- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
הכרה באוטם שריר הלב כפגיעה בעבודה
|
ב"ל בית דין אזורי לעבודה בת"א-יפו |
4292-02
20.11.2006 |
|
בפני : אילן איטח |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: זאב גולדמן עו"ד יאיר דוד |
: המוסד לביטוח לאומי עו"ד מאיה הכט |
| פסק-דין | |
1. 1. בפנינו תביעה של התובע להכיר באוטם שריר הלב כבפגיעה בעבודה.
2. 2. בגמר ההוכחות ולאחר דין ודברים הוסכמו העובדות דלהלן:
א. התובע עובד במעבדת האלקטרוניקה והקשר של מד"א כטכנאי אלקטרוניקה.
ב. כשבוע שלפני שלקה התובע בהתקף הלב נשוא התביעה, התנהל בינו לבין הממונה עליו ויכוח נוקב וקשה בקשר לענין הנוגע לעבודה, הויכוח היה מלוה בצעקות, קללות ובחסימת שער היציאה מהמתקן בו עובד התובע במד"א.
ג. למחרת היום חש התובע לא בטוב ונשאר בביתו התובע היה בחופשת מחלה בימים 18/2/01 - 13, וחזר לעבודה כעבור מספר ימים.
ד. ביום שובו לעבודה (19/2/01) פגש התובע שוב, במתקן, את הממונה עליו, ופרץ בין השניים ויכוח קולני חריג, במסגרתו הוחלפו צעקות וקללות שגרמו לתובע כעס רב. האירוע ארך מספר דקות.
ה. חלק מהעובדים שהיו במתקן שמעו את עוצמת הויכוח - הגם שלא את תוכנו - מעמדות עבודתם. עובדת מסויימת אף העידה ששמעה את עצמת הויכוח והצעקות היו רמות.
ו. לאחר הויכוח, התובע החל לחוש כאבים עזים בחזה. בשלב זה פנה התובע לחבר לעבודה, אשר מסתבר ששמע את הצעקות מאחר והיה בקרבת מקום, וזה המליץ לתובע לנסוע לבדיקה אצל אשת החבר שהינה רופאה קרדיולוגית.
ז. התובע סירב לנסוע לבית החולים, מאחר והאמין כי הכאב יחלוף ויעבור.
ח. לאחר מכן סיים התובע את עבודתו כרגיל ונסע לביתו, תוך תחושה עזה של כאבים בחזה.
ט. כשהגיע התובע הביתה החלו כאבים ביד שמאל ובגב, ואז הזמינה אשתו ניידת טיפול נמרץ, שפינתה אותו לבית החולים תל השומר ושם אובחן התובע כמי שלקה בהתקף לב.
י. התובע הינו חולה סוכרת מזה 12 שנים (טרם האירוע) אך לטענתו מעולם לא חש כאבים בחזה ולא סבל ממחושים בלב.
יא. הצדדים מסכימים כי הארוע מיום 19/2/01 והאירוע של הויכוח שהתנהל ימים ספורים קודם לכן מהווים ביחד אירועים חריגים מבחינת התובע.
3. 3. ביום 28.11.05 מונה כמומחה יועץ רפואי פרופ' ולטר מרקוביץ, והופנו אליו 3 שאלות. ביום 18.12.05 נתן המומחה את תשובותיו. להלן השאלות התשובות:
3.1. 3.1. שאלה: "מהי המחלה ממנה סבל התובע ביום 19/2/01, אשר בגינה הגיע לביה"ח שיבא תל השומר?"
תשובה: " בתאריך 19/2/01, עם קבלת החולה בביה"ח היתה עדות חד משמעית שמר גולדמן סבל מאוטם חד בשריר הלב. האבחנה מתבססת על סיפור מתאים ועלייה של אנזימי הלב ( CK עד 293, % MB - CK = % 13). מדובר באוטם בלי הופעת גל Q. קשה לקבוע בוודאות את גודל האוטם. העליה המתונה של רמת ה - CK בדם תומכת באוטם קטן מאוד. הממצאים בבדיקת אקו ובצנתור מצביעים על פגיעה נרחבת בתפקוד של שריר הלב. בהתבסס על העדר תלונות הקשורות ללב בעבר, בעלייה מתונה של רמת ה- CK ובתוצאות בדיקת תליום מתאריך 8/7/01 יש להניח שחלק גדול מהפגיעה הנרחבת בתפקוד חדר שמאל שהתגלתה בזמן האירוע משנית ל- Stunning כלומר, פגיעה חולפת בתפקוד השריר משנית להפרעה חולפת באספקת הדם. לא ניתן לקבוע בוודאות זמן הופעת האוטם. בהתבסס על תלונות החולה האוטם החל בתאריך 19/ש2/01, כנראה בשעות הבוקר, אחרי ויכוח עם הממונה." (הדגשה הוספה - א.א.)
3.2. 3.2. שאלה: "האם קיים קשר סיבתי בין האירועים הנטענים ביום 19/2/01 וכמה ימים לפני מועד זה, לבין מצבו הרפואי של התובע?"
תשובה: "כדי לענות לשאלה זו יש להתייחס למחלה שהתרחשה בין ה- 13/2/01 לבין ה - 19/2/01. התקף לב בחולים הסובלים מסוכרת יכול להתבטא בצורה לא רגילה. לא פעם רואים חולים סוכרתיים עם אוטם אשר מאובחנים כסובלים משפעת או קלקול קיבה. בתאריך 13/2/01 הרופא בקופ"ח עשה אבחנה של זיהום בדרכי הנשימה העליונות. אבחנה זו נתמכת ע"י הקבלה בבי"ח תל-השומר המפרטת, בשבוע שקדם לאירוע, שעול, כיח ונזלת שהם אינם סימנים של אוטם בשריר הלב אלא של זיהום בדרכי הנשימה העליונות.
בהתחשב בכך שהאוטם התרחש צמוד (פחות מ 24 שעות) לאירוע חריג שכלל התרגשות וכעס רב ניתן לקבוע קשר סיבתי בין האירועים הנטענים ב 19/2/01 ובין הופעת האוטם במועד שקרה." (הדגשה הוספה - א.א.)
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
