בש"א, א
בית משפט השלום תל אביב-יפו
|
24030-08,165223-08
14/07/2008
|
בפני השופט:
חאג' יחיא
|
- נגד - |
התובע:
סימה לוי
|
הנתבע:
קיי.אס.פי בע"מ
|
החלטה |
בפני בקשה , המתבססת על הוראות תקנה 101 לתקנות סדר הדין האזרחי , אלא שהבקשה איננה לדחיית התביעה על הסף , מחמת חוסר סמכות, על פי התקנה , אלא שימוש בסמכות בית המשפט על פי סעיף 79 לחוק בתי המשפט , להעביר את הדיון בתביעה לבית משפט אחר, הוא בית המשפט השלום בחיפה .
התובעת המשיבה רכשה מהנתבעת המבקשת ביום 3/10/05 מחשב עם תקופת אחריות בת שלוש שנים .
המשיבה התובעת טוענת כי ביום 6/11/07 פרצה שריפה בדירתה שגרמה לנזק רב , ובבדיקה שערך מהנדס חשמל מטעמה התברר כי מקור הכשל הוא במחשב , שגרם לשריפה .
התובעת המשיבה הגישה תביעה זו לפיצויה על נזקיה , והטילה על המבקשת הנתבעת את האחריות לאירוע השריפה שנגרמה כנטען בגלל כשל חשמלי במחשב.
הנתבעת התגוננה בפני התביעה , ואף הגישה בקשה זו להעביר את הדיון לבית המשפט השלום בחיפה , בטענה כי אין לבית משפט זה סמכות מקומית לדון בתביעה יען כי לא מתקיימת ולו חלופה אחת מן המנויות בתקנה 3 לתקנות סד ר הדין האזרחי בענין הסמכות המקומית.
המבקשת אף מקדימה בבקשתה וטוענת כי התביעה מתבססת על קיומם של סניפים שלה בערים אחרות בארץ כולל העיר תל אביב , ואלם טוענת היא כי אין לה כל סניפים מחוץ לחיפה , וכי השמות הדומים לשם שלה אינם אלא שמות של חברות אחרות בעלות זהות משפטית נפרדת.
בתגובתה לבקשת הנתבעת, טוענת התובעת כי לנתבעת סניפים כולל בעיר תל אביב , ואף צירפה דף פרסום בעיתון ידיעות אחרונות בו פרסמה הנתבעת. את עצמה ואת סניפיה . התובעת אף טוענת כי משהציגה הנתבעת את עצמה בפרסום כבעלת סניפים בערים אחרות בארץ , הרי היא מנועה מלטעון אחרת בכתב ההגנה או בבקשה זו .
לחילופין - טוענת התובעת- כי על פי תקנה 3 לתקנות סדר הדין האזרחי, יש סמכות לבית המשפט אשר בתחום סמכותו נעשה המעשה או נחדל המחדל שבשלו תובעים. ומאחר והשריפה התחוללה בעיר תל אביב אזי יש לבית משפט זה סמכות לדון בתביעה .
עונה הנתבעת וחוזרת על טענתה כי כל סניף מאלה שהתובעת מפנה אליהם על פי הפרסום הנו גוף משפט בפני עצמו. לענין המעשה או המחדל, לענין התקנה 3, טוענת הנתבעת כי המעשה או המחדל עליו תובעים הוא מכירת המחשב , ולא הנזק שנגרם בשריפה הנטענת.
כן טוענת הנתבעת כי המחשב נמכר לתובעת שעה שגרה בעיר חיפה, וכי היא צפתה כי השימוש במחשב יהיה בעיר חיפה, וכי לא יעלה על הדעת- מבחינתה - כי אם התובעת היתה עוברת לגור באילת, שהיא תגיש את התביעה באילת.
תקנה 3 לתקנות סדר הדין האזרחי קובעת לאמור
3. תובענה שאינה במקרקעין
(א) תובענה שאינה כולה במקרקעין תוגש לבית המשפט שבאזור שיפוטו מצוי אחד מאלה:
(1) מקום מגוריו או מקום עסקו של הנתבע;
(2) מקום יצירת ההתחייבות;
(3) המקום שנועד, או שהיה מכוון, לקיום ההתחייבות;
(4) מקום המסירה של הנכס;
(5) מקום המעשה או המחדל שבשלו תובעים.
(א1)על אף האמור בתקנת משנה (א), היו לעסקו של התובע הספר סניפים, והיה אחד מהם בתחום השיפוט שבו מצוי מקום מגוריו או מקום עסקו של הנתבע, תוגש התובענה לבית משפט באותו תחום שיפוט.