חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

החלטה שעניינה אישור ביצוע ניתוח לפעוטה חרף התנגדות אב

: | גרסת הדפסה
תלה"מ
בית משפט לעניני משפחה קרית גת
61580-05-23
7.6.2023
בפני השופט:
בן שלו

- נגד -
המבקשת:
ש.ע. ת"ז XXX
עו"ד אביטל אדרי
משיבים:
1. י.א. ת"ז XXX
2. היועמ"ש - משרד הרווחה

משיב 1 - באמצעות עו"ד אברהם כהן
משיב 2 - באמצעות עו"ד שגיא לצ'א
החלטה

 

 

בקשת אם לאשר ביצועו של ניתוח כפתורים והסרת שקד שלישי לבתם הפעוטה של הצדדים, קטינה ילידת 24.9.21, המתוכנן ליום 11.6.23.

 

  1. ההורים עצמם אינם חיים בצוותא. כפי שהתברר היום בדיון, הם נפרדו בפעם האחרונה לפני כחודשיים. כעולה מהדברים שנשמעו בדיון היום, בין ההורים קיים קונפליקט חריף.

 

  1. הבקשה הוגשה כבקשה לאישור ביצוע ניתוח כפתורים ביום 4.6.23, במסגרת תובענה לאחריות הורית שהגישה האם ביום 24.5.23.

 

  1. הגם שהבהרתי בהחלטתי מיום 5.6.23 כי הבקשה הוגשה בהליך שאיננו מתאים לכך, לאור סד הזמנים ומועד הניתוח המתוכנן, הוריתי על קבלת עמדת האב כמו גם ב"כ היועמ"ש שממשרד הרווחה.

 

  1. האב הגיש אתמול תגובה במסגרתה התנגד נחרצות לקיום הניתוח. זאת לטענתו, הואיל והאם מונעת ממנו זמני שהות וממדרת אותו. לדבריו, 4 ימים בלבד לפני הגשת התגובה נודע לו על קיומו של הניתוח, תוך שלא נשקלו חלופות  ולא ניתנה לו האפשרות לבחון את הסיכונים כמו גם טיפול אלטרנטיבי שאיתר. הואיל ולא מדובר בניתוח חירום,  עתר האב למחוק את הבקשה ולהגישה במסגרת המתאימה.

 

  1. היום הגישה האם סיכום מידע רפואי של הרופא המטפל והמנתח, ד"ר ד.ג. , מומחה מנתח אף אוזן גרון, כירורגית ראש וצוואר, המבהיר את אופי הטיפול. על פי התיעוד, הקטינה בטיפולו של הרופא ובמעקבו בשל דלקות אוזניים חוזרות ונשנות וחסימה אפית כתוצאה משקד שלישי, עת טיפול אנטיביוטי חוזר ונשנה לא הועיל והדלקות חוזרות פעם אחר פעם.

 

על פי המסמך, לקטינה ירידת שמיעה בשל הנוזלים בחלל האוזן התיכונה ולפיכך, מיועדת לעבור ניתוח כפתורים וכריתת השקד השלישי, מה שצפוי לשפר את השמיעה מיידית ; לסלק את הנוזלים באוזניים וכפועל יוצא, הקטינה אמורה לחוות הרבה פחות דלקות אם בכלל, אשר ככל שיופיעו, צפויות להיות קלות ולא יצריכו טיפול אנטיביוטי. עוד הבהיר המומחה כי הסרת השקד השלישי צפויה לשפר את החסימה האפית ; את שנת הלילה ; להקטין את הנזלות ולמנוע את החסימה של התעלה המקשרת בין האב האחורי והאוזן התיכונה.

 

ניתוח הכפתורים והסרת השקד השלישי מתבצע על פי המומחה בהרדמה כללית, עתיד להימשך כעשר דקות ואיננו מצריך אשפוז.

 

  1. שמעתי את הצדדים בדיון היום. התברר בדיון, כי אין זה המועד הראשון לניתוח המתוכנן, והלכה למעשה לקטינה תוכנן אותו הניתוח בדיוק מספר חודשים קודם לכן, בידיעתו ובאישורו של האב, עת עדיין ניהלו קשר זוגי. אלא שמועד זה בוטל עקב דלקת שתקפה את הקטינה. האב לא נתן בדיון טעם משכנע מדוע חזר בו מהסכמתו לביצוע הניתוח, חזרה שסמוכה כרונולוגית לא מעט למועד שבו הוא והאם חדלו מלקיים קשר זוגי. האב, אשר מאשר כי ידע על מצבה הרפואי של הפעוטה ואף היה מודע לניתוח שתוכנן להתקיים לפני כשלושה חודשים לערך, השיב כי לא ביקש חוות דעת שנייה ככל שהתעוררו אצלו עם הזמן חששות, הואיל ולא היה לו זמן (ראו דבריו של האב בפרוטוקול הדיון היום).

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

חזרה לתוצאות חיפוש >>