החלטה בתיק פשר 1700/05
|
בש"א, פש"ר בית המשפט המחוזי בתל אביב |
1700-05,18904-05
1.9.2005 |
|
בפני : ד. קרת-מאיר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: 1. קלאבמרקט רשתות שיווק בע"מ (בהקפאת הליכים) 2. רו"ח גבי טרבלסי וד"ר שלמה נס עו"ד ורו"ח - בתוקף תפקידם כנאמנים של החברה 3. שופרסל בע"מ |
: כונס הנכסים הרשמי |
| החלטה | |
1. בפתח החלטתי עלי להביא לידיעת הצדדים כי על ידי בעלי ניתנים שירותי יעוץ בתחום הביטוח לשופרסל, הריבוע הכחול, תנובה ועלית שטראוס.
הבקשה שבפני הינה דו"ח ובקשה דחופה למתן הוראות מטעם הנאמנים, שעיקרה אישור תוספת להסכם הרכישה אשר אושר על ידי כב' השופטת אלשייך ביום 28.5.05, על פיה תימכר הרשת לשופרסל.
כמו כן התבקש בית משפט לאשר תוספת להסכם הרכישה, לאשר שני הסכמים קיבוציים אשר הושגו בין הסתדרות העובדים ונציגי העובדים לבין החברה באמצעות הנאמנים, וכן לחתום על מכתבי שחרור של קופות התגמולים והפיצויים הספציפיות של עובדי החברה.
הסכם הרכישה היה כפוף, בין השאר, לאישור הממונה על ההגבלים העסקיים (להלן: "הממונה"). במסגרת הבקשה שבפני תיארו הנאמנים באריכות את המגעים אשר התנהלו בינם לבין הממונה באשר לתנאים אשר התבקשו על ידו לשם אישור הרכישה.
אחד מתנאים אלו היווה בסיס למחלוקת בין הצדדים. מדובר בדרישתו של הממונה כי מספר סניפים המצויים בבעלותה של הרשת, ימכרו בנפרד ולא יעברו לבעלותה של שופרסל. על עצם התנאי הגיעו הצדדים בסופו של דבר להסכמה על פיה ימכרו 17 סניפים מחוץ להסכם הרכישה. אולם, בהיתר אשר ניתן בסופו של דבר על ידי הממונה נכלל תנאי נוסף על פיו ימונה נאמן מטעמו לשם מכירת סניפים אלה. יש להדגיש כי מדובר בדרישה למינוי נאמן עצמאי מטעם הממונה, ולא רק בפיקוח על מכירת הסניפים על מנת לשמור על האינטרסים עליהם מופקד הממונה מכוח הדין.
הנאמנים הבהירו בבקשה כי למרות דרישה זו לה הם מתנגדים, התנגדות אשר הובאה על ידם בפני הממונה, מוגשת הבקשה לאישור ביצוע עסקת המיזוג בהתאם לתנאים אשר צוינו על ידי הממונה בהיתר אשר ניתן על ידו. זאת לאור דחיפותה של הבקשה ועל מנת למנוע נזקים בלתי הפיכים אשר ייגרמו אם הסכם הרכישה לא יכנס לתוקף ביום 2.9.05, דבר שיאפשר לשופרסל לקבל לחזקתה את הרשת ולהפעילה.
מן הראוי לציין, כי הנאמנים הבהירו שאין בידם אמצעים להמשיך ולנהל את הרשת במסגרת הקפאת ההליכים מעבר למועד זה.
במסגרת החלטתו קבע הממונה כי "אישור המיזוג יכנס לתוקפו רק לאחר קבלת אישורו הבלתי מסויג של בית המשפט של פירוק לביצוע עסקת המיזוג בכפוף לכל המגבלות הכלולות בתנאים אלה".
לאור האמור בבקשה ולאור המפורט לעיל, אני מאשרת את הבקשה כלשונה.
2. מן הראוי לציין, כי אישור הבקשה כלשונה כשהיא כוללת את נוסח ההיתר אשר ניתן על ידי הממונה, ניתן אכן בגין דחיפות הבקשה והצורך לאפשר את השלמת הסכם הרכישה באופן מיידי.
עם זאת, מן הראוי להבהיר כי קיים קושי בהחלטתו של הממונה, ככל שהיא מתייחסת לקביעתו כי ימונה נאמן מטעמו אשר יבצע את מכירת אותם סניפים של הרשת אשר לא יועברו לשופרסל.
נראה כי יש להפריד הפרדה מוחלטת בין עצם המימוש של סניפים אלה - לבין הפיקוח על המכירה על מנת לשמור על האינטרסים עליהם מופקד הממונה.
עצם המימוש הינו בסמכותו המובהקת של בית משפט של פש"ר. אותם סניפים מהווים חלק ממסת הנכסים של החברה שעל הנאמנים, אשר מונו על ידי בית משפט, לממשם בדרך אשר תמקסם את תועלתם לטובת נושי החברה.
זאת בנפרד מסמכותו של הממונה לפקח על כך כי המכירה בפועל תעשה אכן תוך שמירה על התחרות החופשית על עניינם של הצרכנים וכדומה.
מובן כי שמירה זו כרוכה למשל בפיקוח על זהות הרוכשים ובמידה מסוימת גם על תנאי המכר.
אולם, אין בכך כדי להפקיע מסמכותם של הנאמנים, אשר מונו על ידי בית משפט, מלבצע את עצם פעולת המימוש. הפקעה זו מקבלת למעשה ביטוי בהחלטת הממונה ויש בה כדי להצביע על מעין אי אמון בנאמנים אשר מונו על ידי בית משפט.
לכן, עולה תמיהה משמעותית מעמידתו של הממונה על תנאי זה, ובמיוחד עולה תמיהה מדרישתו של הממונה כי בית משפט יאשר דרישה זו ללא סייג.
לאור האמור לעיל ולאור העובדה כי מימוש סניפים אלה לא ייעשה על אתר, הרי שאין באישור אשר ניתן על ידי לעיל כדי למנוע מן הנאמנים לפנות לערכאה מוסמכת על מנת לבחון מחדש קביעה זו.
ניתנה היום כ"ז באב, תשס"ה (1 בספטמבר 2005) בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|