- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
החלטה בתיק בשא 11215/07
|
בש"א, א בית משפט השלום חיפה |
11215-07,20579-02
18.9.2007 |
|
בפני : אברהם אליקים |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: יעקב בן שושן עו"ד מוופק אבו יונס |
: עו"ד רפי רויטגרונד |
| החלטה | |
- ביום 28.12.06 ניתן פסק דין הדוחה את התביעה ומחייב את התובע לשלם לנתבע שכר טרחת עו"ד בשיעור של 25,000 ש"ח בצירוף מע"מ ובצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק החל מיום מתן פסק הדין ועד מועד התשלום בפועל.
- התובע- המבקש פנה בבקשה לעיכוב ביצוע פסק הדין. המשיב- הנתבע הגיש התנגדותו לבקשה.
- המבקש טוען כי יש לו סיכויים מצוינים לזכות בערעור ובאופן בו הוא לא יהיה צריך לשלם בגין הוצאות ושכ"ט עו"ד שהושתו עליו ובאופן מופרז.
- המבקש מוסיף כי הוא אדם מבוסס ומושתת ואין חשש שאם ערעורו יידחה הוא לא יעמוד במה שחויב. המבקש להבטחת התשלום צירף כתב ערבות אישית וכתב ערבות של צד ג'. המבקש טוען כמו כן כי קיים חשש סביר כי אם יתקבל הערעור לא יהיה מאיפה לגבות ולהחזיר את הכספים ששילם במיוחד כשהוכח כי המשיב התרשל בייצוגו.
- המשיב מתנגד לבקשה, לטענתו מדובר בפסק דין המטיל חיוב כספי ובהתאם להלכה לא מעכבים פסק דין כאמור אלא במקרים יוצאי דופן ומקרה זה אינו נימנה עימהם. המשיב מוסיף כי אין לו שום בעיה כספית להשיב את הכספים נשוא פסק הדין במידה והערעור יתקבל. המשיב טוען כמו כן כי אין למבקש סיכוי לזכות בערעור.
דיון
- כלל הוא כי פסק דין יבוצע מיד עם הינתנו והגשת ערעור לא תעכב את ביצועו (תקנה 466 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984). הלכה ידועה היא כי עיכוב ביצועו של פסק דין המטיל חיוב כספי ייעשה במקרים חריגים ונדירים בלבד, הלכה זו נקבעה בין היתר בע"א 811/07 - מכבי שירותי בריאות נ' עז' המנוח משה גולובי ז"ל, תק-על 2007(1), 2381 2382 (2007) מפי כב' השופטת ארבל: "... הכלל הוא כי פסק דין כספי יעוכב רק במקרים חריגים, מתוקף תקנות 467 ו-468 לתקנות סדר הדין האזרחי התשמ"ד-1984 (להלן: תקנות סדר הדין האזרחי). התקנות מעניקות לבית המשפט שיקול דעת לעכב ביצועו של פסק דין. במסגרת שיקול הדעת, יבחן בית המשפט שני תנאים מצטברים: סיכויי הערעור ומאזן הנוחות. איני רואה צורך להידרש במקרה דנן לסיכוי הערעור על פסק הדין המפורט שניתן על ידי בית משפט קמא. שכן, באשר למאזן הנוחות, השיקול המרכזי ביחס לעיכובו של פסק דין כספי, הוא שבמידה ויתקבל הערעור יתקשו המבקשים להשיב לעצמם את הכספים שהעבירו למשיבים...בנוסף בוחן בית המשפט את הנזק אשר ייגרם למבקשים כתוצאה מביצוע מיידי של פסק הדין, לעומת הנזק למשיבים כתוצאה מעיכובו.. שני שיקולים אלו מקיימים יחסי גומלין ביניהם והם תלויים זה בזה ומושפעים זה מזה".
- אי לכך כאשר מדובר בפסק דין המטיל חיוב כספי הנטל המוטל על כתפי המבקש הוא כבד יותר ובהעדר ראיה לנסיבות יוצאות דופן, באופן שיגרם למבקש נזק בלתי הפיך, יחויב המבקש בתשלום החיוב הכספי עם מתן פסק דין.
- עיינתי בבקשה ובתגובה המונחת בפניי ולא מצאתי בה כל נימוק המצדיק היעתרות לבקשה, המבקש טוען טענות שונות שאין בהן כדי להעיד על קיומו של מקרה מיוחד ועל כן לא שוכנעתי כי יש לדחות את חיוב התשלום בהוצאות שנפסקו לטובת המשיב והנני מצפה כי המבקש יפעל בהתאם לפסק הדין שניתן ביום 28.12.06 וישלם את ההוצאות.
- המבקש אף לא הוכיח כי קיים חשש שבמידה ויתקבל הערעור הוא לא יצליח לגבות את הכספים ששילם בחזרה. וראוי לציין כי הטענה שנטענה ע"י המבקש בסעיף 10 לתצהירו נטענה בצורה סתמית וללא ביסוס והסתמכות על עובדות עדכניות.
- יפים לעניינינו הדברים שנאמרו ברע"א 417/06 - פלוני נ' פלונית, מפי כב' השופט ג'ובראן: "...כדי לזכות בעיכוב ביצוע של פסק-דין כספי, מוטל על המבקש להראות שאם יזכה בערעור לא יוכל לגבות בחזרה מן התובע את כספו. טענה בדבר מצבו הכלכלי של הזוכה וחוסר יכולתו של זה להשיב את אשר זכה בו באם יפסיד בערעור, אינה יכולה להיטען בעלמא וצריכה להיות מבוססת...".
- המבקש המציא ערבויות שונות אולם בעת הדיון בבקשה זו אין חשיבות ליכולת פירעונו של המבקש וערבותו זו אינה יכולה לשמש כתחליף של התשלום בפועל.
- לאור כל האמור לעיל דין הנני דוחה את הבקשה ומחייב את המבקש לשאת בהוצאות בקשה זו בסכום של 700 ש"ח בצירוף מע"מ.
ניתנה היום ו' בתשרי, תשס"ח (18 בספטמבר 2007)
המזכירות תמציא העתקים לב"כ הצדדים
_________________
אברהם אליקים, שופט
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
