- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
החלטה בתיק א 58871/05
|
בש"א, א בית משפט השלום תל אביב-יפו |
58871-05,169929-07
11.9.2007 |
|
בפני : ס.נ. מיכל שריר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: צ'שוק אלכסיי עו"ד כהן ירון |
: 1. זוהר מזוז נעמה 2. ביטוח חקלאי חברה לביטוח בע"מ עו"ד אשכנזי יהודה ליאונל |
| החלטה | |
1. התובע נפגע בתאונת דרכים ביום 28.1.05 ועתר למינוי מומחים בתחום הנוירולוגיה, אורטופדיה, פלסטיקה, א.א.ג., פסיכיאטריה ושיניים.
2. ביום 25.12.06 הוריתי על מינויים של ד"ר רחל הרינג כמומחית בתחום הנוירולוגיה, פרופ' דב אופיר כמומחה בתחום א.א.ג. וד"ר דניאל גרופר כמומחה בתחום הפסיכיאטריה.
3. בהחלטתי מאותו יום קבעתי כי: "מאחר ובעיות צוואריות נמצאות בתחום הרפואי החופף שבין אורטופדיה ונוירולוגיה, אין מקום לכפל מינוי וד"ר הרינג מתבקשת ליתן דעתה אם יש צורך במינוי מומחה נוסף בתחום האורטופדיה".
4. בחוות דעתה מיום 20.4.07 היתה ד"ר הרינג בדיעה כי לתובע נותרה נכות זמנית בשיעור 5% בלבד בתחומה.
5. בתשובה לשאלת הבהרה הסבירה ד"ר הרינג כי: "אין בחוות הדעת התייחסות לבעיות אורטופדיות מהן יתכן ומר צ'שיק סובל, לרבות לא לטווח תנועותיהם של עמוד השדרה הצווארי וכתף ימין. לשם כך יש מקום במינוי מומחה בתחום האורטופדיה".
לאור האמור לעיל, חוזר התובע ועותר למינוי מומחה בתחום האורטופדיה.
6. כאמור בספרו של
ריבלין, תאונות הדרכים, סדרי דין וחישוב הפיצויים (תש"ס)
בעמ' 9 - 558:
"ביהמ"ש העליון ברך על השימוש בהליך זה (של פניה למומחה אחד בהמלצה על מינוי מומחים בתחום אחר - מ.ש.)
... המלצתו של המומחה במקרים אלה תשמש, איפוא, ראשית ראיה או השלמה לראשית הראיה, הנדרשת לצורך ההחלטה למנות מומחה, אם בכלל...
ביהמ"ש חייב להשאיר בידיו בכל מקרה את ההחלטה הסופית, אם למנות מומחה בשטח רפואי מסויים ואל לו להתנער מאחריותו זו כליל, גם כאשר הוא מפנה שאלה בעניין כאמור למומחה שכבר מונה".
7. התובע נפגע בכתפו וצווארו ולפי בדיקת U.S. מיום 17.3.05 נגרמו לו קרע חלקי מינימלי SS ותת פריקה מדרגה 1 של המפרק AC.
התובע קיבל גם טיפולי פיזיוטרפיה.
8. לא יכול איפוא להיות ספק, כי למרות שאין תיעוד רפואי מאז 2005, יש ראשית ראיה ולו גם דלה כנדרש ע"י הפסיקה לצורך מינוי מומחה מטעם ביהמ"ש גם בתחום האורטופדיה. מאידך, התאונה היתה תאונת עבודה כמשמעה עפ"י דין והתובע בחר שלא לפנות למל"ל, ד"ר הרינג קבעה כי לא נותרה לתובע נכות בתחומה ופרופ' אופיר קבע כי נותרה רק צלקת הניתנת לתיקון (טרם נתקבלה חוות דעת ד"ר גרופר), לפיכך אין הצדקה לסטיה מהוראות התקנות ועל התובע להפקיד גם שכר מומחה זה.
9. לאור האמור לעיל, הנני מורה על מינויו של פרופ' אלכסנדר בלנקשטיין מבית החולים תל השומר כמומחה רפואי בתחום האורטופדיה, להערכת נכותו של התובע, ככל שהיא נובעת מפגיעתו בתאונה הנדונה. על מינויו של המומחה כאמור לעיל, יחולו תקנות הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים (מומחים) התשמ"ז - 1986.
10. ב"כ בעלי הדין יעבירו למומחה טרם הבדיקה, את כל החומר הרפואי שבידיהם, למעט חוות דעת רפואית, ב"כ התובע תוך 15 יום מהיום, וב"כ הנתבעים תוך 45 יום מקבלת מסמכי התובע. על המומחה לציין בחוות דעתו מה היו המסמכים הרפואיים אשר עמדו בפניו בטרם מתן חוות-דעתו.
11. המומחה יבדוק את התובע וימציא חוות-דעתו תוך 30 יום מיום קבלת כל המסמכים. המומחה יעריך נכותו הצמיתה של התובע כתוצאה מפגיעתו בתאונה הנדונה, אם נותרה, שיעורה, נכויות זמניות אם היו, והצורך בהמשך טיפול רפואי ו/או שיקומי.
12. הנני מעמידה את שכר טרחת המומחה ע"ס 4,000 ש"ח + מע"מ.
בשלב זה ועד להחלטה אחרת תשא הנתבעת בהוצאות המומחה.
13. מאחר ולא יהא סיפק בידי המומחה להמציא חוות דעתו עד למועד הקבוע, נדחה לקד"מ נוסף ליום 7.1.08 שעה 09:00 .
ישיבת ה- 23.9.07 מבוטלת.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
