חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

החלטה בתיק ברע 622/07

: | גרסת הדפסה
בר"ע
בית דין ארצי לעבודה ירושלים
622-07
17.10.2007
בפני :
הנשיא סטיב אדלר

- נגד -
:
ג'אסר דאוד
:
1. מועצה מקומית אעבלין
2. מרק אסיה

החלטה

1.         לפני בקשת רשות ערעור על החלטתו של בית הדין האזורי בחיפה מיום 20.9.2007 (השופטת דלית גילה ונציגי הציבור מר עמי לוי ומר משה קידר; בשא 4744/07 עב 3073/07) אשר דחה את בקשתו למתן סעדים זמניים כנגד הפסקת העסקתו כמנהל מחלקת החינוך במועצה המקומית אעבלין.

2.         העסקתו של המבקש כמנהל מחלקת החינוך במועצה המקומית אעבלין עמדה מספר פעמים לבחינתו של בית הדין לעבודה. תחילה, בהתייחס להודעת הפיטורים שקיבל מראש המועצה הקודם, מר עאטף חאג', ביום 7.8.2001 ושעמדו ביסודה טעמים רפואיים. נוכח התערבותה של ההסתדרות, חזרה בה המועצה מכוונתה לפטר את המבקש ובית הדין האזורי בחיפה קבע בפסק דין מיום 30.5.2005 כי "התובע ממלא תפקיד של מנהל מחלקת החינוך במועצה במשרה מלאה, ואני אוסרת על שני הנתבעים [ראש המועצה הקודם ומי שמונה לתפקיד מנהל מחלקת החינוך בפועל במקום המבקש - ס.א] להפריע לתובע במילוי תפקידו כמנהל מחלקת החינוך..." (עב 1195/02). המבקש פנה פעם נוספת לבית הדין האזורי בחיפה ביום 9.5.2007, בעתירה כנגד זימונו לשימוע לפני פיטורים  על פי מכתביו של ראש המועצה ויו"ר הועדה הקרואה, מרק אסיה, מחודש מרץ 2007 בשל טענות שעניינם "חריגה מסמכות". בהחלטה מיום 9.7.2007, דחה בית הדין האזורי בחיפה את בקשתו של המבקש למתן סעדים זמניים כנגד העברתו מתפקידו. בין לבין, הודיע יו"ר הועדה הקרואה למבקש במכתב מיום 7.8.2007 על פיטוריו מעבודתו במועצה בתוקף מיום 7.10.2007. בהתייחס להודעה אחרונה זו, פנה המבקש לבית הדין האזורי בחיפה בתובענה חדשה ומתוקנת ובבקשה למתן סעדים זמניים (בשא 4744/07 עב 3070/07). בית הדין האזורי דחה את הבקשה ומכאן בקשת רשות הערעור שלפני.

3.         נתתי דעתי לבקשת רשות הערעור ואני מחליט שלא להיעתר לה.

4.         החלטה אם ליתן סעד זמני נתונה ככלל לשיקול דעתה של הערכאה הדנה בהליך. ערכאת הערעור לא תתערב בשיקול דעתו של בית הדין האזורי בבקשה למתן סעד זמני, אלא אם כן הפעיל בית הדין שיקול דעתו שלא כהלכה (דב"ע שן/41-14 ועד עובדי קבוצת הקשר של תדיראן בע"מ - תדיראן בע"מ, פד"ע כב 92; דב"ע נה/247-3 המרכז הרפואי שערי צדק - ד"ר אורלי פרט, פד"ע כט 244). נסיבות המקרה שלפני, אינן מצדיקות חריגה מן הכלל. אבאר.

5.         במסגרת בקשת רשות הערעור שלפני עולות לדיון שאלות משפטיות חשובות ובין היתר בעניין היחס בין סעיף 5 לחוק הרשויות המקומיות (מנהל מחלקת חינוך) התשס"א-2001 המסדיר את הליך פיטוריו של מנהל מחלקת חינוך ברשות מקומית לבין תיקון סעיף 171א(2) לפקודת העיריות בשנת 2004, שקבע כי עובד רשות מקומית יפוטר על ידי וועדת פיטורים שהרכבה נקבע בסעיף. עוד עולה לדיון, שאלת השתתפותם של מזכיר המועצה וגזברה בוועדת הפיטורים של המבקש, לאחר שמזכיר המועצה הורשע בעבירה של שיבוש מהלכי משפט בבית המשפט המחוזי בחיפה ולאחר שוועדת החקירה שמונתה לבחינת התנהלותה של המועצה המקומית אעבלין מטעם משרד הפנים היתה בעמדה, כי ראוי להעביר מתפקידם את מזכיר המועצה וגזברה.

    עם זאת, הדיון בשאלות אלה מצריך בירור משפטי ועובדתי מקיף שטוב שיעשה על ידי בית הדין האזורי במסגרת ההליך העיקרי, בהקדם האפשרי, תוך שיתן דעתו למכלול הראיות שיונחו בפניו.

6.         בנקודת הזמן בה אנו מצויים, קבע בית הדין האזורי כי לכאורה, החלטת הפיטורים בעניינו של המבקש התקבלה על יסוד טענות ענייניות הקשורות לתפקודו כמנהל מחלקת החינוך במועצה, וכי ועדת הפיטורים החליטה על פיטוריו לאחר ששמעה את טיעוניו במסגרת של שימוע. עוד יצויין בהקשר זה, כי ביום 2.8.2007 התקיימה ישיבת מליאת מועצה שדנה ואישררה את פיטוריו של המבקש פה אחד.

            במצב דברים זה, איני מוצא מקום לקיים דיון בערעור על החלטתו של בית הדין האזורי שלא ליתן בידי המבקש סעד של ביטול פיטוריו במסגרת החלטת ביניים.

7.         בסיפה להחלטתו קבע בית הדין האזורי, כי דיון מוקדם בהליך העיקרי יתקיים לפניו בחודש ינואר 2008. נוכח נסיבותיו של ההליך והסעדים המבוקשים במסגרתו, יעשה בית הדין האזורי להקדמת הדיון בהליך העיקרי, בהתאם ליומנו.

            בנוסף, יורה בית הדין האזורי למשרד הפנים להגיש עמדתו בעניין פיטוריו של מנהל מחלקת החינוך במועצה, בזיקה לממצאי וועדת החקירה שמונתה מטעם משרד הפנים לבחינת התנהלותה של המועצה.

8.         לאור האמור, הבקשה נדחית.

            אין צו להוצאות.

ניתנה בהעדר הצדדים היום ה' בחשון התשס"ח (17.10.2007) ותשלח לצדדים.

                                                סטיב אדלר

                                                               נשיא התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>