חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

החלטה בתיק ברע 2083/05

: | גרסת הדפסה
בר"ע
בית המשפט המחוזי בתל אביב
2083-05
28.5.2006
בפני :
יהודית שטופמן

- נגד -
:
דוד באביאן
:
1. עו"ד ליהיא (בן מנחם) בורשטיין
2. עו"ד ניר בורשטיין
3. עו"ד יצחק בן מנחם

החלטה

א.        בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית המשפט לתביעות קטנות מיום 19.5.2005  (כב' השופטת מ' ברק-נבו), אשר דחה את תביעת המבקש כנגד המשיבים לתשלום פיצוי בגין טענותיו בדבר הפרת התחייבותה של

המשיבה 1 לחתום עימו הסכם למכירת דירה, ובגין טענתו בדבר תקיפתו בידי המשיבים 2 ו-3.

ב.         עיקרי העובדות הצריכות לענייננו, הן כדלהלן:

המשיבים, כולם, הינם עורכי דין, קרובי משפחה, המנהלים ביחד משרד עורכי דין.

המשיבה 1 ( להלן: "המשיבה") מונתה, ביחד עם עו"ד עופר שפירא, ככונסת נכסים בבית המשפט לענייני משפחה, למכירתה של דירת מגורים ברמת אביב ג' בתל אביב ( להלן: "הדירה").

המשיבה פרסמה הזמנה להציע הצעות לרכישתה של הדירה.

ביום 28.6.2004 בשעה 15:30 לערך, ניהלו המבקש והמשיבה שיחת טלפון, שעניינה כוונתו של המבקש לרכוש את הדירה.

עדות הצדדים בבית משפט קמא, היו חלוקות באשר לתוכנה של השיחה.

המבקש טען כי קודם למועד השיחה, הציע לרכוש את הדירה, בצוותא עם חברו, בתמורה לסכום של 260,000 $. עוד טוען המבקש, כי במהלך שיחה זו, הובטח לו, כי יחתם עימו הסכם מכר, אם יתייצב בו ביום, עד לשעה 17:00, במשרדה של המשיבה ויביא עמו שיק בנקאי ע"ס בשקלים שווה ערך

ל-26,000 $, המהווים 10% מסכום הצעתו.

המשיבה טענה לעומתו, בפני בית משפט קמא, כי במהלך השיחה נמסר למבקש שעסקה נוגדת אמורה להחתם בשעה 18:00 בו ביום, וכי אם לא יחתם הסכם בסופו של יום, יוזמן המבקש להתמחרות, בכפוף להמצאת שיק בנקאי על סך של 10% מסכום הצעתו.

אין חולק כי טיוטת הסכם המכר נשלחה לבא כוחו של המבקש טרם מועד השיחה, בשעה 14:12.

כן אין חולק שבסופו של יום, בסמוך לשעה 16:40, התייצבו המבקש וחברו במשרדי המבקשים כשבאמתחתם שני שיקים בנקאיים, ע"ס כולל של 117,026 ש"ח.

משהגיעו המבקש וחברו למשרדי המשיבים, נמסר להם כי אין בכוונת המשיבה לחתום עימם על הסכם.

המבקש טען בבית משפט קמא, כי בתגובה פרצה במקום מהומה, במהלכה  נדחף המבקש על ידי המשיב 2, אשר נעזר במשיב 3.

המבקש הזמין ניידת משטרה למקום, והגיש תלונה בגין תקיפה. יצויין, כי תיק התלונה של המבקש נסגר על ידי המשטרה, משלא נגרם נזק, וכי המבקש הגיש למשטרה בקשה לפתיחת החקירה מחדש.

המשיבים טענו כי דרשו מהמבקש, בתקיפות, לעזוב את משרדם, וכי משלא נענה "הובל" החוצה בידי המשיב 2.

בית משפט קמא דחה, כאמור, את תביעתו של המבקש בשני העניינים. בית משפט קמא חייב את המבקש ואת חברו, בתשלום הוצאותיהם של המשיבים, בסכום של 500 ש"ח לכל אחד מהם.

מכאן בקשת רשות הערעור שבפני, שהוגשה על ידי המבקש בלבד.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>