חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

החלטה בתיק פשר 202/97

: | גרסת הדפסה
בש"א, פש"ר
בית המשפט המחוזי תל אביב-יפו
202-97,4108-08
10.6.2008
בפני :
ורדה אלשיך - סגנית נשיא

- נגד -
:
עו"ד ערן קאופמן בתפקידו כמפרק חברת סילק ליין תעשיות בע"מ
:
1. אליהו מירקין
2. יעקב רונאל
3. אביעד - שירותי מכס ושילוח בינלאומי בע"מ
4. יהודה וילנר
5. כונס הנכסים הרשמי

עו"ד אנה אלרואי
עו"ד ערן בלומנטל
עו"ד אלון שירי ואח'
עו"ד אבינועם אונגר ואח'
עו"ד יוסי מססה
החלטה

זוהי בקשת עו"ד ערן קאופמן, מפרק חברת סילק ליין תעשיות בע"מ (להלן: "המפרק" ו-"החברה" בהתאמה), להורות למשיבים, אליהו מירקין ויעקב רונאל (להלן: "המשיבים") לשלם לקופת הפירוק סכומי כספים שטרם שילמו, בניגוד להסדר שנערך בין המפרק לבין המשיבים ואושר על ידי בית המשפט. כמו כן, מבקש המפרק כי המשיבים ישלמו הפרשי ריבית והצמדה בגין התקופה שבה לא שולמו הסכומים בהתאם להסדר.

1.         המשיבים הגישו הצעת הסדר לכונס הנכסים הרשמי (להלן: "הכנ"ר") על פיה התחייבו לשלם לנושי החברה החיצוניים דיבידנד בשיעור 100% מהחוב. הצעת ההסדר אושרה באסיפת הנושים (ביום 1/7/02) ואושרה על ידי בית המשפט (ביום 28/4/03). לאחר שהמשיבים לא הפקידו את הסכומים המוסכמים, הגיש המפרק בקשה נוספת לאישרור הצעת ההסדר, וביום 17/5/07 ניתנה החלטה נוספת ובה נקבע, בין היתר:

"...על המשיבים לעמוד לאלתר בהצעתם לפי ובהתאם לתנאי התשלום שכללה"

2.         למרות זאת, הפחית המשיב 1 מסכום החוב סך 10,518 ש"ח בגין מס ערך מוסף (להלן: "סכום המע"מ"). בנוסף, לא שילמו המשיבים הפרשי ריבית והצמדה בגין התקופה שבה לא שולמו הסכומים בפועל.

          לעניין הפחתת סכום המע"מ, טוען המשיב 1 כי סכום זה לא ישולם על ידו כל עוד לא תתקבל התחייבות מטעם המפרק כי תועבר למשיב 1 חשבונית מס מצד הנושים. לטענת המשיב 1, לא ייתכן כי סכום החוב שישלם לנושים יכלול את מרכיב המע"מ, אשר אין בכוונת הנושים להעביר לקופת המדינה (כך לטענתו), ואילו מצידו, לא יוכל לקזז את המע"מ כיוון שלא הוצאה לו חשבונית מס.

דין טענה זו להידחות.

            הסדר הפשרה, אשר הוצע על ידי המשיבים ואושר על ידי אסיפת הנושים ועל ידי בית משפט זה בהיר ונוקב בסכום נומינלי ברור. לא ייתכן כי המשיב 1 יעשה ככל העולה על רוחו, ויטען לפתע טענה מיסויית שלא נשמעה קודם לכן, ואשר משמעותה גריעה ישירה מקופת הפירוק . תמהה אני; מדוע לא נשמעה טענה זו בטרם אושר ההסכם בידי אסיפת הנושים ובית המשפט? אין בידי לאפשר למשיב 1 לפגוע בדיעבד בנושים, בניגוד להסדר מפורש (אשר הוצע על ידו) על ידי שליפת "טענת מדף" כזו או אחרת.

            גם לגופו של עניין, דין הטענה להידחות. חובותיהם של הנושים לרשויות המס, ובאופן ספציפי - למע"מ, אינם משנים את התחייבותו של המשיב 1 אליהם במסגרת ההסדר. מסכימה אני עם עמדת המפרק אשר ציין כי המשיבים לא התנו את הצעתם בכך שהנושים יוציאו חשבוניות מס, ואין לכפות על הנושים תנאי שכזה בדיעבד.

3.         נותר עניין הפרשי הריבית וההצמדה. המשיב 1 טוען כי העיכוב בהעברת הכספים ממועד מתן ההחלטה הראשונה, אשר בה אושר ההסדר (ביום 28/4/03), ועד מועד מתן ההחלטה השניה  (מיום 17/5/07) נבע, בין היתר, מהתנהלותו של המפרק הקודם, עו"ד פישביין. מבלי לקבוע מסמרות בעניין זה, לאור עיון באמור בהחלטתי בבש"א 12275/05 (בה ניתנה ההחלטה השניה), נראה לכאורה כי העיכוב אינו באחריותם הבלעדית של המשיבים. לעומת זאת, עיכובים בתשלום הכספים ממועד ההחלטה השניה (17/5/07) ועד עתה הינם באחריותם הבלעדית של המשיבים. המשיבים נהנו מפירות הכספים אשר הוחזקו בידיהם, ואשר היה עליהם לשלמם לקופת הפירוק, ועל כן הם מחויבים לשאת בתשלום הפרשי ריבית והצמדה, המשקפים את הפירות הללו לקופת הפירוק.

            לאור האמור לעיל, דין הבקשה להתקבל באופן חלקי. המשיב 1 ישלם לאלתר, ולא יאוחר מ- 72 שעות מרגע קבלת ההחלטה לידיו, סך 10,518 ש"ח לקופת הפירוק, וזאת מבלי להתנות תשלום זה בהוצאת חשבוניות מס או כל תנאי אחר. הסכום ישא הפרשי ריבית והצמדה מהיום ועד יום התשלום בפועל.

            כמו כן, ישלמו המשיבים 1-2 את הפרשי הריבית וההצמדה מיום 17/5/07 ועד ליום התשלום בפועל.

            המשיב 1 ישא בהוצאות המפרק במסגרת בקשה זו בסך 10,000 ש"ח בתוספת מע"מ, אשר ישאו ריבית והצמדה כדין, מהיום ועד יום התשלום בפועל. 

היום, ז' בסיון, תשס"ח (10 ביוני 2008), בהעדר הצדדים.

ורדה אלשיך, שופטת

סגנית נשיא

תפארת התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>