חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

החלטה בתיק בשא 163289/06

: | גרסת הדפסה
בש"א
בית משפט השלום תל אביב-יפו
163289-06
1.11.2006
בפני :
הרשמת לימור בן-שמן

- נגד -
:
חיים קלים בע"מ
:
סלע שיווק מוצרי בטון 2002 בע"מ
החלטה

1.         בפני בקשה לביטול פסק דין מיום 10.3.06.

הבקשה הינה למעשה ביטול מפאת שיקול דעת בית המשפט שכן המבקשת אינה חולקת על תוקפה של המסירה.

2.         התביעה הינה לתשלום יתרת חוב בגין מוצרי ביטון אשר סופקו למבקשת על ידי המשיבה.

לכתב התביעה צורפו חשבוניות וכן תעודות משלוח בגין מוצרים אשר נמכרו וסופקו למבקשת במהלך שנת 2004.

על פי כתב התביעה נותרה המבקשת חייבת למשיבה סך של 20,157 ש"ח, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית, הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד.

3.         האזהרה נמסרה למבקשת ביום 30.3.06 ובקשתה לביטול פסק הדין הוגשה ביום 19.5.06.

4          כאשר בית המשפט מפעיל את שיקול דעתו באשר לביטול פסק הדין, בית המשפט מציב שתי שאלות שעליהן יש לתת תשובה.

השאלה הראשונה, מהי סיבת מחדלו של המבקש להתייצב או להתגונן ?!

השאלה השנייה, מה מידת סיכוי ההצלחה כי ההגנה תתקבל ?!

כידוע השאלה השנייה היא המכרעת. על בית המשפט לשקול, אפוא, אם יש טעם בביטול פסק הדין ואם הנתבע יפיק תועלת מכך ראה (א' גורן, סוגיות בסדר דין אזרחי, עמ' 283 וההפניה שם).

5.         יאמר מיד כי בסעיף 3 לתצהיר נציג המבקשת, מר סילביו הכט,  מודה המבקשת ביתרת חוב בסך של 16,000 ש"ח נכון ליום הגשת התביעה.

התצהיר וחקירתו הנגדית של נציג המבקשת, אינם מבהירים ממה נובע הפער שבין הסך של 16,000 ש"ח בה מודה המבקשת לבין הסך של 20,157 ש"ח שהינו קרן התביעה.

למעשה המבקשת אינה מפרטת את הגנתה בתצהירה באשר ליתרת הסכום בו לא הודתה.

בדיון שינה נציג המבקשת את הגרסה באופן מהותי.

נציג המבקשת הודה בטיעונו כי יתרת החוב בטרם הגשת התביעה הייתה 23,000 ש"ח, כאשר בעת מתן פסק  הדין יתרת החוב הייתה בסך של 16,000 ש"ח ובניכוי דוד אשר סופק למשיבה.

נציג המבקשת לא הסביר ופירט כיצד הופחתה יתרת החוב, בגרסתו המאוחרת מ-23,000 ש"ח ל-16,000 ש"ח.

בהמשך שוב שינה נציג המבקשת את גרסתו וטען כי יתרת החוב הינה למעשה 11,000 ש"ח וגם זאת ללא פירוט מספק.

6.         נציג המבקשת פרש את השתלשלות העניינים לאחר הודייתו, תוך שטען כי השתכלל הסכם פשרה לפיו הליכי התביעה יוקפאו ויסופקו למשיבה 3 חבקים הידרואלים, במקום תשלום יתרת החוב.

כן טען כי הסכמת הצדדים שונתה בשל קשי אספקה ובמקום חבקים הידראולים, הוסכם לייצר עבור המבקשת 5-6 יחידות דודי ביטון משופרים. שיפור המוצרים היה כרוך בעלויות תכנון.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>