חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

החלטה בתיק ברע 002628/04

: | גרסת הדפסה
בר"ע
בית המשפט המחוזי בתל אביב
002628-04
4.7.2005
בפני :
שרה דותן

- נגד -
:
ביטוח חקלאי -אגו"ש מרכזית בע"מ
עו"ד עבדי משה
:
עאמר היתם צאלח
עו"ד נבות חיים
החלטה

זוהי בקשת רשות לערער על החלטתה של כב' השופטת זהבה אגי מיום 22.6.04 (ת.א. 127957/00) לפיה הורתה על חידושו של הליך, שהדיון בו הופסק בהסתמך על הוראת תקנה 154 לתקנות סדר הדין האזרחי, תשמ"ד-1984.

הרקע העובדתי.

בתאריך 7.1.94 נפגע המשיב בתאונת דרכים על ידי רכב שהיה נהוג בידי נתבעת 1.

בתאריך 28.12.00, 10 ימים לפני חלוף תקופת ההתיישנות הוגשה על ידו תביעה לפיצויים על פי חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, תשל"ה-1975.

בתאריך 21.2.01 מינה בית המשפט מומחה בתחום הפסיכיאטריה.

עד תאריך 7.1.03 נבצר מהמשיב להכנס לישראל לצורך בדיקתו על ידי המומחה שמונה.

בדיון שהתקיים בפני כב' השופטת אגי, הודיע בא כוחו כי בשל היותו תושב השומרון אין הוא מצליח להכנס לישראל.

בהחלטתה קבעה כב' השופטת אגי:

" לאור העובדה כי מינויו של ד"ר חבר נעשה בחודש יולי 2001 ועד היום לא התאפשרה כניסתו של התובע לארץ, נראה כי הסיכויים לכניסתו במועד קרוב הינם קלושים, אני מורה על הפסקת התובענה עד שתתאפשר כניסתו של התובע לארץ לצורך הבדיקה וקיום ההליכים המשפטיים.            (ההדגשה שלי - ש.ד.).

בתאריך 16.2.04 הוגשה על ידי ב"כ התובע בקשה להחלפת המומחה בתחום הפסיכיאטרי,

ד"ר חבר, הואיל והומלץ על ידי ד"ר חבר עצמו להפנות את המבקש לפסיכיאטר דובר ערבית. בית המשפט הורה כי הצדדים ינסו להגיע להסכמה בדבר זהות המומחה.

עם קבלת ההחלטה הגישו הנתבעים, המבקשים שבפני, בקשה לביטול ההחלטה מאחר שלהשקפתם אין אפשרות לחדש את התובענה שהתיישנה.

בתגובה הגיש המשיב בקשה "להחיות" התיק ולהורות על ביטול הפסקת התובענה הואיל וניתן, עתה, לקבל אישור כניסה לישראל עבורו.

בדיון שהתקיים בפני כב' השופטת אגי נטען על ידי ב"כ הנתבעות כי התביעה התיישנה ולפיכך לא ניתן לחדש הדיון.

משנדחתה הבקשה הוגשה הבקשה שבפני.

לאחר שבחנתי את טענות הצדדים החלטתי כי דין הבקשה להדחות.

תקנה 154 לתקנות סדר הדין האזרחי קובעת:

" (א) רצה תובע או נתבע שהגיש תביעה שכנגד, להפסיק תובענה או לחזור בו מתביעתו כולה או מקצתה, יגיש בקשה על כך לבית משפט או לרשם, ואם רצה לעשות כן תוך כדי הדיון יכול שהבקשה תהיה ללא הודעה מוקדמת.

(ב) בית המשפט או הרשם רשאי, בתנאים שיראו לו, להרשות למבקש לעשות כמבוקשו, ואם הרשה יפסוק גם בהוצאות המשפט. (ההדגשה שלי - ש.ד.).

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>