- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
החלטה בתיק בש 20581/08
|
ב"ש, פ בית המשפט המחוזי באר שבע |
20581-08,20581-08
17.4.2008 |
|
בפני : מיכל ברנט |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מדינת ישראל עו"ד צברי ערן |
: לירן שרון עו"ד קובי בן ישי |
| החלטה | |
בת.פ. 8070/08 הוגש כתב אישום על ידי המבקשת כנגד המשיב המייחס לו עבירות של שוד בנסיבות מחמירות, עבירה לפי סעיף 402(ב) לחוק העונשין, תשל"ז - 1977, והחזקת סמים לצריכה עצמית, עבירה לפי סעיף 7(א)+(ג) סייפא לפקודת הסמים המסוכנים [נוסח חדש], התשל"ג - 1973.
בד בבד עם הגשת כתב האישום הוגשה בקשה לעצור את המשיב עד תום ההליכים המשפטיים נגדו.
על פי המתואר בכתב האישום, ביום 18.3.2008, הבחינו המשיב ואלי זוהר במתלוננת, ילידת שנת 1950, כשהיא אוחזת בידה תיק עור חום והחליטו לשדוד ממנה את תיקה על תכולתו תוך שימוש באלימות.
המשיב ואלי זוהר התנפלו על המתלוננת מאחור, משכו את תיקה בכוח והפילוה ארצה, השניים נטלו את תיקה של המתלוננת על תכולתו ונמלטו מהמקום.
כתוצאה ממעשיהם, נפגעה המתלוננת באפה, סבלה מדימום, חבלות ונפיחות באף ונזקקה לקבלת טיפול רפואי.
המשיב ואלי זוהר נטלו מתיקה של המתלוננת כסף מזומן בסך של 250 ש"ח, טבעת, כרטיס כספומט ומפתחות ואת התיק ויתר המסמכים אשר היו בו השליכו.
בסמוך לאחר מכן, רכש המשיב ,מאדם שזהותו אינה ידועה, סם מסוג חשיש במשקל של 0.4375 גרם תמורת 50 ש"ח אותו החזיקו הוא ואלי זוהר , וצרכוהו.
ב"כ המשיב הסכים לקיומן של ראיות לכאורה ועילת מעצר, כנדרש למעצרו של המשיב עד תום ההליכים.
לטענת ב"כ המשיב, חרף אלה,בנסיבות המקרה יש להעדיף תחליף מעצר על פני מעצר של ממש, אשר פגיעתו במשיב תהא פחותה אך יחד עם זאת יש בו כדי לענות על מטרות המעצר, ובראש וראשונה איון מסוכנותו הנטענת של המשיב.
ב"כ המבקשת מתנגדת לשחרורו של המשיב לחלופת מעצר.
הוזמן תסקיר מעצר משירות המבחן.
התסקיר מפרט את אישיותו הילדותית של המשיב, חוסר יכולתו להתמיד במסגרות מציבות גבולות, נטייתו להתחבר לחברה שולית ומאידך את היותו בחור צעיר, המצוי בשלב בו הוא מתחיל לעשות חשבון נפש ולבחון את התנהלותו והשפעתה הקשה על חייו ועל חיי הסובבים אותו.
שירות המבחן התרשם כי המשיב מצוי בצומת משמעותי בחייו בו עליו לבחור באם לערוך שינוי או להמשיך בדפוסי חייו כבעבר, וכי מעצרו עלול לחבל במוטיבציה הראשונית שלו לערוך השינוי הנדרש לאורח חיים נורמטיבי.
עוד התרשם שירות המבחן כי לראשונה, עקב מעצרו הממושך של המשיב, מגלים הוריו מודעות גבוהה יותר לצורך בהצבת גבולות ומתגייסים לראשונה מתוך תובנה לחומרת מצבו.
למשיב שני תיקי מב"ד - האחד מחודש פברואר 2007 בגין גניבה והשני מחודש מאי 2007 בגין תקיפה , הדחה בחקירה ותקיפת שוטר בעת מילוי תפקידו.
על פי דבריו ,החל להשתמש בסמים כחודשיים טרם מעצרו, אחת לשבוע לערך.
שירות המבחן התרשם כי בשל היות המעצר -מעצר ממושך ראשון עבור המשיב, מהווה המעצר גורם הרתעתי משמעותי ובהשארתו במעצר יש חשש כי ייחשף ויתחבר לחברה עבריינית ולא יהא מסוגל לעשות השינוי הנדרש בחייו.
העבירות המיוחסות למשיב הן חמורות ועל בתי המשפט לפעול למיגורן.
עם זאת, בבש"פ 5353/07 מאור כהן נ' מדינת ישראל נפסק על ידי כבוד השופט רובינשטיין כהאי לישנא:
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
