חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

החזקת ילדים - שינוי שם משפחה לקטין

: | גרסת הדפסה
תיק רבני
בית דין רבני אזורי חיפה
897196-3
2.7.2017
בפני הדיינים:
1. הרב דניאל אדרי - אב"ד
2. הרב בן ציון הכהן רבין
3. הרב אלעד עלי


- נגד -
התובע:
פלוני
עו"ד זיו גרובר
הנתבעת:
פלונית
עו"ד משה יצחק אוסדיטשר
פסק דין

 

בני הזוג נשאו בכ"ג בטבת תשע"א (30.12.2010). בתאריך כ"ד בטבת תשע"ב (19.1.2012) נולד לצדדים בן [מ']. שם משפחתו – [כא'] כפי שהיה שם משפחתם של בני הזוג בזמן הנישואין. בני הזוג התגרשו בתאריך כ"ה בתמוז תשע"ג (03.07.13).

תהליך הגירושין היה מלווה במאבק ארוך וטעון יצרים שהבן המשותף עמד במרכזו, מאבק שנמשך גם לאחר מכן.

במאבק הושמעו תלונות הדדיות ובשלבים מסוימים היה נראה, ובלי להפנות אצבע מאשימה לצד זה או אחר, שהצדדים מרוכזים במאבק וטובת הקטין נשכחה מהם. האישה ובא כוחה אף הטיחו האשמות בעובדים הסוציאליים וטענו שהתסקירים שהגישו לבית הדין אינם מקצועיים ומוטים לטובת האב.

השאלה שעומדת בפני בית הדין היא שאלת שם משפחתו של הקטין.

שם משפחתו של הבעל לפני הנישואין היה [כב'] ושם משפחת האישה [ק'].

לדברי הבעל, וטענתו לא הוכחשה, גרושתו התנגדה לשם משפחתו בגלל שנשמע בוכרי ולכן לאחר הנישואין סירבה לשנות את שם משפחתה ונשארה בשם הנעורים. לאחר התייעצות עם יועץ נישואין ומתוך רצון לרצות את אשתו הסכים הבעל לוותר על שם משפחתו ובני הזוג שינו את שם משפחתם לשם [כא'], כך שהקטין מ' שנולד קיבל את שם המשפחה [כא'].

לאחר הגירושין חזר האב לשם משפחתו המקורי – [כב'], ובהתאם תובע לשנות את שם משפחתו של הקטין – בנם של הצדדים, לשם משפחתו [כב'].

האם מתנגדת לכך ודורשת ששם משפחתו של הקטין יישאר כפי שהיה [כא'].

בדיון שנערך בתאריך ח' חשוון תשע"ו (21.10.2015) טען האב ששם משפחתו של הקטין נכון להיום הוא כא' וזאת למרות שהאם חזרה להשתמש בשם משפחתה הקודם – שם הנעורים – [ק']. במציאות שכזו הבן נופל "בין הכסאות" ומרגיש תלוש.

בא כוח האם טען ששם משפחתה הוא עדיין [כא'] והכחיש את דברי האב כאילו האם חזקה לשם משפחתה המקורי [ק'] (שורות 15-13 לפרוטוקול). על טענה זו חזר גם בכתבי הסיכומים שהוגשו לבית הדין (בסעיף 4).

בתגובת בא כוח האב הוצגו מסמכים התומכים בטענתו של האב שהאם נטשה את שם המשפחה [כא'] ועברה להשתמש בשם המשפחה [ק']:

א. האישה רשומה בשם עו"ד [ש' ק'] בספר לשכת עורכי הדין.

ב. האישה רשומה כעו"ד [ש' ק'] באתר האינטרנט של החברה בה היא מועסקת, [ש' – ש'].

ג. האישה עושה שימוש בשם [ש' ק'] במאמרים שהיא מפרסמת (צורף מאמר לדוגמא שהתפרסם באתר האינטרנט [...])

על סמך האמור הוציא בית הדין החלטה בתאריך י"ג בכסלו תשע"ו (25.11.15) המאפשרת לאב לשנות את שם משפחתו של הקטין לשם [כב'].

האב ניגש עם החלטת בית הדין למשרד הפנים והם סרבו לשנות את שם משפחתו של הקטין בטענה שאין לבית הדין סמכות לדון בשינוי שם משפחתו של הקטין.

וזה לשון המכתב שקיבל האב ממשרד הפנים:

על פי סעיף 13 לחוק השמות, שינוי שם משפחה לקטין טעון אישור בית המשפט.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

חזרה לתוצאות חיפוש >>