפיר ששון (להלן: " ששון"), שמשנת 2003 החל לעבוד כמאבטח בחב' "שירן". במהלך אותה שנה, במועד שאינו ידוע במדויק למאשימה, הנפיק הנאשם לששון תעודת הרשאה לשאת כלי יריה, וכן מסר לידיו אקדח CZ מדגם D-75 ושתי מחסניות. בתעודת ההרשאה אישר הנאשם כי ששון אושר על-ידי משרד הפנים לשאת נשק, על אף שמשרד הפנים לא נתן אישורו לכך. על-סמך אותה תעודה עבד ששון כמאבטח ונשא הנשק שניתן לו עד לחודש יולי 2005.
4. האישום השני מתייחס אף הוא לששון, בגדרו נטען כי במהלך התקופה דלעיל ביקש ממנו הנאשם לצאת לטיולים במוסדות חינוך על-תקן חובש, זאת למרות שששון התריע בפניו כי הנו נטול כל הכשרה בנדון. בתוך כך, הנפיק הנאשם לששון תעודת "מגיש עזרה ראשונה" הנחזית להיראות אישור לכך כי הלה אכן עבר קורס עזרה ראשונה והוסמך בהתאם, הגם שמעולם לא הוכשר לכך. באמצעות תעודת ההסמכה הנדונה הצטרף ששון כחובש מלווה לעשרות טיולים של מוסדות חינוך שונים, בהם השתתפו עשרות ילדים.
5. האישום השלישי נוגע למר עוזי רגב (להלן: " רגב"), שמאז חודש יולי 2003 החל לעבוד כמאבטח בחב' "שירן". והנה, בחודש נובמבר של אותה שנה או בסמוך לכך, ביקש הנאשם מרגב לצאת לטיולים של מוסדות חינוך כחובש מלווה, למרות שהלה התריע בפניו כי הנו נטול כל הכשרה בנדון. כך הנפיק הנאשם לרגב תעודת "מגיש עזרה ראשונה", הנחזית להיראות כאסמכתא להכשרה מתאימה, חרף העדר הכשרה שכזאת. באמצעות אותה התעודה הצטרף רגב כחובש מלווה לעשרות טיולים של מוסדות חינוך שונים, בהם השתתפו עשרות ילדים.
6. האישום הרביעי מתייחס למר ליאון גולדברג (להלן: " גולדברג"), שבשנת 2004 החל לעבוד כמאבטח בחב' "שירן". ביום 13.12.04 הנפיק הנאשם לגולדברג תעודת הרשאה לשאת כלי יריה (מס' 189), וכן מסר לידיו אקדח CZ מדגם D-75 (G0159) ושתי מחסניות. אליבא דתעודת ההרשאה, אישר הנאשם כי גולדברג אושר על-ידי משרד הפנים לשאת נשק, זאת חרף העובדה שאך ביום 31.1.05 פנה הנאשם למשרד הפנים בבקשה למתן הרשאה לגולדברג, הרשאה שניתנה רק ביום 3.2.05. בהסתמך על אותה תעודת הרשאה עבד גולדברג בעבודות אבטחה, בעודו נושא את הנשק שסיפק בידו הנאשם.
7. האישום החמישי נוגע למר ספי בן שמואל (להלן: " בן שמואל"), שביום 26.5.05 החל לעבוד כמאבטח בחב' "שירן". ביום 11.7.05 הנפיק הנאשם לבן שמואל תעודת הרשאה לשאת כלי יריה (מס' 284), וכן מסר לידיו אקדח CZ מדגם D-75 (G0933) ושתי מחסניות. לפי תעודת ההרשאה אישר לכאורה משרד הפנים כי בן שמואל רשאי לשאת נשק, אלא שרק ביום 27.7.05 פנה הנאשם בבקשה למשרד הפנים למתן הרשאה כאמור, הרשאה שניתנה בפועל אך ביום 28.7.05. לאור אותה תעודת הרשאה עבד בן שמואל בעבודות אבטחה תוך נשיאת הנשק שסיפק הנאשם בידו, זאת מיום 11.7.05 ועד ליום 10.8.05.
8. לפי האישום השישי והאחרון, בחודש נובמבר 2005 החל אמיר חבשוש (להלן: " חבשוש") לעבוד כמאבטח בחב' "שירן" - ללא נשק. אך הנה, בשני מועדים שאינם ידועים במדויק למאשימה, סמוך לחודשים דצמבר 2005 וינואר 2006, מסר הנאשם לחבשוש אקדח CZ מדגם D-75 לצורך אבטחה במוסדות בהם עבד, על אף שהלה לא היה מורשה על-ידי משרד הפנים לשאת נשק.
עד כאן גרסת המאשימה, באספקלריה של כתב האישום.
תשובת הנאשם לכתב האישום
9. לגבי האישום הראשון, הודה הנאשם כי בשנת 2003 החל ששון לעבוד כמאבטח בחב' "שירן", אך כפר בכל יתר העובדות המיוחסות לו בעניינו.
לגבי האישום השני, הכחיש הנאשם כי ביקש מששון לצאת לטיולים במוסדות חינוך כחובש מלווה, למרות ועל אף שהלה התריע בפניו בדבר העדר כל הכשרה בנדון. עוד הכחיש הנאשם, כי נוכח החזקתו בתעודת "מגיש עזרה ראשונה" שימש ששון כחובש מלווה בעשרות טיולים של מוסדות חינוך שונים , בהם השתתפו עשרות ילדים. הנאשם הודה, כי הנפיק לששון את אותה תעודה, אך זאת על סמך הכשרתו לעניין זה.
לגבי האישום השלישי, הודה הנאשם כי בחודש יולי 2003 החל רגב לעבוד כמאבטח בחב' "שירן", וכי הנפיק בעבורו תעודת "מגיש עזרה ראשונה" על סמך הכשרה שהלה קיבל. עם זאת הכחיש, כי ביקש מרגב לצאת לטיולים של מוסדות חינוך כחובש מלווה בהתעלם מהתרעותיו כי אינו מוכשר למשימה זאת. עוד הכחיש, כי נוכח תעודה זו הצטרף רגב כחובש מלווה לעשרות טיולים בהם השתתפו עשרות ילדים.
לגבי האישום הרביעי, הודה הנאשם כי גולדברג עבד בשנת 2004 בחב' "שירן" שבוע ימים, בהם לא נשא נשק. ביתר העובדות שיוחסו לו באישום זה כפר הנאשם, עת טען כי סיפק לגולדברג נשק רק לאחר קבלת אישור מתאים ממשרד הפנים.
לגבי האישום החמישי, הודה הנאשם כי בן שמואל החל לעבוד בחב' "שירן" במועד הנקוב בכתב האישום, וכי הנפיק בעבורו תעודת הרשאה לשאת כלי יריה (של החברה בלבד). עם זאת, הכחיש הנאשם את השתלשלות העניינים הנטענת מול משרד הפנים, מה גם שלדידו כלל לא סיפק לבן שמואל את הנשק האמור, על כל המשתמע מכך.
לגבי האישום השישי והאחרון, הודה הנאשם כי בחודש נובמבר 2005 החל חבשוש לעבוד כמאבטח בחב' "שירן" - ללא נשק. יחד-עם-זאת, הכחיש הנאשם כי מסר לחבשוש את הנשק האמור.
מבט-על על הראיות
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
