חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

החלטה בתיק בש 3205/06

: | גרסת הדפסה
ב"ש
בית המשפט המחוזי נצרת
3205-06
28.12.2006
בפני :
אסתר הלמן

- נגד -
:
מדינת ישראל
עו"ד עמית פרלה
:
מייסר בן לוטפי בסול
עו"ד ויסאם לידאוי
החלטה

1.         אחיו של המשיב  מצא את מותו בתאונת דרכים שארעה בשנת 2003, בה היה מעורב ג'מיל בארנסי. בין משפחת המשיב ומשפחת בארנסי טרם נערך הסכם סולחה, ועל רקע זה קיים סכסוך בין המשפחות.

2.         בנוסף, על פי כתב האישום שהוגש כנגד המשיב, קיים סכסוך בין המשיב וראש מועצה ריינה, על רקע פוליטי.

3.         כתב האישום שהוגש ביום 29/11/06 מייחס למשיב עבירות של חבלה בכוונה מחמירה, סחיטה באיומים, סחיטה בכח, איומים, הסתייעות ברכב לשם ביצוע עוון או פשע, ונהיגה ללא רישיון נהיגה.

            כתב האישום מפרט תשעה ארועים שהתרחשו במועדים שונים בתקופה החל מאפריל 2006 ועד נובמבר 2006, בהם בין היתר, עקב המשיב אחר בני משפחת בראנסי, איים עליהם, דרש מהם באיומים כסף לפיצוי המשפחה בגין מוות אחיו, וקילל אותם.

            בנוסף, בין האירועים שפורטו בכתב האישום, ישנם אישומים המתייחסים לעבירות שבוצעו לכאורה כלפי ראש המועצה או בני משפחתו.

            כך מייחס כתב האישום למשיב כי ביום 5/10/06 הוא השתולל בבית עסקו של תאופיק זידאן, התבטא בפניו בצורה מאיימת, ולאחר שתאופיק התלונן כנגדו במשטרה, חזר המשיב לבית העסק וטען כי הוא מחזיק במסמכים לפיהם גונבים תאופיק ובן דודו מכספי המועצה המקומית, ואיים כי יקח מהם כסף בכוח. כן איים כי יטמין כדורי תחמושת בבית העסק של תאופיק וישרוף את בנין המועצה המקומית.

במהלך חודש אוקטובר 2006, כך נטען, איים המשיב על ראש המועצה, ג'מאל זידאן, כי ימסור למשטרה מסמכים ולפיכך, ראש המועצה גונב כספים ממנה, אלא אם כן ישלם לו חלק מכספי הגניבה. המשיב חזר על האיומים ביום 2/11/06 טלפונית, וביום 1/11/06 הגיע לחצר בו התכנסה ועדת המכרזים בבנין המועצה, והטיח קללות לעבר פרח בארנסי, מ"מ ראש המועצה וכן ניסה לתוקפו, וזאת בהמשך לאירוע מיום 21/10/06 בו איים על פרח והטיח בו כי הוא וראש המועצה הרסו את חייו וגנבו כספים מן המועצה.

האירוע החמור ביותר המיוחס למשיב התרחש ביום 2/11/06 בסמוך למפעל "בית קליה זאהי", השייך למשפחת בארנסי, כאשר המשיב ניסה, באמצעות טנדר רנו בו נהג ללא רישיון תקף, לדרוס ולפגוע בסאלי בשיר בראנסי, שעמדה במפרץ חניה בסמוך לכביש, בכוונה לגרום לה לחבלה חמורה.

על פי כתב האישום, כבור רגעים אחדים ומשהתקבצו במפרץ החניה בני משפחה נוספים ובהם, זאהי, נביל, פרח, סאמר וזיאד מגנדף שב המשיב עם הרכב, סטה לעברם של בני המשפחה במטרה לפגוע בהם ובמטרה לגרום להם חבלות חמורות שלא כדין.

4.         ב"כ המשיב האריך וטען כנגד קיומן של ראיות לכאורה בעוצמה מספקת בכל הנוגע לאירועים שהתרחשו לפני ה - 2/11/06, והדגיש בטיעוניו כי בני משפחת בראנסי התלוננו כנגד המשיב בעבר פעמים רבות, המשיב אף נעצר בגין תלונות אלו ושוחרר, ונגרם לו נזק רב לשמו הטוב. תלונות אלו, שחלקן מפורט בכתב האישום הנוכחי, נסגרו בעבר מחוסר ראיות, והמשטרה חידשה את החקירה בהן בעת שנחקר האירוע מיום 2/11/06. מעבר לכך, טוען ב"כ המשיב כי נאספו ראיות לכך שדווקא בני משפחת בראנסי הם שתקפו את המשיב בחודש אפריל 2006, המשיב נחבל והוגשו תלונות הדדיות, אך דבר לא נעשה באשר לתלונותיו.

5.         לעומת זאת, ביחס לאירוע החמור ביותר, שהתרחש ביום 2.11.06, ככל הנראה, אין חולק כי קיימות ראיות לכאורה למעשים המיוחסים למשיב.

            האירוע מתועד בסרטון אשר צולם ע"י מצלמות בית העסק.

            ניתן ללמוד מצפיה בסרטון על אופן נהיגתו של נהג רכב האקספרס, אשר זוהה כמשיב. נהיגה פרועה ומסוכנת, אשר סיכנה את חייהם של המשתמשים בדרך, ליד בית העסק, לכאורה באופן מכוון, תוך כך שהנהג נוסע על שולי הדרך/המדרכה לא פעם אחת, וזאת למרות נוכחותם  במקום של אנשים העלולים להיפגע מנהיגתו.

            בנוסף, בידי המבקשת עדויות של נוכחים במקום אשר זיהו את המשיב כנהג הרכב והמתארים את נהיגתו הפרועה והמסוכנת של המשיב, אשר אין חולק כי אין ברשותו רישיון נהיגה בתוקף.

רכב הרנו אקספרס נתפס ביום 20/11/06 בחנית ביתו של המשיב.

המשיב איננו מוסר כל גרסה בחקירתו במשטרה, לא מסביר את פשר נהיגתו המסוכנת, ומדוע חזר שוב ושוב לזירת הארוע, במקום זאת, בוחר בזכות השתיקה.

בנסיבות אלו, אף מבלי להתייחס לארועים הנוספים המתוארים בכתב האישום, קימת עילת מעצר כנגד המשיב, הנובעת מן הסכנה שיצר בנהיגתו הפרועה, ללא רישיון נהיגה, ומן הכוונה הנלמדת מהתנהגותו לפגוע במזיד בשלומם של אחרים.

החשש מפני מסוכנותו  של המשיב רק מתגבר נוכח עברו התעבורתי והפלילי, המעיד על נטייתו לאלימות, ועל זלזול בשלטון החוק.

6.         תסקיר שרות המבחן

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>