חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

החלטה בתיק בשא 1527/05

: | גרסת הדפסה
בש"א
בית המשפט המחוזי נצרת
1527-05,1584-05,1067-05
4.5.2005
בפני :
בנימין ארבל

- נגד -
:
1. מסדר בתי חולים
2. יוחנן הקדוש האלוהי הידוע בשם: מסדר פתה-בינה פרט ללי (בית חולים המשפחה הקדושה נצרת)

עו"ד פורת משה
:
1. ג'קורוסי אימפרסה אס.אר. אל
2. פינטרמיקה אס.פי.איי (איטליה)

עו"ד צדוק אלון
החלטה

א.         מבוא:

1.         המשיבה מס' 1 הינה חברה, שמקום מושבה באיטליה, העוסקת בתכנון, ביצוע הקמה וניהול של עבודות הנדסה בנאיות. משיבה מס' 2, הינו תאגיד איטלקי, אשר, כנטען, מונתה לייצג את המשיבה מס' 1 בהליכים המשפטיים, ומופיעה כתובעת נוספת בתביעה דכאן. (המשיבה מס' 1 תכונה להלן: "ג'קורוסי").

2.         המבקשת, הינו תאגיד איטלקי, אשר נוסד במאה ה-18, כחלק ממסדר "פתה בינה פרט ללי", ואשר נתאגד בארץ לפי האמנה שבין ממשלת ישראל לכס הקדוש, והינו מפעיל בנצרת את בית החולים, הידוע בשם בית החולים "המשפחה הקדושה".

3.         המשיבות הגישו תביעה כספית על סך העולה על 54 מליון ש"ח כנגד המבקשת, ובמסגרתה אף עתרו לסעד של עיקול זמני על נכסי המבקשת.

4.         בתביעתן, טענו המשיבות כי המבקשת הינה "מסדר בית החולים מחוז לומברדיה של סן גיובני די דיו פטבנפרטלי", שהוא הבעלים של בית החולים "המשפחה הקדושה" בנצרת, והקרקעות עליו הוא ניצב.

5.         מעיון במסמכים שהוצגו לעיוני במסגרת ההליכים המשפטיים, הסתבר כי בית החולים המשפחה הקדושה מנוהל על ידי תאגיד הידוע כ-

Hospitaler Order of St. John of God

( Fatebenefratelli )

(ר' הסכם שבין מדינת ישראל לבין הכס הקדושה מיום 10.11.97 פורסם בתיקי אמנה 1528) או באיטלקית:

  Ordine Ospedaliero di San Giovanni di Dio

(ר' נספח א' לתגובה לבקשה)

(להלן יכונה גוף זה, לשם הקיצור "מסדר סט. גוהן").

מאידך, טוענות המשיבות, כי בית החולים "המשפחה הקדושה" הינו בבעלות תאגיד איטלקי הידוע בשם מסדר בית החולים מחוז לומברדו של סן ג'יובני די דיו פטבנפרטלי או באיטלקית:

La Provincia Lombardo Veneta dell Ordine Ospedaliero di San Giovanni di Dio Fatebenefratelli

(להלן: "מסדר מחוז לומברדו").

הצדדים חלוקים ביניהם באשר לאישיותיהן המשפטיות של שני התאגידים האמורים. בעוד המשיבות רואות בשני התאגידים גוף אחד, שבבעלותו בית החולים המשפחה הקדושה וקרקעותיו, הרי המבקשת טוענת כי בעוד שהיא בעלת אישיות משפטית נפרדת, ובבעלותה בית החולים האיטלקי, הרי מסדר מחוז לומברדו הינו גוף משפטי נפרד - שהינו מסדר אח לה, ומקום מושבו במילנו, ואילו מקום מושבה של המבקשת הינו ברומא.

אין חולק על כך כי החתום על המסמכים המשפטיים, אשר צורפו לכתב התביעה הינו מסדר מחוז לומברדו.

6.         לטענת המשיבה, חפצה המבקשת להרחיב את מבני בית החולים האיטלקי בנצרת. עבודות ההרחבה נעשו בשני שלבים. השלב הראשון החל בשנת 1996 ואילו השני בשנת 2000.

בשנת 1996, התקשר מסדר לומברדו עם תאגיד איטלקי בשם JUVANS S.P.L (להלן:"יובנס") לצורך ביצוע עבודות ההרחבה בשלב א'.

במקביל, התקשרה יובנס, ביום 27.11.96, עם ג'קורוסי בהסכם, המכונה "הסכם פרטי", לפיו תבצע יובנס את עבודות ההרחבה של בית החולים בשני שלבים (ר' נספח ב' לתביעה).

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>