- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
החלטה בתיק בשא 14873/07
|
בש"א בית המשפט המחוזי תל אביב |
14873-07
5.9.2007 |
|
בפני : יהודה זפט - סגן נשיא |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: האיגוד המקצועי לתקליטנים בישראל ועוד 155 אחרים עו"ד לידיה מנדלבאום פלקוב עו"ד אמיר רוזנברג |
: אקו"ם אגודת קומפוזיטורים מחברים ומולי"ם למוסיקה בישראל בע"מ עו"ד אהוד גבריאלי עו"ד נחום גבריאלי |
| החלטה | |
המשיבה (להלן: "אקו"ם") עוסקת בגביית תמלוגים בעד השמעת יצירות שהזכות לגביית תמלוגים בעד השמעתן הועברה לידיה על ידי בעלי היצירות (להלן: "רפרטואר אקו"ם").
ביום 30.3.04 קבע הממונה על ההגבלים העסקיים (להלן: "הממונה") כי לאקו"ם מעמד של מונופול בשוק ניהול יצירות מוסיקליות ואספקת רשיונות לשימוש בהן.
אקו"ם הגישה ערר על החלטת הממונה, ובמסגרת ההליכים שנוהלו בערר זה ניתן למשיבה ביום 28.12.04 היתר פעילות זמני בכפוף לתנאים שגובשו על ידי המשיבה והממונה על ההגבלים העסקיים (להלן: "תנאי ההיתר"). בתנאי ההיתר נקבע הסדר המאפשר למעוניינים להשתמש ברפרטואר אקו"ם וחולקים על דמי הרשיון המבוקשים על ידי אקו"ם לשלם דמי שימוש זמניים עד לקביעת דמי הרשיון על ידי בית המשפט, ובכפוף לתשלום דמי השימוש הזמניים מנועה אקו"ם מלמנוע שימוש ברפרטואר אקו"ם.
בין המבקשים לבין המשיבה התגלע סכסוך באשר לתעריף ממנו ייגזרו דמי השימוש הזמניים. לטענת המשיבה התעריף שהיה נהוג קודם ליום 28.12.04 הוא 180 ש"ח בצירוף מע"מ לאירוע. המבקשים, תקליטני אירועים, טוענים כי התעריף שהיה נהוג קודם למתן ההיתר הזמני הוא תעריף שנתי כולל השווה ל- 10 עד 30 ש"ח לאירוע.
בהמרצת פתיחה 846/07 עתרו המבקשים להצהיר:
כי תקליטן אשר שילם ו/או ישלם דמי שימוש זמניים, רשאי לעשות שימוש ברפרטואר אקו"ם; כי מששולמו לאקו"ם דמי שימוש זמניים על אקו"ם לפנות לבית המשפט המוסמך אם ברצונה לגבות תעריפים גבוהים יותר כדמי שימוש ברפרטואר אקו"ם; כי אקו"ם אינה רשאית לעתור לצו מניעה זמני או לפיצויים סטטוטוריים בגין השמעת מוסיקה באולמות שמחה וגני ארועים אשר הוצג בפניהם תשלום דמי שימוש זמניים, וכי דמי שימוש זמניים על פי התנאים לפעילותה של המשיבה אינם טעונים אישור מראש של אקו"ם.
כן עתרו המבקשים לאסור על המשיבה לפנות לבעלי אולמות וגני ארועים או לנקוט נגדם פעולות במטרה לאלצם למנוע מתקליטנים שהציגו אישור על תשלום דמי רשיון זמניים לאקו"ם לעשות שימוש ברפרטואר אקו"ם.
בבקשה שלפני עותרים המבקשים לסעד זמני כדלהלן:
א. צו האוסר על המשיבה לנקוט פעולה המונעת מתקליטן אשר שילם ו/או ישלם דמי שימוש זמניים להשמיע מוזיקה באולמות וגני ארועים.
ב. צו הצהרתי זמני לפיו דמי השימוש הזמניים על פי תנאי ההיתר הם 80% מהסכום אשר שולם לאקו"ם בגין השמעת מוסיקה באולמות עד יום 1.2.07.
ג. לאסור על המשיבה לאיים על בעלי אולמות וגני האירועים בישראל או לנקוט פעולה נגדם, לבל יאפשרו לתקליטנים אשר הציגו תשלום דמי רשיון זמניים לאקו"ם להשמיע מוזיקה באולמות וגני ארועים.
דיון
א. בסעיף 5 לתנאי ההיתר (נספח ג להמרצת הפתיחה) נקבע:
"קביעת דמי רשיון השימוש שישלם המשתמש
5.1 לעניין סעיף זה:
"דמי שימוש זמניים" - דמי רשיון זמניים או קבועים שנקבעו לתשלום על ידי בית משפט לתמלוגים, בית משפט אחר או בורר, בהתדיינות בין אקו"ם לאותו משתמש אשר קיבל דרישת תשלום מאקו"ם בהתאם להוראות סעיף זה...
לא נקבו דמי רשיון בהתדיינות פרטנית בין המשתמש ובין אקו"ם יראו את דמי השימוש הזמניים כאחד מאלה, בהתאם לבחירת המשתמש:
לגבי משתמש קטן: (1) ... (2)... (3) 80% מגובה סכום התמלוגים אותו שילם המשתמש לאקו"ם בתקופת הרשיון שקדמה למועד מתן ההיתר הזמני על ידי בית הדין להגבלים עסקיים או 80% מגובה סכום התמלוגים אותו הסכים המשתמש לשלם לאקו"ם בתקופת הרשיון שקדמה למועד מתן ההיתר הזמני על ידי בית הדין להגבלים עסקיים, הגבוה מבין השניים; (4) 80% מגובה סכום התמלוגים אותו שילם משתמש דומה לאקו"ם בתקופת הרשיון שקדמה למועד מתן ההיתר הזמני על ידי בית הדין להגבלים עסקיים או 80% מגובה סכום התמלוגים אותו הסכים משתמש דומה לשלם לאקו"ם בתקופת הרשיון שקדמה למועד מתן ההיתר הזמני על ידי בית הדין להגבלים עסקיים, הגבוה מבין השניים.
...
5.6 אם המשתמש ישלם את דמי השימוש הזמניים בתוך 90 (תשעים) ימים ממועד הפניה הראשונה, תהיה אקו"ם רשאית לפעול אך ורק בהתאם להוראות ס"ק זה כדלקמן:
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
