חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

החלטה בעניין שינוי צוואה שנערכה לאחר פטירת בן הזוג

: | גרסת הדפסה
ת"ע
בית משפט לעניני משפחה ירושלים
38653-08-20
9.10.2024
בפני השופטת:
הילה גלבוע

- נגד -
תובעים:
1. א.א. ת"ז ...
2. ס.א. ת"ז ...
3. צ.מ. ת"ז ...

עו"ד אפטרגוט יוסף - בשם התובעת 1
נתבעים:
1. א.ל. ת"ז ...
2. האפוטרופוס הכללי במחוז ירושלים

עו"ד אלון סיסו - בשם הנתבע 1
החלטה
 
     

 

 

הכרעה בשאלה המקדמית  - האם הצוואה ההדדית שנערכה על ידי המנוחה ביחד עם בעלה המנוח בשנת 2005, קודם לכניסתו לתוקף של תיקון מס' 12 לחוק הירושה,  מונעת מהמנוחה לערוך צוואה חדשה בשנת 2015, המשנה את הוראות הצוואה ההדדית?

 

  1. בין הצדדים שלפני מתנהלים שלל הליכים הנוגעים לעיזבון המנוחה – הגב' מ.ל. ז"ל, שהלכה לבית עולמה ביום 10.2018 (להלן  - "המנוחה"), והותירה אחריה שתי צוואות, האחת משנת 2005, שנערכה ביחד עם בעלה המנוח, והשנייה משנת 2015, שנערכה על ידה לאחר שבעלה המנוח הלך לעולמו.

 

  1. המבקשת מס' 1 – הגב' א.א., היא נכדת המנוחה, בתה של ש.ס. ז"ל שהלכה לעולמה לפני פטירת המנוחים; המבקשות מס' 2-3 – הגב' ס.מ. והגב' צ.מ., הן בנות המנוחה, דודותיה של המבקשת 1; המשיב – מר א.ל. הוא בנה של המנוחה, אחיהן של המבקשות 2-3 ודוד המבקשת 1;

 

  1. הצדדים נחלקו לשתי מחנות - המבקשות התנגדו כולן לקיום הצוואה משנת 2015 (מטעמים של היעדר כשירות, מעורבות המשיב בעריכת הצוואה והשפעה בלתי הוגנת שלו על המנוחה) ועתרו לקיום הצוואה ההדדית משנת 2005 ; המשיב מנגד התנגד לצוואת 2005 (בשל קיומה של צוואה מאוחרת) ועתר מצדו לקיום הצוואה משנת 2015.

 

  1. בדיון מיום 5.7.23 הסכימו הצדדים כי השאלה האם הצוואה ההדדית מונעת עריכת צוואה מאוחרת המבטלת את הוראותיה תידון כשאלה מקדמית על סמך סיכום טענות הצדדים, אשר לאחר הכרעה בה, וכפועל יוצא ממנה, ייקבע המתווה הדיוני בהליכים דנן. (ראו גם: החלטה מיום 4.2.24).

 

  1. לאחר שהליך הגישור אליו הופנו הצדדים לא צלח, הצדדים הגישו סיכום טענותיהם בנדון, ואף הוגשה עמדתו של ב"כ היועמ"ש מיום 18.8.24, אפנה להכריע בשלב מקדמי זה בסוגיה הנדונה.

 

הרקע להליך

 

  1. ביום 27.4.2005 נערכה על ידי המנוחה, ביחד עם בעלה המנוח- מר נ.ל. ז"ל (להלן- "המנוח"; ושניהם יחדיו – "המנוחים") – צוואה משותפת על גבי מסמך אחד שכונה על פי כותרתו – "צוואה", שנחתמה בפני שני עדים (להלן תיקרא – "הצוואה ההדדית", או "צוואת 2005").

 

  1. להלן יובאו ההוראות הרלוונטיות לדיון לפנינו, ביניהן הוראת סעיף 11 - שהיא לב המחלוקת בהכרעה המקדמית דנן, שבשל חשיבותן לצורך הדיון יצוטטו להלן:

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

חזרה לתוצאות חיפוש >>