החלטה בתיק בש 93105/07

: | גרסת הדפסה
ב"ש
בית המשפט המחוזי תל אביב
93105-07
5.9.2007
בפני :
שוחט שאול

- נגד -
:
1. מוחמד אבו ג'אנם
2. סולימאן אבו ג'אנם

עו"ד משה מרוז ושירה מרוז
:
מדינת ישראל
עו"ד איילה אורן ואסנת קאופמן
החלטה

1.         המבקשים, הנאשמים בתיק פ"ח שבכותרת, עותרים בבקשה שבפני לקבלת חומרי חקירה בהתאם לסעיף 74 (ב) לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב], התשמ"ב-1982 (להלן: "החסד"פ).

2.         המבקשים, אחים, עומדים לדין בעבירת רצח לפי סעיף 300(א)(2) לחוק העונשין, התשל"ז-1977. לפי המתואר בכתב האישום קשרו השניים קשר, יחד עם אחיהם, אחמד אבו גאנם וסלאמה אבו גאנם לרצוח את אחותם (להלן: "המנוחה") על רקע חילול כבוד המשפחה וביום 5.3.06 גרמו בכוונה תחילה למותה. על פי הנטען סעדה המנוחה ביום הרצח בביתו של אחמד אבו גאנם ובמשקה שהוגש לה נמהל סם הרדמה אשר סופק על ידי המבקש 2, שהינו רופא במקצועו. בעודה תחת השפעת סם חנקו המבקש 2 וסלאמה אבו גאנם את המנוחה ולקחו אותה לפרדס באזור הישוב כפר גבירול, שם התעוררה. אף שהתחננה על נפשה חנקו אותה המבקש 1 וסלאמה אבו גאנם למוות וגופתה הושלכה על ידם לבאר סמוכה.

3.         לטענת המבקשים, שמשפטם נמצא בעיצומו, על אף הצהרת ב"כ המשיבה כי כל חומר החקירה הנוגע לכתב האישום נמסר לידי פרקליטיהם ומצוי בידם, נחשפים הם ופרקליטיהם, במהלך שמיעת הראיות במשפטם, לחומרי חקירה שלא נמסרו להם, וזו לא הפעם הראשונה.

            מכאן בקשתם.

4 .         בבקשה מכוונים המבקשים למספר חומרי חקירה (דו"חות חקירה; צילומים של ראש הצח"ם; בגדי המנוחה) ולמספר ארועים שלא תועדו כלל או שלא תועדו כדבעי ועותרים הם לתיעודם בדיעבד.

5.         המשיבה הגישה תשובה בכתב לבקשה. בישיבת יום 4/9/07 הוסיפו ב"כ הצדדים וטענו בפני.

6.         אפתח בחומרי החקירה ואסיים בארועים הלא מתועדים/ מתועדים חלקית על דרך מן הקל אל הכבד.

א.         בגדי המנוחה

            כבר בתשובתה בכתב הסכימה המשיבה להעמיד לרשות ההגנה את בגדי המנוחה לצורך עריכת בדיקות מטעמה בהתאם לנוהלי המשטרה בענין, וכך אני מורה.

ב.         דו"חות החקירה

            במהלך ישיבת יום 4/9/07 הסכימו ב"כ המבקשים, בהמלצת בית המשפט, לחזור בהם מבקשתם באשר לחומר חקירה זה (עמ' 10 לפרוטוקול ש' 15).

ג.           צילומים של ראש הצח"מ

            המבקשים עותרים לקבל לידיהם את כל התמונות שצילם ראש הצח"מ מזירת הרצח, הן תמונות של הגופה והן תמונות שצולמו בזירה עצמה. מדובר בתמונות שצולמו אישית על ידי ראש הצח"מ בנוסף לתמונות שצולמו על ידי גורמי חקירה אחרים כמו המעבדה הניידת ועוד. לטענת המבקשים הם קיבלו לידיהם שלוש תמונות בלבד. בתשובתה מציינת המשיבה, כי כל הצילומים שצילם ראש הצח"מ צורפו לחומר החקירה והועברו, לידי ההגנה עם הגשת כתב האישום.

            בישיבת יום 4.9.07 הציגה ב"כ המשיבה 8 תמונות, שהיו לטענתה מאז ומתמיד בתיק החקירה והצהירה כי אלה הן התמונות ואין בלתם. ב"כ המבקשים עתרו לקבל לידיהם את הפילם או את כרטיס הזכרון של המצלמה כדי לבדוק אם יש תמונות נוספות ואף תהו מדוע לא כתב ראש הצח"מ מזכר בנוגע לפעולת הצילום שלו.

            משהצהירה המשיבה כי כל התמונות, 8 במספר (ונזכור שבבקשה מכוונים המבקשים לשלש תמונות בלבד), נמסרו לידי ההגנה וכי אין ולא היו תמונות נוספות יש לקבל את הצהרתה זו. הנחת היסוד בהקשר לבקשות מסוג זה - לגילוי חומר חקירה - הוא, כי המדינה אמונה על העברת חומר חקירה רלבנטי לידי הנאשמים בתיק הפלילי והוא ממלאת תפקידה זה במיומנות ובהגינות. הנחה זו היא ביטוי לכלל "חזקת החוקיות" לפיו חזקה שרשות מינהלית פועלת כחוק וכל עוד לא הניחה ההגנה תשתית עובדתית המבססת ולו לכאורה, כי התביעה כשלה במילוי תפקידה יש לקבל את הצהרתה. בעניינו טענו המבקשים, כי הם קיבלו לידיהם שלש תמונות. מסתבר שהיו שמונה תמונות וככל שיש טענה שלא כל השמונה נמסרו לידי ההגנה תפעל התביעה למסור את התמונות החסרות מתוך השמונה. אין מקום לחייב את המשיבה לפעול להמצאת הפילם או כרטיס הזכרון (תלוי בסוג המצלמה) שספק אם הם בידיה, כיום, לאחר שהתמונות פותחו.

ד.          עיכוב עדנאן לחקירה

            במהלך ישיבת יום 4/9/07 הסכימה המשיבה, להצעת בית המשפט (אשר ניתנה נוכח עמדתה כפי שהוצגה בפניו, עמ' 16 לפרוטוקול ש' 21-22) לפעול לעריכת מזכר, על ידי קצין החקירות שהיה מעורב באירוע הנדון - עיכוב עדנאן לחקירה - כשבמזכר יתייחס קצין החקירות לכל מה שהיה קשור באירוע זה, וכך אני מורה.

ה.         עדות המדובבים אשרף וכרים

            לאחר דין ודברים באולם בית המשפט, בהקשר לחומר החקירה החסר באירוע זה, הסכימו ב"כ הצדדים להצעת בית המשפט לפיה לאפשר למשטרה לסיים את זיהוי הקולות באותן קלטות שבמשטרה אישרו שהתמלילים אינם מספיק מדוייקים - לרבות מט/35/06, ולאחר שזיהוי הקלטות יסתיים אזי - ככל שבמסגרת זיהוי הקלטות יהיה זיהוי (וממילא יהא בכך משום תיעוד) של קולו של צדיק לא יערך תיעוד בדיעבד על ידי המדובבים - ככל שבמסגרת זיהוי הקולות לא יהיה זיהוי של קולו של צדיק ייערך תיעוד על דרך של חקירת המדובבים בנוגע לאירוע האמור - וכך אני מורה.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>