חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

החלטה בתיק ברע 2796/06

: | גרסת הדפסה
בר"ע
בית המשפט המחוזי תל אביב-יפו
2796-06
16.3.2008
בפני :
איתן אורנשטיין

- נגד -
:
אבשלום וענונו
עו"ד שמואל סעדיה
:
עו"ד ווגסטף איריס ואח'
החלטה

לפניי בקשה להארכת מועד להגשת בר"ע על החלטת ראש ההוצאה לפועל מיום 25/9/06 במסגרתה הועלה חיוב התשלומים בתיק איחוד 01-99153-05-1 מ 250 ש"ח לחודש והועמד על סך 3,000 ש"ח.

ראיתי לנכון לפרט את השתלשלות האירועים עד כה בהליך:

בקשת רשות הערעור הוגשה ע"י המבקש ב 6/11/06 לאחר צירוף הנספחים לבר"ע הוגשה התגובה לה מטעם המשיבה ביום 12/6/07.

בתגובה לבר"ע הצביעה המשיבה (הזוכה) על האיחור שבהגשת הברע בניגוד לתקנות ההוצל"פ הקובעות שהמועד להגשת בקשה בהליכים כאמור הינו תוך 15 ובאופן שההחלטה נשוא הברע ניתנה ב 9/06 בעוד הברע הוגשה כאמור ב 6/11/06. כן הוסיפה המשיבה שהמשיב אינו עומד בצו התשלומים החדש שנקבע וזאת גם לאחר החלטת ראש ההוצל"פ הדוחה את הבקשה שהגיש המבקש בתיק האיחוד להותיר את צו התשלומים ע"ס 250 ש"ח מחמת הבר"ע שהוגשה.

בהחלטתה מיום 13/6/07 הורתה כב' הש' שטופמן למבקש להשיב תוך 7 ימים לבקשה, כן התבקשה התייחסות למועד הגשת הברע.

לתשובה לתגובה לבקשת רשות הערעור שהוגשה ע"י המבקש ב 16/7/07 צורפה גם בקשה הנושאת את הכותרת: "בקשה למען הזהירות להארכת מועד להגשת בקשת רשות הערעור" הנושאת את מס' הבש"א 22947/06. דא עקא, שעיון במערכת הממוחשבת מעלה שמס' הבשא כאמור מתייחסת לבקשה לפטור מתשלום אגרה שהתקבלה ונסגרה עוד ב 10/4/07.

לגופו, נטען שאמנם ההחלטה ניתנה ב 25/9/06 אך הומצאה במועד מאוחר יותר ישירות למבקש אשר לא היה ער לחשיבות העמידה במועדים ומכל מקום, כנראה שהבקשה הוגשה בזמן הקצוב ובתקנות.

עוד מצוין בתגובה מצוין שאם עבר המועד הרי שהדבר נעשה בתום לב לפי שהמבקש אינו ער לחשיבות המועדים, כן חלף זמן עד שחכך בדעתו האם יוכל לעמוד בהוצאות ההליך. עוד נטען כי אין באיחור כדי לפגוע בזכויות מהותיות או דיוניות של המשיבה.

ב-14/10/07 הוגשה תגובה מטעם המשיבה לבקשה שהכותרת שלה: "בקשה למען הזהירות להארכת מועד להגשת בקשת רשות הערעור. הבקשה שהגיעה בפקס קטועה.

חשוב לציין כי  כב' השופטת שטופמן בהחלטתה מיום 16/10/07 הסבה את תשומת לב הצדדים כי בתיק ביהמ"ש לא קיימת בקשה להארכת מועד להגשת הבר"ע. חרף זאת לא טרח המבקש להסדיר את נושא הגשת הבקשה.

גם להחלטת כב' השופטת שטופמן מיום 22/10/07 החוזרת ומבהירה כי לא נמצאת בתיק בימ"ש בקשה להארכת מועד להגשת הבר"ע וככל שהוגשה בקשה כזו יש להבטיח שתתקבל החלטה בה לפני הדיון הקבוע בדצמבר, לא התייחס המבקש.

בדיון שהתקיים בפני כב' השופטת שטופמן ב 17/12/07 היא הבהירה כי בקשה להארכת מועד אינה קיימת בתיק ביהמ"ש והדגישה: "על מנת, לאפשר דיון בבר"ע, על המבקש להגיש בקשה כדין להארכת מועד, אם אומנם סבור המבקש כי איחר בהגשת הבר"ע, אשר תידון, על פי הענין, בפני הרשם."

בין לבין הוגשה הודעה ובקשה מטעם המשיבה לדחיית הברע על הסף מחמת שהוגשה באיחור. בבקשה מפנה המשיבה לנימוקים כפי שנמנו בעמ' 1-2 לתגובה לבקשת רשות הערעור שהוגשה על ידה והעלתה טעמים נוספים מדוע אין להיעתר לבקשת רשות הערעור.

סופו של דבר הוגשה בקשה להארכת מועד ע"י המבקש אשר הובאה לפניי רק היום והנושאת מס' בש"א סגורה ושעסקה בנושא פטור מתשלום אגרה.

אין לי אלא להצר על כך שהמבקש לא שעה לפניות ביהמ"ש לא השכיל לנצל את ההזדמנויות השונות חרף ההתראות ולא טרח להסדיר את נושא פתיחת הבשא עד כה. ב"כ המבקש ידאג שהמזכירות תפתח מס' בש"א חדשה ויעבירה לידי הצד השני, אישור מסירה יופקד בתיק ביהמ"ש. ב"כ המשיבה יגיב על הבקשה תוך 20 יום ויצרף מסמכים ככל שאלה נדרשים על ידו. זכות תשובה למשיב בתוך 10 ימים. ככל שתיפתח בש"א כזו התיק יובא לפניי למתן החלטה עם הגשת תשובת המבקש על תגובת המשיב או בחלוף 30 יום מאז פתיחת הבש"א החדשה.

שימת לב ב"כ המבקש כי ההחלטה הנטענת שצורפה כנספח א', ב' לא צורפה לבקשה.

לא תפתח בש"א תוך 10 ימים מקבלת ההחלטה, תימחק בקשת רשות הערעור.

המזכירות תשלח את ההחלטה לב"כ הצדדים בדואר רשום.

ניתנה היום ט' ב אדר ב, תשס"ח (16 במרץ 2008) בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>