- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
החלטה בתיק בשא 11855/05
|
בש"א, פש"ר בית המשפט המחוזי חיפה |
11855-05,309-05
19.12.2005 |
|
בפני : יעל וילנר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: 1. א.ד. מבנים - הנדסה וניהול פרוייקטים בע"מ ח.פ. 512801689 (בהסדר נושים) 2. יעקב רוסו רו"ח - נאמן ומנהל מיוחד לחברה |
: בנק הפועלים בע"מ עו"ד שמואל אור |
| החלטה | |
1. בפני בקשת הנאמן להורות למשיב לזכות את חשבונה של החברה (בהסדר נושים) המתנהל אצלו, בסך כולל של 37,909 ש"ח.
רקע בקצרה
2. ביום 31.7.02, חתמה החברה על בקשה לפתיחת חשבון אצל המשיב.
ביום 10.12.02 נרשם שיעבוד לטובת המשיב ברשם החברות להבטחת סכום לא מוגבל באיגרת חוב הנועדה להבטחת מלוא הסכומים שיגיעו לבנק לרבות חיובים שאינם שירותים בנקאיים.
ביום 9.5.03 חתמה החברה על בקשה לקבלת כרטיס אשראי אשר מחויב בחשבונה בבנק. בסעיף 10 לתנאים נקבע כי הבטחונות שניתנו על ידי החברה לבנק, ישמשו להבטחת הפירעון המלא של האשראי אשר ניתן על ידי חברת האשראי. בסעיף 11 נקבע כי הבנק יהיה רשאי להעמיד לפירעון מיידי את יתרת החיובים בכרטיס האשראי.
מעיון בתדפיס ריכוז היתרות בחשבון החברה מיום 21.3.05, עולה חוב מכרטיס אשראי ובעקבותיו ביטל המשיב במועד זה את כרטיס האשראי.
ביום 28.3.05 ניתן צו הקפאת הליכים לחברה.
ביום 5.4.05 חייב המשיב את חשבון החברה בסכום של 37,900 ש"ח לטובת חברת האשראי אמריקן אקספרס.
חיוב זה הינו נושא הבקשה שבפני.
טענות הצדדים
3. לטענת המבקש, החיוב בגין התחייבויות החברה לחברת האשראי, אשר נולד עובר למתן צו להקפאת הליכים, נעשה לאחר מתן צו הקפאת ההליכים, ולפיכך הינו בניגוד לדין ומהווה העדפת נושים.
עוד טוען המבקש כי ביום 30.3.05 (יומיים לאחר מתן צו הקפאת הליכים לחברה), שיגר מכתב למשיב בו נאמר בין היתר כי המשיב מנוע מלאשר תשלום כלשהו של החברה, לרבות תשלום לחברת אשראי כלשהי, החל ממועד מתן צו הקפאה.
4. המשיב עומד על דחיית הבקשה. לטענתו חיוב חשבון החברה נעשה כדין בשל כל אלה;
4.1 על פי תנאי הבקשה לקבלת כרטיס אשראי, קמה לבנק זכות לפירעון מיידי של מלוא החוב נשוא עסקאות כרטיס החיוב החל מיום 21.3.05 (מועד ביטול כרטיס האשראי).
4.2 המשיב הסכים להצעת הסדר הנושים ומתן צו להקפאת הליכים רק לאחר שהוסכם כי החברה תשלם לו 100% מהחוב תוך 30 יום.
לטענתו, החברה הכירה בחוב בגין כרטיסי האשראי והתחייבה לשלמו במלואו ומנועה היא כעת מלכפור או להכחיש חיוב זה, אשר נולד קודם למתן צו הקפאת ההליכים. התנהגות זו מהווה לטענת המשיב, חוסר תום לב ועשיית עושר ולא במשפט.
4.3 אין לאפשר לחברה להימלט מהתחייבויותיה החוזיות. למשיב זכות להעמיד לפירעון מיידי את חוב כרטיסי האשראי אשר מקורו בחיובים אשר בוצעו על ידי החברה טרם מתן צו להקפאת ההליכים. משלא הכחישה החברה את החוב, על החברה לעמוד בהתחייבויותיה כלפי המשיב לרבות התחייבויותיה באגרת החוב, אשר נועדו לכסות את חוב כרטיסי האשראי.
4.4 קיימת יריבות ישירה בין המשיב לבין החברה לענין זכותו של המשיב לגביית החוב מבעל הכרטיס.
לאור כל האמור, לטענת המשיב, דין הבקשה להידחות.
דיון
5. דין הבקשה להתקבל.
שוכנעתי כי חיוב חשבון החברה לאחר מתן צו הקפאת הליכים לחברה, מהווה חיוב שלא כדין והעדפת נושים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
