מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> החלטה בתיק ברע 1004/06 - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

החלטה בתיק ברע 1004/06

תאריך פרסום : 23/08/2006 | גרסת הדפסה
בר"ע
בית המשפט המחוזי בתל אביב
1004-06
14/06/2006
בפני השופט:
שרה דותן

- נגד -
התובע:
קרן הדדית של המעסיקים
עו"ד לוטן גיל
הנתבע:
ספן בע"מ
עו"ד גולדברג יצחק
החלטה

בקשת רשות לערער על החלטת בית משפט השלום בתל-אביב (כב' השופט משה סובל), מיום 05.12.05, בה דחה בית המשפט בקשה למחיקת כותרת של תביעה בסדר דין מקוצר.

העובדות הצריכות לענייננו הן כדלקמן:

המבקשת היא אגודה רשומה, שהוקמה על ידי התאחדות התעשיינים בישראל ובין מטרותיה, שיפוי החברים בה על נזקים הנגרמים כתוצאה מסכסוכים ביחסי העבודה, בתמורה לתשלומים שמשלמים החברים.

המשיבה עוסקת בייצור ושיווק פורמייקה והיא חברה במבקשת.

פעילות המבקשת כולל זכויות וחובות החברים בה, מוסדרים בתקנונה.

במהלך החודשים ינואר-מאי ואוקטובר-נובמבר 2004 פרצו במפעל המשיבה סכסוכי עבודה, שמצאו ביטויים בשביתות ושביתות האטה.

על פי הנוהל הקבוע בתקנון המבקשת, הגישה המשיבה תביעות לשיפוי.

בתאריך 02.09.04 הודיעה המבקשת למשיבה כי החליטה לאשר, בחלקה, את תביעתה בגין הנזקים שנגרמו לה בשל שביתות ינואר-מאי, ולשלם לה 477,071 ש"ח.

לאחר שהמשיבה הגישה למבקשת ולנשיא התאחדות התעשיינים את השגותיה בקשר לשיפוי שאושר, הודיע נשיא ההתאחדות למשיבה במכתב מיום 22.12.04, כי בעקבות פניית הנהלת המפעל ומכוח הסמכות שהוענקה לו על פי תקנון הקרן החליט לשלם למשיבה 171.000 ש"ח נוספים.

בתאריך 27.01.05 הודיעה המבקשת למשיבה כי החליטה לקבל את החלטת נשיא התאחדות התעשיינים ולאשר למשיבה תשלום של 648,071 ש"ח בגין השביתות בחודשים ינואר-מאי 2004.

למרות הודאת המבקשת בחוב הנ"ל לא שולם השיפוי המוסכם עד עצם היום הזה (למעט מקדמה בסך 250,000 ש"ח, ששולמה ב- 12.10.04), מאחר שהמבקשת מתנה את תשלומו של הסכום אשר אינו שנוי במחלוקת בחתימה על כתב ויתור וזאת בשל מחלוקת המתייחסת לתוספת ותק לה זכאית המשיבה לגרסתה, בהסתמך על משך חברותה במבקשת.

בנספח ב' לכתב התביעה, מודיעה המבקשת על אישור התשלום עבור התקופה הראשונה לאחר דיון של הנהלת הקרן. להודעה מצורף דו"ח המפרט את ימי השביתה ואופן חישוב הנזקים, בהסתמך על עלות יום עבודה שנקבע על ידי המבקשת עצמה, בסך 421.25 ש"ח. כמו כן צויין כי דמי הנזיקים ליום בטלה חלקי (שביתת האטה) נקבעו בשיעור 28% מהשכר החודשי הממוצע, דהיינו 117.95 ש"ח.

על פי האמור בכתב התביעה, בחודש אוקטובר היו במפעלה של המשיבה 6 ימי שביתה כללית ובחודש נובמבר 2004 7 ימי שביתת האטה.

בתאריך 19.04.05 המליצה וועדת העבודה של המבקשת להנהלה להכיר ב- 6 ימי שביתה כללית ו- 7 ימי שביתת האטה, לנוכח העובדה שמדובר בסכסוך עבודה מתמשך הומלץ להתייחס אל שביתת אוקטובר-נובמבר כאל המשכה של השביתה מחודשים ינואר-מאי.

משמעותה של המלצה זו היא, אי ניכוי שלושת הימים הראשונים של השביתה.

המחלוקת בין הצדדים מתמקדת בעיקר בשאלת זכאותה של המשיבה לתוספת של 59% בגין ותק בקרן שצברה חברת עץ לבוד בע"מ, אשר נטען כי המשיבה נמצאת בשליטתה.

החלטת בית משפט השלום וטענות המבקשת:

בכתב התביעה, שהוגש על ידי המשיבה, פורטו חלקי המשוואה אשר על פיהם נערך חישוב סכומי השיפוי להם היא זכאית והתביעה הוגשה בסדר דין מקוצר.

לטענת המבקשת, דין הכותרת "סדר דין מקוצר" להימחק, מאחר שאין מדובר בסכום קצוב.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ