חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

החלטה בתיק בש 4645/07

: | גרסת הדפסה
ב"ש
בית המשפט המחוזי חיפה
4645-07,4540-07
30.12.2007
בפני :
א. שיף

- נגד -
:
1. שמואל אביעד
2. ציציאשוילי חיים (בעצמו)

עו"ד אבנון
:
מדינת ישראל
עו"ד גב' אפשטיין
החלטה

בפניי 2 בקשות (שהדיון בהם אוחד) לעיון חוזר בהתאם לסעיף 52 לחוק סדר הדין הפלילי (סמכויות אכיפה- מעצרים), התשנ"ו - 1996.

הבקשות הוגשו לאור התפתחות ראייתית חדשה. מסתבר, כי בעיצומה של החקירה הנגדית, התקשר המבקש 1 (להלן גם: "אביעד") לעד התביעה המרכזי - המתלונן (להלן: "המתלונן" או "עופר").

בשיחה בין השניים מוסר המתלונן לכאורה גירסה ששונה, בנקודות מסוימות, מגירסתו במשטרה ומעדותו הראשית בביהמ"ש.

דא עקא, מהשיחה שהוקלטה ואשר מהווה את הבסיס לטיעוני ב"כ המבקשים שחל כרסום של ממש בחומר הראיות, עולה חשד לניסיון להשפיע על עד התביעה. עוד עולה מתוכן השיחה, כפי שיפורט להלן, כי המבקש 1, מבקש, חזור ובקש, רחמים, וכי המתלונן מבקש לכאורה לרצות אותו.

מפאת חשיבות תוכן ההקלטה, ארחיב בציטוטים מתמליל ההקלטה שהוגש לי ע"י ב"כ מבקש 1:

(1)       מתחילתה של השיחה המוקלטת עולה בבירור כי אין מדובר בשיחה ראשונה בין השניים. השיחה נפתחת כדלקמן (עמ' 1 לתמליל, ש' 6-21):

" אביעד : [המבקש 1] מה עופר מה עניינים?

...

עופר : כרגיל.

..

אביעד : מה חדש? איך אתה מרגיש?

עופר : בסוף היא באה איתי, אתה יודע, באותו יום.

אביעד : אה, היא באה איתך להעיד?

עופר : לא איתי, כאילו אמרו לה, נתנו לה מכתב ל-11.

...

כאמור, ברור מהפתיח דלעיל, כי קדמה לשיחה זו שיחה אחרת, שכן למבקש 1 ולעופר ברור מתחילת השיחה על מי ועל מה הם מדברים.

(2)     בהמשך מסביר מבקש 1 לעופר עד כמה מצבו עגום במעצר (" בחיאת עופר... אני לא ישן בלילות"- עמ' 1 ש' 26) ואומר לו " אתה חייב לעשות פה משהו" (עמ' 2, ש' 16). עופר מצדו מבטיח כי יעשה מבחינתו הכל והמבקש 1 ממשיך ומסביר לו כי הוא צפוי לקבל עונש חמור (" אם אני נכנס לבית סוהר אני נכנס לכמה שנים"- עמ' 2, ש' 17-19). עוד אומר מבקש 1 למתלונן, שיפסיק לפחד ויספר בביהמ"ש את האמת (עמ' 2 ש' 21-24).

על רקע דברים אלה, פונה המבקש 1למתלונן ואומר לו שיחשוב שהוא עורך הדין ושישיב לשאלותיו (זאת לאחר שהמתלונן אומר לו שישיב בעדותו לפי השאלות שיישאל ע"י עו"ד של המבקש) והם עוברים לדון בנושאים ספציפיים הקשורים לאירועים נשוא כתב האישום ועל האופן שעל המתלונן להעיד בהקשר לכך.

(3)     כך, מנסה המבקש 1 "לשכנע" את המתלונן, כי ביקש ממנו לשלם לו רק 8,000 ש"ח ולא מעבר לכך (עמ' 5, ש' 4-5):

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>