- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
החלטה בתיק בשא 165760/05
|
בש"א בית משפט השלום תל אביב-יפו |
165760-05
11.9.2006 |
|
בפני : סימון ורדינה |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: 1. גיל שלום פריוה 2. א.ג.ס.פ בע"מ |
: בנק דיסקונט לישראל בע"מ |
| החלטה | |
לאחר קריאת מכלול כתבי הטענות בתיק, כולל סיכומי ב"כ הצדדים, וכן התגובה והתגובה לתגובה, אני קובעת כדלקמן:
למרות שהטיעונים שפורטו בתצהיר המבקשים נכתבו באריכות, הרי מרביתם נוסחו בצורה כוללנית והתוצאה היא שהינם סתמיים וחסרים בהם פרטים רלוונטיים וחיוניים להבהרת טענות ההגנה. לא ניתן ליתן למבקשים רשות להתגונן על סמך טיעונים אלה ללא פירוט והבהרה נוספים.
עם זאת, מסכימה אני עם ב"כ המבקשים, שהבנק חדל בכך שלא נענה לבקשת ב"כ המבקשים להמציא לפחות את המסמכים הספציפיים, שנתבקש להמציא כמפורט בסעיף 2 למכתבו מיום 11.4.05 של עו"ד אמיר שקד, ב"כ המבקשים.
בהתאם להלכה הפסוקה, זכאים המבקשים לבקש מהבנק, שימציא להם מסמכים הנחוצים להם לצורך בדיקה אם יש להם הגנה ולצורך ביסוס הגנתם, אם יש כזו, ואם מבקשים הם את המסמכים מהבנק ולא מקבלים רשאי בית המשפט ליתן, לפי שיקול דעתו, רשות להגן גורפת. על אחת כמה וכמה במקרה דנן, כשהועלו ע"י המבקשים טענות הגנה לכאורה אך טענות אלה לא פורטו כיאות, בין היתר בשל העדר מסמכים.
למרות שהיה באפשרותי ליתן למבקשים רשות להגן גורפת ולאפשר להם להגיש כתב הגנה, החלטתי להימנע מצעד זה. החלטתי לאפשר לבנק להמציא את המסמכים אותם ביקשו המבקשים, ולאפשר למבקשים להגיש בר"ל חדשה מתוקנת מפורטת על ידי כימות חשבונאי.
לפיכך, הריני מחליטה כדלקמן:
- הבנק ימציא למבקשים את המסמכים שנתבקשו במכתבו מיום 11.4.05 של עו"ד אמיר שקד, ב"כ המבקשים (נספח ג' 2 לבקשה), עד לא יאוחר מיום 1.11.06 כנגד תשלום בסך 6 ש"ח לעמוד עבור המסמכים שמאז מועד פתיחת החשבון ועד שנת 2001 וכנגד תשלום בסך 4 ש"ח לעמוד בגין המסמכים מאז שנת 2001 ואילך. הבנק מתבקש להמציא למבקשים את כל המסמכים האמורים.
- תנאי מוקדם לחבות הבנק להמציא את המסמכים, הינו הפקדת סך של 3,000 ש"ח כפיקדון בקופת בית המשפט, להבטחת התשלום בגין המסמכים, וזאת עד לא יאוחר מיום 14.9.06
לאחר שהבנק יכין את המסמכים יערוך התחשבנות לגבי עלות מכלול המסמכים.
היה ויתברר, כי המבקשים שילמו סכומים ביתר, תוחזר להם היתרה ביחד עם המסמכים שיקבלו.
היה ויתברר, כי עלות המסמכים הינה מעבר לסך של 3,000 ש"ח ישלימו המבקשים את התשלום עובר לקבלת המסמכים.
פירוט כספי של דרישת הבנק בגין המצאת המסמכים יימסר לב"כ המבקשים עד לא יאוחר מיום 26.10.06.
התשלום הכספי של המבקשים לידי ב"כ הבנק ייעשה עד לא יאוחר מהיום המיועד לקבלת המסמכים.
- עד לא יאוחר מיום 8.11.06 באפשרות ב"כ המבקשים יהיה להודיע לב"כ הבנק אלו מסמכים נוספים הא מבקש, אם לטענתו טרם קיבל את מלוא המסמכים שפורטו במכתבו כאמור לעיל ורק לגבי אותם מסמכים והבנק יבדוק לגבי אותם מסמכים ספציפיים האם הם נמצאים ברשותו, וייתן תשובתו בתצהיר עד לא יאוחר מיום 15.11.06.
היה וימצאו מסמכים נוספים יצרפם הבנק לתצהיר זה עד לא יאוחר מיום 15.11.06.
- אשר למסמכים שנתבקשו ואינם ברשות הבנק, יפורט בכתב על ידי אדם מוסמך מטעם הבנק מה הם המסמכים שאינם ברשותו, האם היו אי פעם ברשות הבנק ומה היה עליהם.
הפירוט יעשה בהתאם לנוסח המפורט בתקנות.
- אשר למסמכים, שיש קושי להשיגם, והדבר כרוך בעבודה מאומצת, אם לא יגיעו הצדדים להסכמה לגבי התשלום בגינם, או לוויתור על המצאתם, יוכל הבנק להגיש בקשה לביהמ"ש על מנת לקבוע עלות אחרת, ובקשה זו תידון במעמד הצדדים. אין בכך כדי לעכב את מסירת המסמכים.
- לא יפקידו המבקשים את הפיקדון במועד, או לא ישלימו במועד את התשלום בגין יתרת הסכום הנדרש מעבר ל- 3,000 ש"ח, אם יידרש סכום כזה והדרישה תהא מוצדקת, יהיו מנועים מלהתבסס על הטענה שלא קיבלו מסמכים.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
