חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

החלטה בתיק בשא 1159/05

: | גרסת הדפסה
בש"א
בית המשפט המחוזי נצרת
1159-05
9.2.2005
בפני :
בנימין ארבל

- נגד -
:
אמינות מוקד ארצי (1978) בע"מ
עו"ד עופר פיק
:
1. יאיר המוקד לאבטחה ומיגון בע"מ
2. אי.אס.אל.אי "יאיר" בע"מ
3. דוד יאיר

החלטה

א.         רקע

1.         המבקשת הינה חברה שעיסוקה במכירה ושיווק של מערכות אזעקה, התראה ובקרה, ומתן שירותי בקרה סיור ומוקד, ולה סניפים בכל רחבי הארץ.

בין היתר, למבקשת סניף בעיר טבריה, אשר נוהל עד לאחרונה על ידי מר רפי אלול.

2.         המבקשת מוכרת ללקוחותיה מערכות בקרה, אזעקה והתרעה, ומתקינה אותן בעסקיהם, וכן מספקת להם שירותי בקרה מוקד וסיור, כאשר ההתקשרויות נעשו על סמך חוזים בכתב, שנקשרו לתקופות קצובות של שנה, ומחודשות באופן אוטומטי, כל פעם לשנה נוספת.

3.         אף עיסוקם של המשיבים בתחומי עיסוקם של המבקשת, כאשר המשיב 3 הינו בעל השליטה בשתי המשיבות האחרות. משיבה 1 הוקמה זמן קצר קודם להגשת הבקשה שלפני, כאשר עם הקמתה החלה להעסיק את מר רפי אלול, אשר היה מנהל סניף טבריה של המבקשת.

4.         לאחר שמר אלול החל לעבוד בשירות המשיבה 1 פורסמה בעיתונות המקומית בטבריה מודעה בזו הלשון:

"חב' "יאיר" המוקד לאבטחה ומיגון בע"מ מברכת את מר רפי אלול על הצטרפותו לשורות החברה בברכת כה לחי ויישר כח.

הצהרה

אני רפי אלול מתחייב להמשיך לתת לכל הלקוחות שלי יחס חם אוהב ואוהד בחברה החדשה שאליה הצטרפתי, חברה ישרה אמינה ומקצועית. עזבתי את החברה הקודמת מהסיבות שידועות לכלל הציבור."

יצויין, כי בראש המודעה אף הוטבע סמלה המסחרי ("לוגו") של המבקשת.

5.         לטענת המבקשת, עושים המשיבים שימוש בסודותיה המסחריים, לרבות רשימת לקוחותיה, גוזלים את ציודה, המותקן בחצרי לקוחותיה, ומשדלים את לקוחותיה להפר הסכמים קיימים, הכל תוך עשיית קנוניה עם מר אלול - כאשר קנוניה זו נרקמה עוד שעה שמר אלול היה עובד בכיר בשירות המבקשת, ובטרם פרש.

המבקשת טוענת, כי כמנהל סניפה בטבריה, היו סודותיה המסחריים מצויים בידיו של מר אלול ובידיעתו. סודות אלה כוללים, בין היתר, את רשימת הלקוחות ומועדי תום חוזיהם, שיטת התמחור, פעילויות שיווק ומבצעים, ופרטי מידע רבים אחרים, הקשורים למערך השיווק של המבקשת.

6.         לטענת המבקשת, העביר מר אלול לידי המשיבים את סודותיה המסחריים. עובדה היא כי כיום פונים המשיבים ללקוחות ותיקים של המבקשת במועדים המתאימים, מנתקים לקוחות אלה מן המבקשת, וגורמים להם להפסיק את התקשוריותיהם עימה.

כן מעבירים המשיבים ציוד של המבקשת, המותקן בחצרי הלקוחות, לשימושם, תוך ניתוקו ממוקד המבקשת.

7.         לנוכח האמור, פנתה המבקשת לבית המשפט זה בתביעה כנגד המשיבים, ובגדרה הגישה בקשה זו, לצו מניעה זמני נגד המשיבים ובו עתרה לסעדים הבאים:

"א. צו האוסר על המשיבים ו/או מי מטעמם לפנות, במישרין ו/או בעקיפין, ללקוחותיה של המבקשת;

ב. צו האוסר על המשיבים ו/או מי מטעמם לגרום להפרת הסכמי המבקשת עם לקוחותיה, והאוסר על המשיבות להתקשר בהסכמים כלשהם עם לקוחותיה של המבקשת;

ג. צו האוסר על המשיבים ו/או מי מטעמם, במישרין ו/או בעקיפין, לגזול ו/או לעשות שימוש כלשהו בסודותיה מסחריים של המבקשת, בין היתר ובמיוחד ברשימת לקוחותיה של המבקשת, וברשימת מועדי חידוש ההסכמים של המבקשת עם לקוחותיה ולרבות מידע שענייניו שיטות תמחור, פעילויות שיווק ומבצעים, הנחות שנותנת המבקשת ללקוחותיה וכל מידע הקשור למערך השיווקי של המבקשת;

ד. צו האוסר על המשיבים ו/או מי מטעמם לפרק או לגעת בציוד ו/או במערכות השייכים למבקשת והמותקנים על ידה אצל לקוחותיה;

ה. צו האוסר על המשיבים לעשות שימוש בסימנה המסחרי המוכר היטב של המבקשת."

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>