- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
החלטה בתיק בשא 6646/06
|
בש"א, פש"ר בית המשפט המחוזי בתל אביב |
6646-06,1336-03
3.4.2006 |
|
בפני : ד. קרת-מאיר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: 1. אי.סי.אמ יצרני מיזוג אוויר בע"מ (בפירוק) 2. עו"ד ברוך חכים - מפרק החברה |
: 1. אלבר א.פ. בע"מ 2. אלבר שירותי מימונית בע"מ 3. הגב' שירי אבידן - ניצן 4. כונס הנכסים הרשמי |
| החלטה | |
1. מהות הבקשה:
הבקשה שבפניי הינה בקשה למתן הוראות במסגרתה ביקש המפרק להורות כי סכום של 17,452 ש"ח אשר שולם על ידי המשיבה לידי אלבר, דינם להיות מושבים לידי קופת הפירוק וכי למשיבה אין זכות בהם.
כמו כן, התבקש בימ"ש להורות למשיבה להשיב לקופת הפירוק טובת הנאה ממנה נהנתה המשיבה שלא כדין בסכום של 172,510 ש"ח.
בבקשה נאמר כי ביום 2.4.02, עובר למתן צו כינוס נכסים לחברה, כאשר החברה היתה חדלת פרעון, התקשרה החברה בהסכם חכירה עם אלבר בקשר עם מספר רכבים אשר אחד מהם, שהוא נשוא הבקשה, הינו ג'יפ איסוזו אשר הוחכר לחברה לתקופה של 28 חודשים (להלן בהתאמה: " הסכם הליסינג" ו"הרכב").
בבקשה נאמר כי הרכב נחכר באמצעות מי שהיה בעל מניות החברה, מר עוז ניצן, עבור אישתו שהיא המשיבה, שעשתה ברכב שימוש לצרכיה הפרטיים.
החברה היא זו אשר נשאה בהוצאות חכירת הרכב, אולם היא לא הפיקה שום תועלת מכך.
לאורך כל התקופה בה עשתה המשיבה שימוש ברכב, נשאה החברה בהוצאות התשלומים החודשיים, לרבות תשלום מקדמה לאלבר בסך 83,960 ש"ח כולל מע"מ, ולרבות תשלומים בגין ביטוחים פזומט רשיון וכדומה.
ביום 23.3.03 ניתן צו כינוס נכסים לחברה ומונה לה כונס נכסים מפעיל.
ביום 9.7.03 ניתן לחברה צו פירוק.
ביום 25.8.03 התמנה מנהל מיוחד לחברה אשר מונה כמפרקה ביום 13.1.05.
ביום 1.9.03 הגיש כונס הנכסים של החברה בקשה להסדר תשלומים עם אלבר, מאחר ובתקופת הפירוק חדלה החברה לשאת בתשלומים החודשיים עבור הרכב.
המפרק לא היה צד להסדר וכאשר הובא לידיעתו התנגד להסכם הפשרה.
ביום 9.1.04 אושר ההסדר על ידי בימ"ש אך לא נחתם.
במסגרת דיון בבש"א 25357/04 נודע לראשונה לחברה כי למרות העובדה שהמשיבה לא עמדה בהתחייבות כלפי החברה וכונס הנכסים בהסכם הפשרה, המשיכה המשיבה לעשות שימוש ברכב.
עניינה של הבש"א לעיל היתה דרישתה של אלבר לקבל את החזקה ברכב, לאור העובדה כי תמה תקופת החכירה ולא מומשה האופציה לרכישת הרכב.
במסגרת הדיון בבקשה זו, טענה המשיבה כי היא זכאית להחזר בסך 17,452 ש"ח בגין כספים שהיא עצמה שילמה לאלבר בקשר עם הרכב.
ביום 15.6.05 הורה בימ"ש על מימוש הרכב ועל כך כי התמורה מהמכירה, לאחר ניכוי החוב לאלבר ולאחר ניכוי הוצאות הכינוס, תועבר לידי קופת הכינוס.
כמו כן, נאמר כי למפרק שמורה הזכות להגיש בקשה לעניין הסכומים אותם דורשת המשיבה ולכן הוגשה הבקשה הנוכחית.
במסגרת הליכי ההוצל"פ בקשר לרכב, הגיעו כונס הנכסים של החברה ואלבר להסכמה על פיה הודתה החברה והמשיבה במלוא החוב לאלבר אשר הגיע בסה"כ לסכום של 152,761 ש"ח. החוב נוצר בגין פיגורים בתשלומים שוטפים בקשר לרכב.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
