חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

החלטה בתיק בשא 1216/05

: | גרסת הדפסה
בש"א
בית המשפט המחוזי נצרת
1216-05
10.4.2005
בפני :
דינה מויאל

- נגד -
:
וליד חביב אללא
עו"ד שלופה
:
הכשרת הישוב חברה לביטוח בע"מ
עו"ד ברדוגו ואח'
החלטה

כללי-

1.       בפני בקשה לפטור מהפקדת ערבון בסך של 5,000 ש"ח עפ"י החלטה מיום 24.1.05, לחילופין המצאת ערבות עצמית.

2.       המבקש/המערער מערער על פסק דין של בית המשפט השלום בנצרת (כבוד השופטת כרמלה רוטפלד -האפט), אשר ניתנה בהעדר הצדדים ביום 14.10.04 בת.א. 2672/03.

3.       הערעור הינו על אי פסיקת הוצאות ושכר טרחת עו"ד לטובת המבקש/המערער.

טענות המבקש

4.       המבקש טוען כי מאחר ולא הצליח לגייס הסכום בגין אגרת הערעור, הגיש ביום 1.12.04 לבית משפט זה בקשה לפטור מתשלום האגרה. ביהמ"ש העביר בקשתו של המבקש לתגובת הפרקליטות. מתגובת הפרקליטות עולה כי המבקש לא הרים את הנטל להוכיח שהינו חסר יכולת כלכלית לשלם האגרה לפיכך מבקשת מביהמ"ש לדחות בקשתו של המבקש, ואולם לנוכח הנסיבות המפורטות בבקשתו של המבקש ובתצהיר, אין לה התנגדות לדחות את מועד התשלום עד חודשיים. ביום 29.12.04 נעתר ביהמ"ש (כבוד השופט בנימין ארבל), לבקשת המבקש באופן חלקי ופטר אותו מתשלום מחצית האגרה. בית המשפט, בנימוקיו לקבלת בקשתו של המבקש כותב כי נחה דעתו שמצבו הכלכלי של החייב/המבקש מצדיק העתרות חלקית לבקשה. 

5.       המבקש טוען כי אין באפשרותו לעמוד בתשלום הערבון זאת מהטעמים שפורטו בבקשה לפטור מאגרת הערעור.

6.       המבקש מציין שמצבו הכלכלי קשה מאוד. המבקש טוען כי לו חובות כבדים למס ההכנסה, למל"ל וכן לנושים שונים. המבקש טוען כי אין בבעלותו חשבונות בנקים הרשומים על שמו. המבקש טוען כי מאמציו לקבל סיוע או הלוואה מקרובי משפחתו לא צלחו. למבקש אין כל הכנסה והינו מתקיים מתמיכה כספית אותה מעניקה לו אמו.

7.       המבקש טוען כי במסגרת התיק שהתנהל בביהמ"ש השלום בנצרת (ת.א. 2672/03) ניתנה כנגד המשיבה החלטה ביום 11.8.04 המחייבת את המשיבה לשלם למבקש סך של 2,000 ש"ח כולל מע"מ בגין הוצאותיו של הנתבע/המבקש. משלא מילאה המשיבה אחר ההחלטה, פתח המבקש כנגד המשיבה תיק הוצאה לפועל אשר מספרו 7-04-067021-10 אשר מתנהל בלשכת ההוצאה לפועל בנצרת. סכום החוב נכון ליום הגשת בקשתו של המבקש עומד ע"ס 3,264 ש"ח. המבקש טוען כי יש בחוב דנן, כדי להבטיח את הוצאות המשיבה.

טענות המשיבה

8.       המשיבה טוענת כי המבקש, הן בבקשתו לפטור מתשלום אגרת ערעור והן בבקשתו למתן פטור מהפקדת ערבון טוען כי הינו חסר יכולת כלכלית. המשיבה טוענת כי תצא נפסדת בשל אי יכולתה לגבות מהמבקש הוצאות היה ואלה יפסקו לטובתה ורק מטעם זה, יש לדחות בקשתו של המבקש.

9.       המשיבה טוענת כי על בעל דין המבקש לפטור אותו מחובת הפקדת הערבון מוטל הנטל להראות כי מצבו הכלכלי אינו מאפשר לו הפקדת ערבון כנדרש וכי סיכוייו לזכות בערעור  הינם גבוהים. המשיבה טוענת כי המבקש לא התייחס לסיכויי הערעור והסתפק בטענות כלליות וסתמיות.

10.   המשיבה טוענת כי אין במסמכים אשר צורפו ע"י המבקש כדי להצביע על מצבו הפיננסי הקשה.

11.   המשיבה טוענת כי דין ערעורו של המבקש להידחות מהטעם שהוגש לאחר חלוף הזמן להגשתו, כמו כן המבקש לא הצביע על סיכויים גבוהים לזכות בערעור. המשיבה טוענת כי סיכוייו של המבקש לזכות בערעור הינו אפסי.

12.   המשיבה טוענת כי המבקש בבקשתו טען כי הערעור מוגש בשל אי פסיקת הוצאות ושכ"ט לטובתו על אף שזכה במשפט. המשיבה טוענת כי טענה זו הינה סתמית, שכן החלטת בית המשפט רק מחייבת את המשיבה/התובעת לשלם לטובת המבקש הוצאות בסך של 2,000 ש"ח בתוספת מע"מ, עובדה זו מצביעה על הסיכוי האפסי שהמבקש יזכה בערעור.

דיון

פטור מהפקדת ערבות

14. הכלל הוא, כי על בעל דין המערער (או מבקש לערער) מוטלת החובה להפקיד בטוחה זמינה ויעילה להבטחת הוצאותיו של הצד שכנגד - אם יידחה ערעורו. ראה ע"א 6217/99 אהרון קורן ואח' נ' בנק לאומי לישראל בע"מ , תק-על 2000(2), 128.

"על מי שמבקש לחרוג מכלל זה (בין על ידי הפטרתו מחובת הפקדת עירבון ובין על ידי המרת חיובו בהפקדת ערבות בנקאית בחיוב בהפקדת ערבות צד ג' - שמימושה אינו ודאי ומעצם טבעו הוא טעון נקיטת הליכים נוספים) מוטל הנטל להראות כי סיכוייו לזכות בערעור גבוהים (וממילא הסיכויים, כי יחויב בהוצאות המשיב נמוכים) וכי מצבו הכלכלי אינו מאפשר לו את הפקדת העירבון הנדרש". ראה בש"א 329/90 אברך נ' גרוגר , פ"ד מד (2)383.

הוכחת מצב כלכלי

15.  המבקש צרף לבקשה זו, העתק מבקשתו למתן פטור מתשלום אגרת ערעור (שהוגשה בבש"א 3351/04) אשר צורפו לה אישור מהמל"ל, דו"ח מלשכת ההוצאה לפועל ביחס לתיקים המתנהלים כנגד המבקש, מכתב הפנייה מהלשכה לסיוע משפטי המופנה לעו"ד שדאפנה על מנת שיכין למבקש בקשה לפש"ר, אישור ממס ההכנסה ביחס לחובותיו של המבקש וכן החלטתו של כבוד השופט בנימין ארבל מיום 29.12.04 ביחס לבקשה למתן פטור מאגרה, בה נעתר ביהמ"ש חלקית לבקשה.

16. נוכח האמור לעיל, יש לראות בבקשתו של המבקש כעומדת בדרישות הפסיקה ביחס  לתשתית הראייתית המספקת להוכחת העדר יכולת הכלכלית הנטענת לעניין דרישת הפקדת ערבון.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>