- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
החלטה בתיק בש 93256/06
|
ב"ש בית המשפט המחוזי תל אביב-יפו |
93256-06
5.5.2008 |
|
בפני : יהודית שיצר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: רביבו אלברט |
: לשכת תביעות שרון-משטרת ישראל |
| החלטה | |
1. השאלה העומדת להכרעה היא ממתי מתחיל חישוב המועד לפסילת רישיון הנהיגה, כאשר בגזר הדין הוטל עונש של פסילה.
2. ואלה העובדות הרלבנטיות למקרה הנדון:
העורר הורשע ב - 15.9.98 בבית משפט השלום בנתניה בגין נהיגה ללא רישיון נהיגה תקף, שבוצעה בתאריך 6.2.98.
על העורר נגזרו שנתים פסילה בפועל, פסילה על תנאי וכן קנס.
בפני בית משפט לתעבורה בנתניה (כב' השופט יהושע הלוי) הוגשה בקשה לחישוב הפסילה. נטען כי את הפסילה יש לחשב מיום גזר הדין 15.9.98 ובדיון שהתקיים ב- 28.6.06 ציין הסניגור כי הרישיון פקע עוד ב- 15.2.91 ומאז העורר לא נהג שעל כן יש לקבוע כי הפסילה רוצתה והסתיימה.
בדיון בפני בית משפט קמא, הסתבר כי לאחר המועד הנטען של פקיעת הרישיון, העורר המשיך לנהוג. הוא הורשע בגין נהיגה ב0 22.3.91 ודינו נגזר ב- 15.3.92
(בבית משפט השלום בת"א) לתקופה של 15 חדשי פסילה בפועל. כמו כן נהג ב- 26.3.91 ודינו נגזר ב- 19.3.92 ל- 15 חדשי פסילה בפועל.
עוד מציין בית משפט קמא כי העורר נהג ללא רישיון תקף גם ב- 2002.
3. בית משפט קמא מצא כי יש לאבחן את המקרה הנדון מהפסיקה שהוגשה ועליה התבססה הבקשה וזאת מהטעם שבאסמכתאות שאוזכרו " לא בוצעה נהיגה נוספת על הנהיגה הרלבנטית שבפסקי הדין ואילו כאן בוצעו 3 נהיגות נוספות. 2 נהיגות לפני האירוע שבפני ונהיגה לאחר מכן, היינו ב- 2002".
לפיכך קבע בית משפט קמא כי מניין הפסילה בפועל בת השנתיים " מתחיל מ- 21.5.05 מועד הפקדת התצהיר בבית משפט כאן".
על החלטה זו הערר שבפני.
4. לטענת הסניגור, העורר לא ידע כי עליו להפקיד תצהיר, והרי תוקף רשיונו פקע עוד ב- 1991 והדבר היה ידוע לבית המשפט שדן אותו לפסילה, כך שממילא לא היה צורך בהפקדת תצהיר בבית משפט.
עוד הוא מפנה לשינוי בחקיקה, וטוען כי יש להבחין בין המצב ששרר בתקופה שקדמה לביטול תק' 557(ד) לתקנות התעבורה, שבוטלה ב- 1993 לבין התקופה שאחריה.
משבוטלה התקנה 557(ב) חל סעיף 42(ב) לפקודת התעבורה לפיו מועד תחילת הפסילה היא מיום מתן גזר הדין (במקרה שלנו 1988).
עוד הוא מציין כי בקשות דומות שהגיש לענין חישוב הפסילה בשני תיקיו האחרים, נענו על ידי בית המשפט בת"א ושם חושבה הפסילה מיום מתן גזר הדין.
5. ב"כ המשיבה התנגדה לפרשנותו של העורר והפנתה לפסיקה שלטעמה תומכת בהחלטת בית משפט קמא.
6. לאחר ששמעתי את טענות הצדדים ועיינתי בחקיקה הלרבנטית ובפסיקה שהוצגה בפני, דעתי היא כי ביטולה של תקנה 557(ד) אינו משליך על תוצאות הערר.
תקנה 557(ד) קבעה:
"לא ניתנה הצהרה לפי תקנה זו ורשיונו של בעל רשיון נהיגה שנפסל פקע ולא חודש יתחיל מרוץ תקופת הפסילה מן היום למחרת פקיעת תוקפו של הרשיון".
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
