- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
החלטה בתיק ברע 3104/06
|
בר"ע בית המשפט המחוזי תל אביב |
3104-06
25.6.2007 |
|
בפני : יהודית שטופמן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: עדן בר השקעות ופיתוח בע"מ |
: 1. ארז צדוביץ 2. עיריית טייבה ואח' |
| החלטה | |
א. בקשת רשות ערעור על החלטת ראש ההוצאה לפועל בכפר סבא מיום 12.12.2006 (כב' הרשם ב' יזרעאלי), אשר קיבל את בקשתו של משיב 1 ( להלן: "המשיב"), והורה על פיזורו של תיק האיחוד של המשיבה 2 ( להלן: "המשיבה").
ב. עיקרי העובדות הצריכות לעניין
המשיבה היא עירייה, כהגדרתה בפקודת העיריות [נוסח חדש], החבה סכום של כ-135 מיליון ש"ח לגורמים שונים, בהליכי הוצאה לפועל.
המשיבה פתחה תיק איחוד, לשם ריכוז ההליכים השונים המתנהלים כנגדה.
המבקשת הינה נושה של המשיבה בסכום של כ-23 מיליון ש"ח, בעוד המשיב נושה של המשיבה בסכום של למעלה ממליון וחצי ש"ח.
ביום 12.12.2006 החליט ראש ההוצל"פ לפזר את תיק האיחוד, בשל אי עמידתה של המשיבה בהחלטות שונות, מהותיות כטכניות, וכן הורה על חלוקת הסכומים המעוכבים בתיק ההוצאה לפועל בין התיקים הפרטניים, באופן יחסי.
על החלטה זו בקשת רשות הערעור שבפני.
ג. טענות הצדדים בבקשה
המבקשת טוענת כי טעה ראש ההוצאה לפועל, בהחליטו על פיזור תיק האיחוד, באופן הפוגע ביכולת הגביה הממשית של הנושים השונים.
המבקשת טוענת כי טעה ראש ההוצאה לפועל בהחלטתו, כאמור, שכן לא נתן משקל לשיעור הנשיה של המבקשת בתיק האיחוד, ביחס לסכום הנשייה הכולל.
כן טוענת המבקשת כי טעה ראש ההוצאה לפועל, משלא ביקש את תגובתם של כל הנושים, בטרם קיבל החלטה על פיזור תיק האיחוד. המבקשת טוענת כי מן הראוי היה לקבל את עמדת הנושים השונים, לפני קבלת החלטה על פיזור התיק, שכן תכליתו של תיק האיחוד, היא, בין היתר, מתן אפשרות למכלול הנושים להיפרע מהחייב.
המשיב טוען כי אין ממש בבקשת רשות הערעור, שכן ראש ההוצאה לפועל לא הורה על קבלת עמדת כלל הנושים. המשיב טוען כי משנמנעה המשיבה עצמה, קרי החייבת בתיק האיחוד, מהגשת בקשת רשות ערעור על החלטת ראש ההוצאה לפועל, הרי שאין מקום להתערב בשיקול דעתו של ראש ההוצאה לפועל, שהחליט על פיזור תיק האיחוד.
המשיב טוען כי המשיבה אינה עומדת בתשלומים שנקבעו לה בתיק האיחוד, ולפיכך, אין כל עילה להמשך קיומו של תיק האיחוד.
המשיבה טוענת כי יש לקבל את בקשת רשות הערעור, במיוחד בשל השפעת ההחלטה על האפשרות להעניק שירותים בסיסיים לאזרחים המתגוררים בתחום שיפוטה המוניציפאלי של המשיבה.
יצויין כי במהלך הדיון בפני, התבקשה תגובתם של נושים נוספים ואכן התקבלו תגובות נושים, אשר חלקם תמך בבקשה להשארת תיק האיחוד על כנו וחלקם תמך בפיזורו.
ד. דיון
דין הבקשה למתן רשות ערעור - להדחות.
תכליתו של הליך איחוד התיקים, היא " לאחד את כלל הליכי ההוצאה לפועל המתנהלים לגבי אותו חייב תחת "קורת גג אחת" ולהסדיר בצורה כוללת את פירעון חובותיו בדרך יעילה יותר שתהלום את יכולתו הכלכלית האמיתית" ( רע"א 102/00 קוזצ'י נ' בנק עצמאות למשכנתאות בע"מ, פד"י נד(4) 761, 767).
או כפי שהבהיר זאת כב' השופט ד' בר אופיר, בספרו "הוצאה לפועל - הליכים והלכות", מהדורה שישית, עמ' 355, באומרו:
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
